نويسنده و استاد دانشگاه حوزه رسانه از عرضه دو كتاب چاپ اول و دوم در بيست و دومين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران خبر داد._
وي با اشاره به اين كه عده زيادي از نيروي كار فرهيخته در حوزه رسانه فعاليت ميكنند، عنوان كرد: طي سالهاي اخير در روزنامهها و ساير رسانهها به جايگاهي رسيدهايم كه بتوان نمايشگاه تخصصي كتابهاي اين حوزه را برگزار كنيم. اخيرا حركت خوبي در راستاي تاليف و ترجمه تخصصي كتابهاي مطبوعات ايجاد شده است. همچنين همكاراني كه در حوزه ارتباطات و روزنامهنگاري فعالاند نيز بايد به سوي ادبيات روزنامهنگاري بروند و ديدگاههاي نوين را در اين عرصه مطرح كنند.
قاضيزاده با اشاره به تاثير نمايشگاه بينالمللي كتاب در ابعاد مختلف توليد و استفاده از كتاب اظهار داشت: در كنار برگزاري اين نمايشگاه بايد مكاني را متناسب با شان كتاب نيز در نظر گرفت تا به صورت ماهانه نمايشگاههاي كتاب تخصصي را در آن مكان برگزار كرد. البته برگزاري نمايشگاه كتاب با همين شيوه نيز داراي اهميت و قابل توجه است.
وي افزود: در بيست و دومين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران كتابهاي خوبي در حوزه ارتباطات، روزنامهنگاري و رسانه، هم در عرصه تاليف و هم در عرصه ترجمه عرضه خواهد شد.
وي با اشاره به افزايش تعداد كتابهاي رسانه گفت: اكنون يافتن كتاب در اين حوزه بسيار آسان شده است. زماني تعداد كتابهاي اين حوزه انگشتشمار بودند و براي يافتن منبع مورد نياز يا بايد سفر ميكرديم يا بايد از كساني كه خارج از كشور بودند، خواهش ميكرديم كتاب را براي ما تهيه كنند . اكنون انتشاراتهاي تخصصي كه در اين زمينه فعالند مانند انتشارات صدا و سيما، انتشارات سروش، مركز مطالعات رسانه، روزنامه ايران و روزنامه همشهري، منابع خوبي توليد ميكنند.
نويسنده كتاب «اخلاق روزنامهنگاري» اظهار داشت: روزنامهنگاري را بايد از اين حالت درآورد و ديدگاههاي تازهتري را وارد اين حرفه كرد و اين كار مستلزم مطالعه آثار رسانهاي توسط روزنامهنگاران است.
قاضيزاده درباره كيفيت كتابهاي رسانه افزود: كيفيت كتابها اغلب در دو زمينه مشكل دارد. اول اين كه ترجمه برخي از كتابها توسط متخصصاني نظارت ميشود كه تسلط كافي به زبان انگليسي ندارند. دوم اين كه برخي از كتابها توسط مترجماني به فارسي برگردان ميشود كه به اصطلاحات روزنامهنگاري مسلط نيستند.
نويسنده كتاب «گزارشگران برتر» گفت: يكي از راههاي ارتقاي سطح كتابهاي حوزه رسانه، نقد كتابهاي اين حوزه است تا نويسندگان اشكالات كتابهاي خود را برطرف كنند. در اين صورت كتابهايي با كيفيت بهتر در حوزه رسانه عرضه ميشوند. اين كار ميتواند از طرف فعالان اين عرصه كه به صورت تخصصي به اخبار كتاب ميپردازند مانند كتاب هفته، خبرگزاري كتاب و كتاب ماه علوم اجتماعي، در حوزه رسانه صورت گيرد.
بيست و دومين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران از 16 تا 26 ارديبهشت ماه با حضور ناشران داخلي و خارجي در مصلاي امام خميني(ره) برگزار ميشود.
نظر شما