به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، محمد عباسی، سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع سازمان در خصوص اقدامات سازمان در زمینه پدافند غیرعامل گفت: یکی از نگرشها درحوزه پدافند غیرعامل، کاهش آسیب پذیری و افزایش پایداری ملی است که در همین راستا آموزش کارکنان ضروری به نظر رسید؛ لذا در سال ۱۴۰۰ ده دوره آموزش عمومی برای ۹۸۵ نفر از کارکنان سازمان و در سال ۱۴۰۱ برای ۵۰ نفر از متخصصین سازمان، دوره آموزشی تخصصی برگزار شده و برای سال ۱۴۰۲ نیز هشت دوره پدافند فرهنگی برای کارکنان در نظر گرفته شده است.
سرپرست معاونت توسعه مدیریت ومنابع سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران انعقاد تفاهمنامه با سازمان پدافند غیرعامل را در راستای تامین اعتبارات مورد نیاز از سوی سازمان برنامه و بودجه برای اجرای طرحهای پدافندی سازمان دانست و گفت: در این تفاهمنامه اجرای طرحهایی که میتواند امنیت فضای سایبری را برای اطلاعات سازمان ارتقاء بخشد، مانند طرح پشتیبانگیری از اطلاعات، توسعه فضای دیتاسنتر، توسعه و بهسازی سامانههای سازمان، احداث بایگانی راکد برای نگهداری اسناد بهصورت فیزیکی، تکمیل سیستم اطفاء حریق، حفاظت از منابع از طریق ضدعفونی و مرمت و آسیبزدایی و… درنظر گرفته شده است.
عباسی گفت: در ارزیابی سازمان پدافند غیرعامل ساختمانهایی هستند که «سطح مهم» تلقی میشوند. یعنی چنانچه تمام و یا قسمتی از آن مورد تعرض و تخریب واقع شده و یا به اشغال و کنترل دشمن درآیند، مشکلاتی برای کشور ایجاد میشود و یا زندگی عادی بخشی از مردم مختل میگردد. ساختمان کتابخانه ملی نیز در زمره ساختمانهای سطح مهم محسوب میشود؛ بههمین منظور برای جلوگیری از بحرانهای آسیبزا طی هماهنگی با سازمان مدیریت بحران، سازمان پدافند غیرعامل و دیگر مبادی ذیربط، برای امنسازی سازمان اقداماتی انجام گرفت.
امنسازی اضطراری زیر ساختهای سایبری از دیگر مباحثی بود که معاونت توسعه مدیریت و منابع این سازمان به تشریح آن پرداخت و گفت: در راستای امنسازی اضطراری زیر ساختهای سایبری و تامین امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات سازمان و جلوگیری از بروز اختلالات در ارائه سرویسهای حیاتی آن، کمیته طرح امنسازی در قبال حملات سایبری در سازمان تشکیل شد؛ که این کمیته وظیفه اتخاذ تصمیمات راهبردی و نظارت بر اجرای طرح و ارائه گزارش به مرکز افتا (امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات) را دارد.
وی گفت: طرح «دیتاسنتر جدید» نیز با در نظر گرفتن زیر ساختهای مناسب و براساس استاندارد TIA942 تهیه شده که با پیادهسازی آن محیط فیزیکی مناسب و امن برای دیتاسنتر ایجاد میشود. در مجموع اجرای بسیاری از طرحهای پدافند غیرعامل سازمان را منوط به تامین اعتبار از سوی دستگاههای ذیربط دانست و ابراز امیدواری کرد که تخصیص بودجه برای برنامههای پدافندی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، در اولویت تخصیص بودجه قرارگیرد و طرحهای سازمان نیز به تایید سازمان پدافندغیرعامل برسد.
نظر شما