پنجشنبه ۲۶ بهمن ۱۴۰۲ - ۰۰:۴۲
۳ اثر جدید از انتشارات مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) چاپ شد

قم – مدیر انتشارات مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) از انتشار ۳ اثر جدید این مرکز خبر داد.

حجت‌الاسلام محسن اکبری شاهرودی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در قم، در حاشیه رونمایی از سه اثر اولین اثر نشر مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) گفت: کتابی که توسط مدیر گروه فقه قرآن و حدیث مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) و عضو هیئت علمی دانشگاه صدا و سیما تألیف شده است، «کارکرد روایات در تفسیر قرآن بر پایه تحلیل کمّی» نام دارد که حجت‌الاسلام محسن قمرزاده در این اثر، تلاش کرده است با بررسی تعداد قابل ملاحظه‌ای از روایات تفسیری به شکلی روشمند، بینشی فراگیر و عینی‌تر از روایات تفسیری به دست آورد؛ به نحوی که الگویی عملیاتی برای بررسی موضوعات متنوع را فراهم کند.

وی ادامه داد: در واقع، پژوهشگران تفسیر روایی از طریق این کتاب، تسلطی آماری بر روایات تفسیری و فرایندی روشمند، مبتنی بر استقرائی نسبتاً تام خواهند یافت که الگویی کاربردی و واقع‌بینانه در اختیار آنان قرار می‌دهد.

استاد سطوح عالی حوزه علمیه ادامه داد: دومین اثر جدید ما، سومین مجلد از مجموعه نشست‌های قرآنی مرکز است که با نام «نشست‌های قرآنی مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) ۳» منتشر شده است. این اثر که به کوشش اساتید محترم حجج اسلام محسن قمرزاده و حسین شم‌آبادی گردآوری و تنظیم گردیده، شامل متن نشست‌های شش‌گانه مرکز فقهی درباره مسائل قرآنی با عناوینی، همچون قواعد خاص تفسیر تنزیلی موضوعی، فقه القرآن و عرصه های پژوهش، مرجعیت علمی قرآن در علوم سیاسی، توسعه مساحت تفسیر تطبیقی، محوریت نداشتن قرائات هفت گانه در اثبات تواتر، و جهاد ذبی است.

اکبری شاهرودی در ادامه گفت: سومین اثری که در این ماه روانه بازار نشر شده است، کتاب ارزشمند «رسالة التسامح فی أدلة السنن عند الفریقین» است که تقریرات درس آیت الله نجم الدین طبسی است و توسط حجت‌الاسلام سید حمید حسینی آملی تقریر و تنظیم شده است و توانسته به خوبی از عهده این بحث برآید.

مدیر دفتر نشر مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) با اشاره به موسوعه اعتکاف گفت: آخرین اثری هم که در این ماه منتشر کردیم، جلد هشتم و آخر از موسوعه ارزشمند اعتکاف است که به صورت فقه مقارن، نظر فقهی هشت مذهب اسلامی در مورد اعتکاف را مورد بحث قرار داده است. مولف اثر دیدگاه‌های فقهی شیعه اثنی عشری، شیعه زیدی، مقداری از فقه اسماعیلی؛ همچنین دیدگاه‌های فقهی شاخه‌های اهل‌سنت از فقه حنفی، فقه مالکی، فقه شافعی، فقه حنبلی، فقه ظاهری و فقه اباضی و ریز مسائل و تاریخچه مباحث فقهی مربوط به اعتکاف را از زمان ابن بابویه قمی پدر شیخ صدوق، و شیخ مفید را تا دوره معاصر گردآوری کرده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها