محمد پاینده در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در بندرعباس، گفت: این کتاب، مجموعهای پژوهشی در زمینه تاثیرات بیکاری بر وضعیت اجتماعی، سیاسی و شخصی جامعه جوان است و تلاش کرده تا شرایط بیکاری نسل جوان هنگام بروز رکود اقتصادی را بررسی و تحلیل کند.
ریاست خانه صنعتکاران استان هرمزگان با ذکر اینکه این کتاب تحقیقی در زمینه تاثیرات بیکاری بر جوانان در چند شهر مهم اروپایی است، بیان داشت: با توجه به وضعیت اقتصادی کشور و تلاش جامعه جوان کشور برای ورود به بازار کار که بعضاً با سرخوردگی و بیکاری و حتی مهاجرت همراه است تلاش کردم تا در مورد جنبههای بلند مدت بیکاری نسل جوان و پیامدهای آن در حوزه مختلف بخصوص اجتماعی و سیاسی، تحقیق و بررسی علمی کرده و یقین دارم این دست تحقیقات میتواند به عامل مهمی در توجه مسئولان برای پیگیری نقاط ضعف پیامدهای بیکاری نسل جوان کشور شود.
مولف کتاب «بیکاری کلید یاس و ناامیدی» است در ادامه افزود: در این کتاب تلاش شده تا شرایط جوانان بیکار برای ورود به بازار کار بر مبنای مهارتهای فردی و لزوم سرمایه گذاری فرصتهای شغلی بررسیهای کاملی انجام شود.
وی ادامه داد: در این اثر بر آن شدم تا در پاسخ به سوالات مهمی همچون: عواقب بیکاری و تاثیراتی که در حوزه سیاسی بر جای میگذارد و یا کدام عوامل میتواند از تاثیر منفی بیکاری در حوزه زندگی روزمره جلوگیری کند؟ پاسخهای تحقیقی و علمی یافته و امید دارم حاصل این پژوهش در دسترس اندیشمندان اقتصادی، اساتید و نخبگان قرار گرفته و زمینهای برای تحول مثبت در نگرش به زندگی و کسب و کار جوانان شود.
نویسنده هرمزگانی با بیان اینکه بسیاری از کشورها در ارائه آمار بیکاری توجهی به جزییات مهمی مثل بیکاری نسل جوان نمیکنند، گفت: در این کتاب تلاش شده بر مبنای آمار از وضعیت زندگی گروه سنی جوانانی که آماده ورود به بازار کار هستند با خبر شویم و بدانیم تاثیرات سیاسی، اجتماعی و شخصی بر جوانان بیکار تا چه میزان روی جامعه تأثیر گذار است.
محمد پاینده اضافه کرد: معتقدم با توجه به نتایج تحقیقات، به صواب است که نمایندگان مجلس، مسئولان اقتصادی و مدیران حوزه اشتغال این کتاب را مطالعه کنند. بلکه بهتر است شفافتر بگویم که در نتیجه این دست پژوهشها امروزه شاهدیم که در برخی کشورهای توسعه یافته برای حمایت از جوانان بیکار، قوانین حمایتی مناسبی وضع شده و تشکیلات زیادی در حمایت از این جوانان بیکار مشغول فعالیت هستند که میطلبد این رویکرد در کشورمان مورد توجه واقع شود.
او در پایان گفت: تجربه نشان داده که سیستمهای دولتی مثل وزارت ورزش و جوانان توفیقی در تحول زندگی و اشتغال جوانان نداشتهاند. بلکه بنیادیترین یافته در این کتاب مشاهده تلاش کنشگران کشورهای توسعه یافته نظیر احزاب سیاسی، انجمنهای اقتصادی، اتحادیههای کارگری و سازمانهای مدنی در زمینه اجرای سیاست بازار کار و خدمات مرتبط با اشتغال هستند به نحوی که در جهت حمایت از اشتغال چنین نهادهایی موفق شدهاند حتی روی تصمیم گیریهای سیاسی اثر گذار شوند و معتقدم میدان دادن به این دست نهادهای غیر دولتی کشورمان در حمایت از اشتغال جوانان اثر گذار خواهد بود.
کتاب «بیکاری کلید یاس و ناامیدی»، نخستین اثر محمد پاینده با موضوع بیکاری جوانان و بهداشت روانی، در قطع رُقعی، در ۱۷۹ صفحه با جدول و نمودار، با شمارگان ۵۰۰ نسخه و بهای ۲۰۰ هزار تومان، به کوشش انتشارات «دوراندیش» سال ۱۴۰۲ برای نخستین بار چاپ و منتشر شد.
نظر شما