یکشنبه ۲۳ مهر ۱۴۰۲ - ۲۱:۲۹
از طراحی متفاوت غرفه ایران تا حضور چهره‌های شاخص عرصه فرهنگ و ادب ایرانی

جمهوری اسلامی ایران در هشتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب لبنان حضور پررنگ و متفاوتی از لحاظ هویت بصری غرفه، برنامه‌های جانبی، کتاب‎‌های عرضه شده و میهمانان حاضر در غرفه دارد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، به نقل از روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران، هشتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب لبنان جمعه بیست‌ویکم مهرماه ۱۴۰۲ با حضور ۱۵۵ ناشر از ۲۱ کشور ازجمله ایران، قطر، عمان، فلسطین، امارات، سوریه و عراق آغاز به کار کرد؛ خانه کتاب و ادبیات ایران نیز در این نمایشگاه در غرفه‌ای به مساحت ۱۶۰ مترمربع به عرضه هزار و ۲۰۰ عنوان کتاب با موضوعات مختلف می‌پردازد.

در طراحی غرفه جمهوری اسلامی ایران در نمایشگاه کتاب هشتم لبنان از المان‌های مذهبی مسجد شیخ لطف‌الله اصفهان، تصویری از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، نقشه ایران و تصویر برج آزادی به عنوان نماد ملی استفاده شده است. همچنین در تبلیغات محیطی با توجه انجام عملیات مقتدرانه طوفان الاقصی از آثار منتخب هنرمندان ایرانی با موضوع فلسطین استفاده شده است.

برنامه‌ریزی پنج رویداد با موضوع فلسطین از برنامه‌های غرفه جمهوری اسلامی ایران در این دوره از نمایشگاه بین‌المللی کتاب لبنان است؛ در این راستا نیز «شب شعری با موضوع فلسطین» با حضور بانوان ایرانی، لبنانی، فلسطینی و سوری عصر روز یکشنبه (بیست‌وسوم مهرماه) برپا شد. نماینده «جایزه جهانی ادبیات فلسطین» نیز در غرفه ایران حضور دارد و درباره این جایزه به ناشران، اهل فرهنگ و ادب و بازدیدکنندگان حاضر در نمایشگاه توضیحاتی ارائه می‌کند.

کتاب‌های منتشر شده به زبان عربی در حوزه‌های مختلف کودک و نوجوان، دفاع مقدس و ادبیات پایداری، دینی- مذهبی، علمی- دانشگاهی، ایران‌شناسی و هنر؛ آثار منتشره دو زبانه فارسی-عربی یا سه زبانه فارسی، عربی و انگلیسی و همچنین کتاب‌های آموزش زبان فارسی در قالب کتاب‌های آموزشی و کتاب‌های داستان کوتاه به زبان فارسی برای فارسی آموزان و علاقه‌مندان به زبان فارسی در غرفه جمهوری اسلامی ایران در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفته است. ناشران ایرانی حاضر در این نمایشگاه نیز با این رویکرد کتاب‌های خود را عرضه کرده‌اند.

۶ ناشر ایرانی به صورت مستقیم در غرفه ایران در هشتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب لبنان حضور دارند، به معرفی آثار خود می‌پردازند و با ناشران حاضر در نمایشگاه برای توسعه نشر و تبادل و خرید و فروش رایت مذاکره می‌کنند.
قرآن نفیس به خط ابراهیم سلطان تیموری که به همت موسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی انتشار یافته از دیگر آثاری است که در غرفه جمهوری اسلامی ایران به نمایش گذاشته شده است.

وحید یامین‎ پور؛ معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان، زینب عرفانیان، حجت الاسلام‌والمسلمین سیدمحمدحسین راجی و مرتضی قاضی از نویسندگان ایرانی، فروغ منهی؛ مادر شهیدان داوود، رسول و علیرضا خالقی‌پور از میهمانان حاضر در غرفه جمهوری اسلامی ایران هستند که با توجه به زمینه فعالیت‌شان برنامه‌های مختلفی در داخل و خارج از نمایشگاه برای آنها پیش‌بینی شده است.

گفتنی است؛ تلویزیونی اینترنتی کتاب نیز در این نمایشگاه حضور دارد و پوشش کاملی از اخبار نمایشگاه، گفت‌وگو با شخصیت‌های علمی- فرهنگی، ناشران و نویسندگان حاضر در این دوره از نمایشگاه کتاب لبنان را از نشانی KETAB.TV پخش می‌کند.

هشتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب لبنان با حضور ۱۵۵ ناشر از ۲۱ کشور ازجمله ایران، قطر، عمان، فلسطین، امارات، سوریه و عراق از ۲۱ مهرماه آغاز به کار کرد و تا ۳۰ مهرماه ۱۴۰۲ به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

برچسب‌ها

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها