کتاب «سه حزب» نوشته مظفر شاهدی، امروز (بیستم اردیبهشت) در سالن سیامین سال انقلاب اسلامی نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران طی نشستی با حضور مولف اثر، نقد و بررسی میشود.\
به گواهي اين اسناد، دو جناح آمريكايي و انگليسي در حكومت پهلوي بعد از اجراي اصل چهار ترومن و بر اساس نسخه «جان اف كندي» ميبايست در برابر نفوذ كمونيسم و اردوگاه شرق اقدام به راهاندازي حزبهايي میکردند، لذا افرادي از قبيل منوچهر اقبال، اسدالله علم، حسنعلي منصور و اميرعباس هويدا مأموريت انجام اين كار را عهدهدار شدند.
علم، «حزب مردم» را شكل داد. اقبال، «حزب مليون» را سازماندهي کرد و بعدها منصور و هويدا «حزب ايران نوين» را ایجاد کردند. اسناد اين كتاب، تزئيني و فرمايشي بودن اين حزبها را گواهي ميكند و نشان ميدهد اين مردماند که نه از تأسيس آنها و نه از انحلالشان مطلع ميشوند. هر كدام از اين حزبها دوره گذاري را پشت سر ميگذارند و بالاخره در پايان سال 1353 منحل شده و همگي در حزبي به نام رستاخيز مجتمع ميشوند و نظام تك حزبي نمايشي ديگري به صحنه آورده ميشود كه خود در تشديد سرنگوني رژيم مؤثر ميافتد.
از این نویسنده پیش از این کتابهای «ساواک؛ سازمان اطلاعات و امنیت کشور»، «مردی برای تمام فصول، اسدالله علم و سلطنت محمدرضا شاه پهلوی»، «حزب رستاخیز، اشتباه بزرگ، خودکامگی در ایران عصر پهلوی»، «حزب رستاخیز، اشتباه بزرگ، آسیبشناسی یک ناکامی بزرگ» و «تاریخ بانک استقراضی روس در ایران، نگاهی گذرا به روند همکاریهای بانکی ایران و روس» منتشر شدهاند.
نشست نقد و بررسی کتاب «سه حزب» اثر مظفر شاهدی ساعت ۱۴ تا ۱۶ بیستم اردیبهشت در سالن سیامین سال انقلاب اسلامی برگزار میشود.
بیست و دومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران تا 26 ارديبهشت در مصلاي امام خميني(ره) برپاست.
نظر شما