مربی کارگاه گلستانخوانی «از گلستان من ببر ورقی» در این باره به خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در بوشهر گفت: استان بوشهر از دیرباز پیوند محکمی با ادبیات و متون کهن کلاسیک نظیر شاهنامه، مثنویمعنوی، دیوان حافظ، گلستان و بوستان داشته است. این آثار که از آبشخور خرد و فرهنگ و باورهای اصیل ایرانی- اسلامی برخاستهاند، مضامین تربیتی، اخلاقی و انسانی پرباری را در خود جای دادهاند که بازآموزی و بازخوانی آنها برای نسل امروزی کمک زیادی به هویتیابی فرهنگی آنها میکند.
علی هوشمند ادامه داد: در این راستا، از سوی مراکز فرهنگی و آموزشی، دورههای متعددی بر مبنای شاهنامهخوانی، حافظخوانی، مثنویخوانی، نظامیخوانی برای کودکان و نوجوانان تدریس میشود ولی با توجه به خلائی که در حوزه سعدیخوانی و گلستانخوانی در استان وجود دارد، درصدد برآمدیم تا کارگاهی را بر اساس گلستان سعدی برای نوجوانان بوشهری طراحی و اجرایی کنیم.
وی یادآور شد: گلستان سعدی یکی از تاثیرگذارترین و مهمترین آثار ادبی و تربیتی ادبیات کلاسیک ایران است که دارای نثر آهنگین و حکایات کوتاه و پندآموز و خواندنی است. این کتاب، در هشت باب بهطور جداگانه به مباحثی چون در سیرت پادشاهان، در اخلاق درویشان، در فضیلت قناعت، در فواید خاموشی، در عشق و جوانی، در ضعف و پیری، در تأثیر تربیت و در آداب صحبت پردامیپردازد و نکات کلیدی و آموزندهای را به مخاطب خود انتقال میدهد.
هوشمند در فواید خوانش گلستان برای نسل امروزی توضیح داد: بدون شک، گلستان سعدی یکی از قلههای ادبی ماست که نه تنها نسل امروزی، بلکه پدر و مادرها بایستی با آن دمساز و همنشین شوند؛ چراکه با همنشینی با این اثر سترگ، ادبیات را بیشتر و عمیقتر درک میکنند و راه گفتوگو را با فرزندان خود بهتر مییابند. این اثر، مملو از درس و تجربه است. به مخاطب خود در هر طیف سنی و سلیقهای میآموزد که چگونه با ادبیات، زندگی و انسانهای پیرامونش روبهرو شود.
این شاعر و روزنامهنگار یادآور شد: گلستان کتابی حکیمانه است و در این کارگاه آموزشی با بازخوانی ساده و روان حکایتهای ژرفنگرانۀ آن در تلاش هستم تا نوجوانان را با غنای ادبی و فکریمان مانوس کرده و بدینشکل پیوند آنها را هویت فرهنگیشان محکمتر کنم.
نظر شما