دوشنبه ۶ مهر ۱۳۸۸ - ۱۳:۳۵
نقش علوم پايه در مطالعات اشياي موزه‌اي بررسي مي‌شود

چهارمين نشست تخصصي موزه ملي ايران، با نگاهي متفاوت نسبت به شيوه تحقيق و نقش علوم پايه در مطالعات اشياي موزه‌اي در پژوهش‌هاي باستان‌شناسي و شناخت آثار تاريخي با بررسي كتاب «نگاهي بر پارچه بافي دوران اسلامي» برگزار مي‌شود.

مسوول بخش تاريخ هنر موزه ملي ايران با بيان اين مطلب به خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) گفت: آشنايي با علوم پايه همچون شيمي، فيزيك و علوم دانشگاهي در پژوهش‌هاي باستان‌شناسي و چگونگي بهره‌گيري آن‌ها در زمينه‌هاي مرتبط با شناخت و بررسي آثار تاريخي، از جمله نياز امروز باستان‌شناسان به شمار مي‌آيد. 

هنگامه گزواني خاطرنشان كرد: بر مبناي اين نياز و در راستاي برگزاري نشست‌هاي ماهانه موزه ملي ايران، نتيجه تحقيقات مختلف بر بستر علوم پايه مطرح مي‌شود و قابليت‌هاي گوناگون آن شامل شناخت ساختار آثار، نحوه ساليابي دقيق و بررسي كالبدي اشياي تاريخي در قالب كتاب و منابع مختلف در اختيار پژوهشگران و علاقه‌مندان قرار مي‌گيرد. 

به گفته كارشناس موزه ملي ايران، سخنران اين نشست دكتر زهره روحفر؛ باستان‌شناس، مدرس دانشگاه و موزه‌دار بازنشسته موزه ملي ايران خواهد بود كه سال‌ها در زمينه به كارگيري علوم پايه در پژوهش‌هاي باستان‌شناسي به تحقيق و بررسي پرداخته است. 

وي همچنين در اين نشست به چگونگي ساخت لعاب زرين فام نيز خواهد پرداخت و نتيجه آزمايشات انجام گرفته بر منسوجات دوران اسلامي را بر اساس ظرفيت‌هاي علوم پايه شرح مي‌دهد. دكتر زهره روحفر در كتاب «نگاهي بر پارچه بافي دوران اسلامي» منسوجات اسلامي را در دوره‌هاي مختلف بررسي مي‌كند.

اين كتاب به كوشش انتشارات سمت و سازمان ميراث فرهنگي منتشر شده و در سه فصل تنظيم شده است. پارچه‌بافي از قرون اوليه اسلامي تا حمله مغول از جمله فصل نخست اين كتاب است كه با زير فصل‌هاي مراكز بافندگي، نحوه بافت و انواع پارچه، طراح‌ها و نقوش تزييني ارايه شده است. 

پارچه‌بافي در دوران مغول و تيموري فصل دوم كتاب محسوب مي‌شود با زير بخش‌هايي مانند مراكز بافندگي، انواع پارچه، طرح‌ها و نقوش تزييني ارايه شده است. فصل سوم نيز با عنوان پارچه‌بافي از دوره صفوي تا پايان قاجار با زيربخش‌هاي مراكز بافندگي، انواع پارچه، طرح‌ها و نقوش تزييني در دسترس علاقه‌مندان قرار دارد. 

شايسته يادآوري است كه دكتر روحفر كتاب «ت‍ج‍ل‍ی‌ ش‍اه‍ن‍ام‍ه‌ در ه‍ن‍ر اس‍لام‍ی‌ اي‍ران‌ م‍وزه‌ م‍ل‍ی‌ اي‍ران‌» را نيز تدوين كرده است و مقالات بسياري در زمينه هنر، تاريخ هنر در فصل‌نامه‌هاي ميراث جاويدان، گلستان هنر، باستان‌شناسي و تاريخ و... منتشر كرده است. 

نشست تخصصي «نقش علوم پايه در مطالعات اشياي موزه‌اي» صبح روز يك‌شنبه 5 مهر، ساعت ۱۰ در تالار نشست‌هاي تخصصي موزه ملي ايران برگزار مي‌شود. موزه ملي ايران در خيابان امام خميني (ره، نبش سي تير واقع شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط