به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در اصفهان، نویسنده در مقدمه این اثر آورده است: «کتابِ حاضر، برای معرفیِ هنرمندانِ هنرهای تجسمی و صنایع دستی که در گورستانِ تاریخیِ تخت فولاد به خاک سپرده شدهاند، نگارش و طراحی شده است. روشن است که این کتاب، چند گلبرگ است از گلستانِ هنرمندانِ خفته در گورستان تخت فولاد و دیگر گورستان های ایران و جهان.
سه نکته برای گزینشِ هنرمندانِ حاضر در این کتاب، مدِ نظر بوده است: یک: در رشته هنرهای تجسمی و صنایع دستی نامدار باشند؛ دو: در تختِ فولاد به خاک سپرده شده باشند؛ سه: عکسِ واقعی (و نه طراحی خیالی) از چهرة آنها موجود باشد.
پس بر اهالیِ فرهنگ، روشن است که در گستره کمنظیری چون تخت فولاد و در جهانشهری تاریخی چون اصفهان و در جای جایِ ایران و جهان، هنرمندانِ نامدار بسیاری آرمیدهاند که به سببِ مواردِ گفتهشده، امکانِ معرفیِ آنها در کتابِ حاضر نبود.»
بخشی از چهرههای مطرحشده در این اثر عبارتاند از: محمدعلی اصفهانی (سلطان الکُتّاب)، محمدابراهیم نقاشباشی (آقا محمدابراهیم نقاشباشی؛ نعمتالهی)، محمدتقی صحاف اصفهانی، عبدالحسین صنیع همایون (میرزا عبدالحسین صنیع همایون)، محمدباقر نقاشباشی سمیرمی (میرزا محمدباقر نقاشباشی)، عبدالغفار مصدقزاده، عبدالرزاق مصدقفر، علی عبدالرسولی، محمدکاظم مجنونی، عبدالحسین قدسی (میرزا عبدالحسین قدسی)، رضا نقاش، عباس ذوالفنون، میرمحمدمهدی خلیقی پور، مهدی چهرهنگار (میرزا مهدی چهرهنگار) و ….
«چهرههای زندهرود» اثری است مصور با تصویرگری وحید شریفی و گرافیک علیرضا عسکریفر که ترجمه متن آن به زبان انگلیسی بر عهده نفیسه حاجاتی بوده است. این اثر در نشر اسپانه با همکاری مجموعه تاریخی فرهنگی مذهبی تختفولاد اصفهان منتشر شده است.
نظر شما