چهارشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۲ - ۲۰:۲۸
نظارت مردمی بر کتاب‌های منتشر شده، ممیزی نیست/ ارشاد؛مرجع صدور مجوز کتاب

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، هدف طراحی «سامانه نظارت مردمی بر کتاب‌های منتشر شده» را ارتقا کیفی کتاب اعلام و بیان کرد: بنا نداریم، مجوزها را به گزارش‌های سامانه نظارت بر کتاب‌های منتشر شده منوط کنیم.

محمدمهدی اسماعیلی در حاشیه جلسه هیئت‌دولت درباره سامانه «نظارت مردمی بر کتاب‌های منتشر شده» با تاکید بر اطمینان به عملکرد گروه‌های ارزیاب اداره کتاب به خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) گفت: با وجود اطمینان زیاد به تیم‌های ارزیاب کتابِ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ممکن است مردم نیز در این مسیر کمک کننده باشند؛ بنابراین چه ایرادی دارد که سامانه‌های نظارتی داشته باشیم.

وی با بیان اینکه «سامانه نظارت مردمی بر کتاب‌های منتشر شده» به‌معنای ایجاد محدودیت نیست، افزود: ایجاد سامانه، به‌معنای ایجاد راه کمک و مردمی‌سازی است؛ مردم درباره کتاب‌های منتشر شده دیدگاه دارند و شاید پیشنهاداتی داشته باشند و امکان ثبت دیدگاه‌های مردمی در قالب سامانه فراهم شده است. بنابراین کارکرد «سامانه نظارت مردمی بر آثار منتشره» صرفاً برای ممیزی کتاب‌ها نیست.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: سامانه، فقط برای نظارت بر کتاب‌ها نیست، بلکه برای اظهارنظر مردم درباره کتاب‌های منتشر شده است.

عضو کابینه دولت سیزدهم، درباره انتشار گزارش دیدگاه‌های مردمی «سامانه نظارت بر کتاب‌های منتشر شده» گفت: دیدگاه‌های ثبت‌شده مردم در سامانه، بررسی و به افراد منعکس می‌شود؛ به‌عبارت دیگر نکاتی که لازم است، در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یا ازسوی ناشر یا پدیدآور پیگیری خواهد شد؛ بنابراین سامانه نظارت مردمی بر کتاب‌های منتشر شده یک فضای تعاملی بین حوزه نشر و مخاطبان است.

اسماعیلی با بیان اینکه هدف از طراحی سامانه، کمک به ارتقای تولیدات فرهنگی کشور است گفت: با توجه به اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صادرکننده مجوز نشر کتاب است، بنا نداریم، مجوزها را به گزارش‌های سامانه نظارت بر کتاب‌های منتشر شده منوط کنیم؛ بلکه نکات و دیدگاه‌های مردم، جمع‌آوری و برای چاپ‌های بعدی با هدف ارتقاء کیفی استفاده خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها