چاپ اول كتاب «اخلاق متعالي» گردآوري و تدوين موسسه فرهنگي هنري قدر ولايت از سوي همين موسسه منتشر و روانه بازار كتاب شد.\
خاطرات دفاع مقدس اغلب در پاكترين لحظات زندگي صاحبان خاطره رخ داده، لذا شايسته است آن لحظههاي غنيمت ثبت و منتشر شود. آن لحظهها، همان حلقههايي است كه بشر سردرگم امروز را ميتواند به «صراطالذين انعمت عليهم» كه مصداق كامل آن ائمه معصومين(ع) هستند، واصل كند.
صاحبان خاطرات دفاع مقدس ثابت كردند كه ميشود پس از 1400 سال سركوب اسلام، به رهنمود خليفه به حق خدا، حضرت علي(ع) جامه عمل پوشاند كه فرمود: «اعينوني بورع و اجتهاد و عفه و سداد؛ با پرهيزكاري و تلاش فراوان و پاكدامني و راستي مرا ياري دهيد.» (نهجالبلاغه / نامه 45)
وقتي مربي مردان دفاع مقدس، بزرگمردي است كه با پرهيز از پا گذاشتن بر روي كفش طلاب در هنگام ورود به حجره تدريس، از مويرگ ظلم دوري ميكند، بالطبع محصول اين مكتب روحاللهي بايد مرداني باشند كه در لحظات اضطراري ورود به ميدان مين، پيراهن از تن به در كنند كه؛اگرچه ما رفتني هستيم، اما چرا لباس بيتالمال تكه تكه شود!
آنان اثبات كردند ميشود سيره جهاد اكبر و اصغر را توام با هم در صورت جوان قرن بيستم متجلي كرد، به شرط آن كه با عمل و نه زبان تنها (كونوا دعاهالناس بغير السنتكم) به اسلام دعوت شده باشند.
موسسه فرهنگي هنري قدر ولايت از اواخر سال 1386 ابتدا درباره اين طرح، مطالعات شناختي را آغاز كرد و از ميان موضوعات مختلف اخلاق فردي و اجتماعي، به 30 موضوع كه از عموميت بيشتري در بين رزمندگان اسلام برخوردار بود، رسيد. سپس كار فيشبرداري درباره موضوعات آغاز شد. فيشبرداران ارجمند طي تلاش شش ماهه، قريب غالب كتابهاي دفاع مقدس چاپ شده تا اين تاريخ را بررسي كردند تا به خاطراتي دست يابند كه تنها درباره شهداي دفاع مقدس باشد؛ خاطره باشد و نه گونههاي ادبي ديگر؛ از جذابيت لازم برخوردار باشد؛ با اهداف ياد شده متناسب باشد.
از ميان كتابهاي مورد بررسي، تمام خاطراتي كه به دليل تبديل به گونههاي ديگر ادبي دچار ضعف استناده شده بودند و نيز خاطراتي كه جاذبه لازم را نداشتند يا درباره شهدا نبودند، از دور خارج شد. در مرحله بعدي فيشها براي تاييد مجدد بازخواني شدند. سپس هر فيش با توجه به موضوع آن در پوشه مخصوص خود طبقهبندي شد.
مراحل بعدي كار؛ حروفچيني، ويرايش، تهيه فهرست موضوعي و اعلام بود كه يكي پس از ديگري انجام شد.»
جلد اول اين مجموعه، به مبحث «اخلاق متعالي» اختصاص دارد. پيامبر اكرم(ص) فرمودند: «اني بعثت لاتمم مكارمالاخلاق؛ همانا من برانگيخته شدهام تا مكارم اخلاق را به كمال برسانم.» در اهميت پرداختن به اخلاق، همين بس كه اشرف تمامي خلايق و خاتم انبيا حضرت محمد مصطفي(ص) فلسفه رسالت كاملترين و برترين پيامبر و دين الهي را پرداختن به اخلاق معرفي ميكند. ايشان در جاي ديگري ميفرمايند: «ايمان آن مومن كاملتر است كه اخلاقش نيكوتر باشد.» (ميزانالحكمه / 1941)
اخلاق و رفتار پرتوي از تربيت باطن و روح است. ثمرهاي است كه حكايت از دانه دل دارد. در دل چه دانهاي كاشته شده؛ «فجورها» يا «تقواها»؟ دل سرشار از فجور، هيچگاه نميتواند خلق و خوي فرد را شكور، صبور، مهرورز و متواضع نمايد. همچنانكه از دل با تقوا نيز خلق و خوي كفور، عجول، متكبر و تند مزاجي بر نميخيزد. به راستي چرا مردان جهاد با آن كه لباس حديد به تن داشتند، در خلق و خوي، چون برف نرم و ملايم بودند؟ آنان چگونه پرورش يافتند كه تجليگر «اشداء عليالكفار و رحماء بينهم» شدند.
مقام معظم رهبري در بيانات اول فروردين 1376 درباره «تحول اخلاقي» در انسانها ميفرمايند: «"تحول اخلاقي"، يعني اين كه انسان هر رذيلت اخلاقي، هر اخلاق زشت، هر روحيه بد و ناپسندي كه موجب آزار ديگران يا عقب ماندگي خود انسان است، آن را كنار بگذارد و به فضايل و زيباييهاي اخلاقي، خود را آراسته كند... خيرخواه باشند، به هم كينه نورزند، به هم حقد و حسد نداشته باشند، به بهاي نابودي ديگران، زندگي خود را سروسامان ندهند و دست يافتن به همه چيز را نخواهند.»
كتاب حاضر، حاوي 116 خاطره از شهداي دفاع مقدس است كه توسط آشنايان و همرزمان شهدا تهيه و به چاپ رسيده است.
كتابهاي افلاكيان زمين، افلاكيان، انتظار، بالا بلندان، بوي گل ياس، به رسم شمشاد، بيداري ابدي، پابوس، تبسم نسيم، چشم بيتاب، چهل روز ديگر، حديث شهود، حديث قرب، دژآفرينان، دليل، راهيان شط، زخمهاي خورشيد، سرداران سپيده، سروهاي سرخ، عبور از مرز آفتاب، كوچ غريبانه، گلهاي عاشورايي و ... از منابع مورد استناد اين اثرند.
چاپ اول كتاب «اخلاق متعالي» در شمارگان 5000 نسخه، 263 صفحه و بهاي 35000 ريال راهي بازار نشر شد.
نظر شما