به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، منابع منتشر شده علمی در حوزه روانشناسی زبان، به زبان فارسی بسیار اندک هستند و کتاب «درآمدی بر روانشناسی زبان» به عنوان معدود کتابهای این حوزه است.
ترکسلر نویسنده کتاب، استاد روانشناسی دانشگاه دیویس کالیفرنیا و یکی از چهرههای شاخص در حوزه روانشناسی زبان است که در تدریسش، شیوهای روان، رسا، دقیق و گاهی طنزآلود دارد. مورتون آن گرنسباخر، استاد دانشگاه ویسکانسن-مدیسون درباره این کتاب اینطور میگوید: «در این کتاب که آمیخته با شوخطبعی است، ترکسلر حوزه روانشناسی زبان را در عمق و گستره وسیعی پیموده است.»
در بخش درآمد کتاب، به این موضوع اشاره میشود که زبانشناسان وقت زیادی را صرف شنیدن گفتار خودجوش دیگران میکنند و با ثبت و ضبط آن، به دنبال پاسخ گفتن به این پرسش هستند که گویندگان، از کدام قواعد دستوری زبان استفاده میکنند و چرا واژهها در جایگاهی خاص و به شکلی خاص در عبارتها و جملهها ظاهر میشوند؟
کتاب در ۱۱ فصل مباحث مختلفی را مطرح میکند که از جمله میتوان به تولید و درک گفتار، پردازش واژه، کالبدشناسی واژه، بازنمایی واژهها در مغز، دادههای بسامدی بینزبانی، نوای گفتار، تاثیرات معنایی، نظریه ساخت و ترکیب، فراگیری دانش صرفی، تاثیرات همسایگی، رازهای دوزبانی و فرضیه نحو کند شده اشاره کرد.
کتاب «درآمدی بر روانشناسی زبان» توسط شهلا رقیبدوست و رضا مقدمکیا ترجمه شده و انتشارات سمت آن را در ۷۵۸ صفحه و به قیمت ۴۰۳ هزار تومان منتشر کرده است.
نظر شما