این مستند، پنجمین فیلم از مجموعه مستندهای «آئینه عمر» است که به کوشش گروه فرهنگ و اندیشه شبکه چهار سیما به تهیه کنندگی صدرا صدوقی و کارگردانی حسن علیزاده فرد از قاب این شبکه تلویزیونی پخش می شود.
حسن علیزاده فرد کارگردان این فیلم درباره حوزه فعالیتهای علمی و فرهنگی محمدعلی آذرشب گفت: استاد آذرشب در سه حوزه تقریب قومی، مذهبی و تمدنی فعال بودهاند و تلاش وافر داشتند بین ایران و جوامع عربی پل بزنند و کدورات و سوء تفاهمات را از میان بردارند.
او اضافه کرد: دکتر آذرشب تلاش کردند با تألیف آثار گوناگون و ارائه سخنرانیهای مختلف در محافل علمی و فرهنگی نشان دهند ایرانیان در زبان و فرهنگ عربی تأثیر قابل توجهی داشتهاند.
کارگردان مستند «سفیر گفتوگو» تأکید کرد: استاد آذرشب حلقه وصل زبان و فرهنگ فارسی و عربیاند و بین این دو زبان و اندیشه، پل معرفتی ایجاد کردهاند و برای تقریب بین اهل سنت و شیعیان نیز اقدامات فراوانی انجام دادند.این استاد گرانمایه بین تمدن و فرهنگ پل زده است و در حوزه تقریب فرهنگی و ترویجی نیز فعالیتهای قابل توجهی داشته است.
علیزاده با اشاره به استادانی که در این فیلم به روایت زندگی، شخصیت و اندیشههای دکتر آذرشب پرداختهاند گفت: با توجه به اینکه دکتر آذرشب استاد ممتازِ بازنشسته دانشگاه تهران هستند، تلاش کردیم از حضور چهرههایی در این فیلم بهره ببریم که بیشترین ارتباط و آشنایی را با استاد داشتهاند. از این رو زندگی و سلوک استاد آذرشب را با همراهی استادان: اکبر ایرانی رئیس موسسه پژوهشی میراث مکتوب، ابوالحسن امین مقدسی، علیباقر طاهرینیا و معصومه شبستری اعضای هیأت علمی گروه زبان و ادبیات عرب دانشگاه تهران مورد مداقه قرار دادیم.
«آئینه عمر» کاری از گروه فرهنگ و اندیشه شبکه چهار سیما است که در قالب آن، زندگی، سلوک علمی و فرهنگی و میراث پژوهشی ۲۶ چهره نامدار حوزه علوم انسانی، فرهنگ و هنر ایران به تصویر کشیده شده است.
مجموعه مستند «آئینه عمر» پنجشنبهها ساعت ۱۹:۰۰ پخش و جمعهها ساعت ۱۲:۳۰ تکرار می شود.
نظر شما