به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در شهرکرد، به مناسبت سالگرد شهادت سردار دلها، ویژه برنامه فرهنگی- بصیرتی «ساعت ۱:۲۰ بهوقت جانفدا» توسط اداره کتابخانههای عمومی شهرستان شهرکرد و با همکاری ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان بسیج کارمندان، سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شهرکرد و بسیج هنرمندان روز سهشنبه ۱۲ دیماه در محل فرهنگسرای بزرگ شهرکرد برگزار شد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی چهارمحال و بختیاری در این مراسم ضمن خیرمقدم به شرکتکنندگان، تأثیر و برکات سردار شهید حاج قاسم سلیمانی را فراتر از مرزهای زمینی دانست و بیان کرد: حاج قاسم را سردار دلها می نامند چرا که او بر قلبها حکومت میکرد با مردم بود، آنها را دوست داشت و در راه سربلندی مردم کشورش جانش را نثار کرد.
احمد فرهادی افزود: سرداردلها چه قبل از شهادت چه بعد از شهادت منشأ خیر بودند و حضورش اینقدر تأثیر معنوی، اخلاقی، استراتژیک و … داشت که حتی این تأثیر بعد از شهادتش بیشتر شد و هنوز برکات آن بر جهان اسلام و ایران سربلند اسلامیمان ساری و جاری است.
در ادامه سید موسی احمدی، از مطلعین و صاحبنظران امور سیاسی و استراتژیک به عنوان میهمان ویژه این برنامه ضمن اشاره به شأن نزول سوره کوثر و میلاد با سعادت حضرت زهرا (س) به بحث هنرِ خلقت پرداخت و بیان داشت: در خلقت انسان هنر خداوند پیداست و آفرینش زمین و آسمان هنر دیگر پروردگار است که جهان هستی را زینت داده است. هنرمند تکه دیگری از خداوند و تمام رشتههای هنری انعکاسی از شکوه و زیبایی هنر خالق بیهمتا است. هنرمندان دیدبان بلند فرهنگ و تمدن و سرمایه واقعی یک کشور محسوب میشوند و هنرمندان واقعیِ انقلاب، شهدا هستند و در راس آنها شهید سلیمانی قرار دارد.
احمدی، معنویت، متشرع بودن، ولایتمداری و رعایت حرام و حلال خدا را از ویژگیهای حاج قاسم عنوان کرد و افزود: او میز و صندلی ریاست نداشت ولی رئیس منطقه بود. او جهادگری خستگیناپذیر و در همه جا حاضر بود در جنگ، زلزله، سیل و… کنار مردم قرار داشت و برای همین عزیز دل مردم شد. حاج قاسم با شجاعت دهکده جهانی آمریکا را دچار حقارت کرد پس تصمیم به حذف او گرفتند اما نمیدانستند شهید سلیمانی بیش از سردار سلیمانی تأثیر دارد.
در ادامه محمدرضا قدیری، مدرس دانشگاه و عضو جبهه فرهنگی به معرفی کتاب «ده روز با داعش» نوشته یورگن تودنهوفر نویسنده آلمانی پرداخت و ضمن تشریح داستان این کتاب گفت: وقتی یک آلمانی برای ۱۰ روز زندگی در بین داعش چنین کتابی را مینویسد ما میفهمیم که چقدر حرفها و داستانهای ناگفتهای از ۸ سال دفاع مقدس در سینه رزمندگان جای خوش کرده که باید برای نسل فردا روایت شود و نویسندگان باید بیش از پیش در این خصوص به خلق آثاری فاخر با بیانی جذاب و مخاطب پسند بپردازند.
سپس پوریا رئیسی، فعال فرهنگی و دوستدار کتاب، به معرفی کتاب «نامزد گلولهها» نوشته مرتضی سرهنگی پرداخت و گفت: با یک کتاب نمیشود یک مکتب را کامل معرفی کرد بیش از ۷۰۰ کتاب در مورد حاج قاسم تولید شده ولی هنوز جای کار بسیار دارد.
رئیسی در مورد وجهتسمیه کتاب «نامزد گلولهها» گفت: وقتی به حاج قاسم میگویند نامزد ریاست جمهوری شود پاسخ میدهد «من نامزد گلولهها هستم.» این کتاب یک روایت صرف نیست و نویسنده بیش از ۲۰ منبع دست اول و متنوع برای نگارش آن استفاده کرده و کاغذی مناسب و ادبیاتی ساده دارد که استفاده از تصاویر در کنار متن، به این کتاب جذابیت خاصی بخشیده است.
سرهنگ حسن بهرامی، فرمانده سپاه ناحیه شهرستان شهرکرد نیز در این مراسم به معرفی کتاب «قاسم سلیمانی» نوشته نرجس شکوریان فرد و خوانش بخشهایی از این کتاب پرداخت و در ادامه نیز به روابط استراتژیک بین ایران و سوریه و اهمیت این ارتباطات اشاره کرد.
سرودی برگرفته از وصیتنامه سردار، دکلمه خوانی و تجلیل از فعالان فرهنگی شرکت کننده در این نشست پایان بخش این مراسم بود.
نظر شما