به گزارش روابطعمومی خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، شاکریمهر با اشاره به کتاب «نبرد تکخوان» که اولین اثر خود در حوزۀ نوجوان است، بیان کرد: من قبل از شروع کرونا سابقه تدریس به نوجوانها را داشتم. همچنین رفت و آمدهای کتابخانهای و تدریس باعث شد که آگاه شوم نسل نوجوان ما آنقدر هم از کتاب دور نیستند و به آن علاقه دارند به همین دلیل تصمیم گرفتم که اولین کار خود را در حوزه نوجوان بنویسم.
وی در خصوص داستان کتاب خود، گفت: این کتاب روایت جمعی از دانشآموزان گروه سرود مدرسه راهنمایی قطب راوندی قم است که در روز اول بهمن سال ۱۳۶۵، ساعتی پس از اجرای سرودشان در سینما تربیت قم، در اثر بمباران رژیم بعثی به شهادت رسیدند و این مسئله هم مورد توجه رهبر معظم انقلاب قرار گرفت. این موضوع برای من که اهل قم و بزرگ شدۀ آن بودم، تازگی داشت و همین قمی بودن من هم باعث شد تا بیش از پیش انگیزهای برای نوشتن آن داشته باشم.
این نویسنده در ادامه افزود: در اثر خود به روایتهای دیگری که واقعی و ریشه تاریخی دارند هم توجه داشتهام که یکی از آنها شهادت ۱۸ نفر از خانمهای قمی بودند که ۲۴ دیماه سال ۱۳۶۵ در مجلس روضه ایام فاطمیه در اثر بمباران هواپیماهای عراقی به شهادت رسیدند. از این تعداد چند خانم باردار و چند کودک هم در بینشان حضور داشتند. روایت دیگر عملیات کربلای ۵ است که در ۱۹ دی ماه سال ۱۳۶۵ انجام شد. آخرین روایت اشاره به تهدید و بمباران شهرهای مختلف است که بعد از قم، شهر میانه مورد توجه صدام بود که یکی از مدارس این شهر هم بمباران میشود. نام شخصیتها و معلم و باقی اتفاقات دیگر این کتاب، زادۀ تخیل و داستان ذهنی من بوده است.
شاکریمهر درباره ایدۀ اصلی کتاب خود، اظهار کرد: ایدۀ اصلی این کتاب حاصل مطالعات زیاد، تدریس به نوجوانان، تحقیقات بسیار است تا اینکه با روایت یکی از آشنایان روبرو شدم و نتیجه این شد که سراغ این سوژه بروم. ایده کار چون مربوط به شهدا است و دربارۀ این سوژه هیچ داستان، رمان و فیلمی وجود نداشت و شاید دلیل اصلی که جذب این سوژه شدم ناب بودن آن بوده است که رمانی درباره آن بنویسم.
او ادامه داد: در تجربه زیسته افراد مختلف دیدم که به جز شهرهای مرزی افرادی در پشت جبههها و شهرهای دیگر در تلاطم جنگ بودند. این داستان مربوط به اتفاقات و فضای پشت جبهه است و به دلیل دغدغۀ من که نوجوانان هستند به دور از کلیشه نوشته شده است. در این مدت که کتاب چاپ شد بازخوردهای خوبی از نوجوانان پسر و دختر دریافت کردم و به نظرم داستان را خوب باور کردند و به خوب با آن همراه شدند. به صورت اتفاقی این کتاب ۱۳ فصل، دربارۀ نوجوانان ۱۳ ساله شد و بعدها متوجه شدم که این شهدا در قطعه ۱۳ گلزار شهدای قم به خاک سپرده شدند.
شاکریمهر در پایان گفت: در اثر دیگر خود به سراغ حوزۀ بزرگسال رفتم. این کار در راستای زندگی داستانی عالم بزرگوار، شیخ عباس قمی، صاحب مفاتیح الجنان نوشته شده است. در اوایل نگارش آن به دلیل نداشتن منبع و قدیمی بودن زمان کار به خوبی پیش نمیرفت اما با ممارست و تلاش بسیار توانستم آن را به پایان برسانم. این کتاب قرار است توسط انتشارات بینالملل منتشر شود.
نظر شما