سه‌شنبه ۳ شهریور ۱۳۸۸ - ۱۷:۱۳
«تاريخ ايران» با داده‌هاي جديد باستان‌شناسي به زبان انگليسي

استاد تاريخ ايران باستان دانشگاه كاليفرنيا از انتشار كتاب «تاريخ ايران» با داده‌هاي جديد باستان‌شناسان خبر داد. اين كتاب به كوشش انتشارات دانشگاه آكسفورد منتشر مي‌شود./

دكتر تورج دريايي با بيان اين مطلب به خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) گفت: «تاريخ ايران» 17 فصل دارد و با داده‌هاي جديد باستان‌شناسان و تاريخ‌پژوهان همراه است. اين كتاب به زبان انگليسي منتشر شده و در دسترس تاريخ‌پژوهان ايراني و خارجي قرار مي‌گيرد.

استاد کرسي تاريخ ايران باستان دانشگاه کاليفرنيا، خاطرنشان كرد: در اين كتاب، دوره‌هاي تاريخي ايران از مادها تا ساسانيان به تصوير كشيده و كشفيات جديد باستان‌شناسان در دوره‌هاي تاريخي باعث ايجاد تغييراتي در نگارش برخي از كتاب‌ها مي شود.

اين پژوهشگر و محقق ايران باستان به كتاب «پادشاهي ساسانيان» اشاره كرد و گفت:‌ اين‌ اثر ترجمه‌ فارسي‌ كتابي‌ است‌ كه‌ براي‌ مخاطبان‌ انگليسي ‌زبان‌ نوشته‌ و توسط مرتضي ثاقب‌فر به زبان فارسي ترجمه شده و در دسترس مخاطبان و تاريخ‌پژوهان قرار دارد.

دريايي، به انگيزه نگارش اين كتاب اشاره كرد و افزود: فكر نوشتن‌ اين‌ كتاب‌ از هنگامي‌ كه‌ دانشجوي‌ دوره‌ دكترا در دانشگاه‌ كاليفرنياي لوس‌آنجلس‌ بودم‌، شكل‌ گرفت. صدها كتاب‌ درباره‌ تاريخ‌ روم‌ باستان‌ نوشته‌ شده‌ ولي‌ يك‌ كتاب‌ به‌ زبان‌ انگليسي‌ درباره‌ تاريخ‌ و تمدن‌ ساساني‌ وجود نداشت‌ و اين‌ انگيزه‌اي‌ براي‌ نگارش‌ كتاب‌ «شاهنشاهي‌ ساساني‌» شد.

وي در ادامه گفت:‌ براي‌ درك‌ تاريخ‌ يك‌ قوم‌ بايد آن‌ را در تماميت‌ و جامعيت تاريخ‌، زبان‌، دين‌ و جامعه‌ درك‌ كرد. به همين دليل كتاب‌ «شاهنشاهي‌ ساساني»‌ رويكردي‌ كلي‌ به‌ تمدن‌ ساساني‌ دارد.

وي به كتاب «سقوط ساسانيان» اشاره كرد واظهار داشت: اين كتاب از چند جهت قابل تأمل است. از يك سو، توجه به اوضاع ولايت فارس، مقارن با سقوط ساسانيان، زيرا فارس به عنوان يكي از نواحي ايران شهر در روزگار پس از يورش اسكندر مقدوني به پاسباني از فرهنگ، زبان، دين و هويت ايراني پرداخته و نيز به عنوان خاستگاه و مهد ساسانيان، در بررسي تاريخ ايران عصر ساساني، بي‌شك جايگاهي والا دارد و توجه به اين مسأله و تمركز تحقيق، نكته با اهميتي به‌شمار مي‌آيد.

تورج درياي به ويژگي ديگر كتاب «سقوط ساسانيان » اشاره كرد و گفت: از سوي ديگر، استفاده از منابع هم‌زمان اواخر دوره ساساني، به ويژه بهره‌ از سكه‌ها و مهرهاي آن دوره تاريخي قابل توجه است. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط