شنبه ۲۶ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۱
نگاهی به جوایز حوزه کتاب کودک و نوجوان در سال ۱۴۰۲

اخبار مربوط به جوایز ادبی کتاب کودک و نوجوان در سال ۱۴۰۲ مطالبی هستند که در این گزارش سعی کردیم به اختصار به آن‌ها بپردازیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، دریافت یک جایزه‌ ادبی معتبر می‌تواند جزو بزرگ‌ترین افتخارات برای یک نویسنده و سایر افرادی باشد که به نحوی در تهیه آن کتاب نقشی داشته‌اند. در دنیای ادبیات، جوایز مختلفی وجود دارد که هرساله به آثار مختلف ادبی تعلق می‌گیرد؛ از جوایز ملی و محلی گرفته تا جوایز معتبر بین‌المللی. جوایز ادبی به خوانندگان این امکان را می‌دهد تا برترین آثار ادبی سال را در هر کشور یا حتی در سطح دنیا کشف کنند.

در این گزارش مروری بر جوایز حوزه کتاب کودک و نوجوان در سال ۱۴۰۲ داشته‌ایم که در خبرگزاری ایبنا به آن پرداخته شده است.

فروردین

نامزدهای جوایز کتاب کودک استرالیا مشخص شدند

فهرست نهایی جوایز کتاب سال شورای کتاب کودک استرالیا (CBCA) در سال ۲۰۲۳ اعلام شد.

خوانندگان بزرگ‌تر

«سوال نپرس» اثر اوا کالینز

«کاملا عادی (و دروغ‌های دیگر)» اثر بیفی جیمز

«بزرگ‌ترین چیز» نوشته سارا وینیفرد سرل

«بی‌خانمان‌ها» نوشته تام تیلور

«سمت دیگر فردا» اثر هیلی لارنس

«آنچه همه ما دیدیم» نوشته مایک لوکاس

خوانندگان کوچک‌تر

«آگوست و جونز» نوشته پیپ هری

«ایوی و کرگدن» نوشته نریدا مک‌مولین

«آهنگ کلاغ» نوشته زانا فریلون و برن مک دیبل

«رانت» نوشته کریگ سیلوی

«راه سگ» نوشته زانا فریلون با تصویرگری شان باکینگهام

«خاویر در این میانه» نوشته کیت گوردون

اوایل کودکی

«بف و کیف» نوشته کاترینا ژرمین با تصویرگری مندی فوت

«جیگساو: پازلی در گذشته» نوشته باب گراهام

«من و شیر» نوشته کورین فنتون با تصویرگری تریس گریم‌وود

«بازار روز» نوشته کری گالاس با تصویرگری هانا سامرویل

«ناگهانی» نوشته آنا واکر

«جایی که پرنده لایربرد زندگی می‌کند» نوشته ویکی کانلی

کتاب مصور سال

«دریای آلوده» نوشته تام جلت با تصویرگری مایکل واگنر

«خانه مزرعه» اثر سوفی بلکال

«کلاه قرمزی فرانک» نوشته شان ای آوری

«والدین عجیب من» نوشته زنو سواردر

«رویای ما» نوشته داب لفلر با تصویرگری نوشته کرلی ساندرز

«سنگریزه‌های بهشت» نوشته لوی پینفولد

جایزه ایو پاونال

«جزیره‌های استرالیا» نوشته فرین لسیک

«سفرهای شگفت‌انگیز حیوانات» نوشته جنیفر کاسینز

«بیایید دور هم جمع شویم» نوشته آیزایا فایربریس با تصویرگری جئلین بیومایوای

«عمیق: در جهان‌های پنهان غوطه‌ور شوید» نوشته جس مک‌گیچین

«اوپال و دارت» نوشته ویان برین با تصویرگری کلر بردلی

«زندگی وحشی استرالیایی» نوشته لئونارد کرونین با تصویرگری کریس نیکسون

جایزه CBCA برای تصویرگر جدید

«استرالیا: از طلوع تا غروب» اثر برنتوس

«بهترین مخفیگاه» اثر جین گادوین با تصویرگری سیلویا موریس

«ناتروپولیس» نوشته دبورا فرنکل با تصویرگری اینگرید بارتکویاک

«چنین کتابی وجود ندارد» اثر جسیکا دتمن با تصویرگری جیک آ مینتون

«عجایب کوچک» نوشته سالی سوول هان

«ما استرالیایی هستیم» نوشته دانکن اسمیت و نیکول گادوین با تصویرگری جاندامارا کاد

خرداد

نامزدهای جایزه یادبود آسترید لیندگرن (آلما) ۲۰۲۴ مشخص شدند

نامزدهای جایزه یادبود آسترید لیندگرن (آلما) ۲۰۲۴ در بخش‌های تصویرگران، ترویج خواندن و مروج با زادگاه غیرایرانی معرفی شدند.

در بخش تصویرگران علیرضا گلدوزیان، تصویرگر و طراح گرافیک نامزد ایرانی جایزه هانس کریستین اندرسن ۲۰۲۴ و همچنین یکی از نامزدهای ایرانی جایزه یادبود آسترید لیندگرن (آلما) در سال ۲۰۱۴، به دلیل بیش از دو دهه فعالیت مستمر در تصویرگری کتاب کودک، تأثیر ماندگار و مهم در رشد ادبیات و تصویرگری کتاب کودک و نوجوان، راه‌یافتن آثار او به فهرست‌ها و نمایشگاه‌های ملی و بین‌المللی و همچنین کسب جوایز متعدد داخلی و بین‌المللی و نقش برجسته وی در ارتقای سطح تصویرگری ادبیات کودک و نوجوان ایران، داشتن نگاه شخصی و متفاوت در هر یک از آثار، توانایی بازنمایی و طراحی طیف وسیعی از فرم‌ها، فضاها و شخصیت‌ها با الهام از هنرهای تصویری ایران و جهان، مهارت در خلق تصاویری قدرتمند، زیبا و تأثیرگذار و گسترده‌بودن موضوعات تصویرشده و حضور پررنگ و تأثیرگذار در تربیت تصویرگران نسل جوان، نامزد دریافت جایزه یادبود آسترید لیندگرن (آلما) شد.

در بخش ترویج خواندن، علی‌اصغر سیدآبادی به دلیل ۳۳ سال فعالیت مستمر و چشمگیر در ترویج کتابخوانی، ایده‌پردازی‌های نوآورانه و خلاقانه، گستردگی و تداوم فعالیت‌های تأثیرگذار در عرصه کتاب و کتابخوانی، نقش مؤثر در تشویق و ایجاد شور و شوق در عرصه ترویج کتابخوانی، طراحی و اجرای طرح‌های ملی و محلی ترویج کتابخوانی، ساخت کتابخانه‌های روستایی، تأسیس کتابفروشی و پشتیبانی از فعالیت‌های نهادهای ترویجی ایران نامزد دریافت جایزه یادبود آسترید لیندگرن (آلما) شد. شایان ذکر است علی‌اصغر سیدآبادی یکی از نامزدهای دریافت جایزه یادبود آسترید لیندگرن (آلما) در سال ۲۰۲۳ نیز بود.

در بخش مروج غیرایرانی، نادر موسوی به دلیل بیش از ۲۲ سال فعالیت مستمر فرهنگی برای کودکان مهاجر، همکاری در تحقیقات دانشگاهی و پژوهشی در حوزه «آموزش کودکان مهاجر محروم از تحصیل»، گستردگی و تداوم فعالیت‌های تأثیرگذار در عرصه کتاب و کتابخوانی برای کودکان مهاجر، تألیف و چاپ کتاب‌هایی برای آشنایی کودکان مهاجر با سرزمین خود، انتشار مجله مخصوص کودکان مهاجر، آموزش کودکان بازمانده از تحصیل مهاجر در ایران، تأسیس خانه کودکان افغانستان برای کودکانی که به لحاظ قانونی امکان آموزش نداشتند، خدمات فرهنگی‌آموزشی به بیش از ۳۵۰ مدرسه خودگردان (مدارس فرهنگ) ویژه کودکان افغانستانی در مناطق کم‌برخوردار در سراسر ایران، نامزد دریافت جایزه یادبود آسترید لیندگرن (آلما) شد. نادر موسوی یکی از نامزدهای دریافت جایزه یادبود آسترید لیندگرن (آلما) در سال ۲۰۲۳ نیز بود.

«با من بخوان» و «خالق قصه‌های مجید» نامزد آلما شدند

مؤسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان امسال نیز همانند سال‌های گذشته هوشنگ مرادی کرمانی را به عنوان نامزد جایزه «آسترید لیندگرن» (آلما) معرفی کرد و برای هشتمین سال پیاپی، برنامه «با من بخوان» هم نامزد دریافت این جایزه شد.

تیر

نامزدها و برگزیدگان بیست‌ویکمین جایزه قلم زرین کودک و نوجوان

عناوین کتاب‌های راه‌یافته کودک و نوجوان به مرحله نیمه‌نهایی جایزه قلم زرین امسال به شرح زیر هستند:

بخش داستان کودک و نوجوان

گریز از سال صِفر / حسین قربانزاده خیاوی / کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

شاهزاده‌ای از ایران؛ روزهای تاریک / مصطفی خرامان / کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

مردی از ربذه / مصطفی خرامان / کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

پسری از کلب / مصطفی خرامان / کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

مجموعه ده‌جلدی کودکی نامداران / پرویز امینی / کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

من مهدی آذریزدی هستم / هادی حکیمیان / انتشارات صاد

که کتاب «من مهدی آذریزدی هستم» نوشته هادی حکیمیان به عنوان کتاب شایسته تقدیر این بخش معرفی شد.


بخش شعر کودک و نوجوان

بیست‌وهفت آدم آهنی / کبرا بابایی / نشر گویا

حرف کلاغه راسته / مریم هاشم‌پور / نشر لوپه‌تو

من سنگ بودم / طاهره شهابی / سوره مهر

هنگام باران بود / سید حبیب نظاری / کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

یک نفس دریا / داوود لطف‌الله / نشر گویا

که «من سنگ بودم» سروده طاهره شهابی و کتاب «هنگام باران بود» سروده سید حبیب نظاری به عنوان شایسته تقدیر این بخش معرفی شدند.

برندگان مسابقه «تصویر کتاب» ۲۰۲۳ اعلام شد

نوشین صفاخو و سلیمه باباخان، دو تصویرگر ایرانی، برندگان برجسته (Laureates) مسابقه «تصویر کتاب» ۲۰۲۳ شدند. نوشین صفاخو با تصویرگری کتاب «آرزوهای ابری» نوشته محمدهادی محمدی و سلیمه باباخان با تصویرگری دو کتاب «رنگ رویای کلاغ» نوشته محمدهادی محمدی و «آفتاب مهتاب چه رنگه؟» سروده پروین دولت‌آبادی به این جایزه دست یافتند.

نامزدهای انجمن نویسندگان کودک و نوجوان برای جایزه آلما ۲۰۲۴

انجمن نویسندگان کودک و نوجوان بنا بر رأی کمیته انتخاب نامزدهای جایزه آسترید لیندگرن (آلما) سال ٢٠٢۴، عباس جهانگیریان را در بخش نویسنده و فرمهر منجزی را در بخش ترویج کتابخوانی به دبیرخانه این جایزه معرفی کرد.

آبان

نامزدهای کانون برای جایزه آسترید لیندگرن معرفی شدند

جمال‌الدین اکرمی در حوزه نویسندگی و رضا دالوند در حوزه تصویرگری از سوی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، نامزد دریافت جایزه آسترید لیندگرن ۲۰۲۴ شدند.

اعلام برگزیدگان نخستین جشنواره ملی شعر کودک و نوجوان «آن مرد»

نخستین دوره جشنواره ملی شعر کودک و نوجوان «آن مرد» با معرفی و تقدیر از آثار برگزیده به کار خود پایان داد.

بر اساس اعلام هیئت داوران جشنواره متشکل از جواد محقق، بابک نیک‌طلب و مهری ماهوتی، چهار اثر ادبی «قهرمان من» سروده فائزه زرافشان و «درس شهامت» سروده زهرا عراقی به همراه دو قطعه شعر «تکیه‌گاه» و «تشکر» با امضای سمیه بابایی و سمیه تورجی به عنوان آثار برگزیده این رویداد ادبی معرفی شدند.

همچنین از میان بیش از ۳۰۰ اثر رسیده به دبیرخانه جشنواره، با رأی هیئت داوران از ۱۴ اثر منظوم دیگر نیز به عنوان آثار درخور تشویق، قدردانی شد.

برگزیدگان سومین مسابقه ادبی «آواز ققنوس» معرفی شدند

این مسابقه که به بازآفرینی «افسانه‌های بومی ایران» اختصاص داشت به مناسبت ۱۸ تیر «روز ملی ادبیات کودک و نوجوان» و نکوداشت مهدی آذریزدی، نویسنده نام‌آشنای کودکان و نوجوانان طراحی و برگزار شد.

محورهای مورد توجه داوران در بررسی و انتخاب آثار برتر به این شرح است: برخی از آثار، تنها بازنویسی بودند و با توجه به این‌که «بازآفرینی افسانه‌های بومی ایران» در مسابقه مورد تأکید بود، رتبه مناسبی کسب نکردند، برخی آثار به بازنویسی و بازآفرینی از کلیله و دمنه، مثنوی، گلستان سعدی و دیگر آثار مکتوب پرداخته بودند و محور اصلی مسابقه در آن‌ها لحاظ نشده بود، مخاطب برخی از داستان‌ها بزرگسال و خارج از گروه سنی تعیین شده در فراخوان بودند، توجه به ساختار داستانی منسجم و زبان مستقل در بازآفرینی داستان‌ها مورد تأکید بوده است و برخی از آثار نیز به دلیل حجم بالا و تعداد کلمه‌های بالاتر از سه هزار از چرخه داوری خارج شدند.

بر اساس این خبر، زهرا امیریان با شعر «دختر چشمه»، منیره هاشمی با شعر «بالهای من مسافرند»، لیلا جعفری‌قهفرخی با شعر «شاهزاده ماه»، لیلا ناظمی با شعر «پرده‌ها در باد می‌رقصند» برگزیده «شعر» در بخش کانون شدند.

داوران بخش شعر در بخش آزاد هیچ اثری را شایسته تقدیر و برگزیده‌شدن ندانستند.

بر همین اساس اسماعیل الله‌دادی با داستان «سوسک کوچولو به همدون می‌رود»، طیبه شجاعی با داستان «زیر سایه چنار»، راضیه احمدی با داستان «گرگ طبل زن» به عنوان برگزیده «داستان» در بخش کانون معرفی شدند.

همچنین فاطمه گلچین با داستان «بامر»، سمیه رئوفی با داستان «رود شیشه‌ای»، مهوش کشاورز با داستان «بی بی، تسقی» به عنوان شایستگان تقدیر «داستان» در بخش کانون شناخته شدند.

بنفشه رسولیان با داستان «پرنده طلایی»، مجتبی شول‌افشارزاده با «داستان تیر»، فاطمه سرمشقی با داستان «چه کسی مشق‌های سبز قبا را می‌نویسد؟» به عنوان برگزیده «داستان» در بخش آزاد معرفی شدند.

تقدیرشدگان «داستان» در بخش آزاد شامل ونوس میرعلی‌یاری با داستان «رد پا» و طاهره مشایخ با داستان «بازگشت سیاگالش» هستند.

اختتامیه اولین فراخوان ملی لالایی با عنوان «گهواره» برگزار شد

اختتامیه اولین فراخوان ملی لالایی با عنوان «گهواره» با محوریت لالایی‌های نواحی ایران، با معرفی برگزیدگان و تقدیر و تشکر از آنان با حضور مدیران حوزه هنری، داوران و دبیران جشنواره برگزار شد.

در این مراسم، از هوشنگ جاوید، پژوهشگر فرهنگ و مردم و موسیقی اقوام کشور، به پاس سال‌ها تلاش در این عرصه تقدیر و تشکر صورت گرفت و تابلویی نفیس همراه با تندیس به وی تقدیم شد.

در ادامه این مراسم، برگزیدگان بخش احیای تراث و سرایش لالایی به شرح زیر معرفی شدند:

بخش احیای تراث

لوح تقدیر و تندیس جشنواره و جایزه نقدی در عرصه پژوهش:

در رتبه سوم به دکتر حسین زنگویی از بیرجند

در رتبه دوم به عبدالغفار کرد از زاهدان

و در رتبه اول در حوزه جمع‌آوری لالایی‌ها به شادی پاکزاد از مهاباد رسید.

بخش مادران شهدا در این دوره برگزیده‌ای نداشت.

برگزیدگان بخش سرایش لالایی نیز به شرح زیر هستند:

لوح تقدیر، تندیس جشنواره و جایزه نقدی در مقام سوم مشترک به منیره هاشمی و عطیه سادات حجتی اهدا شد.

در رتبه دوم هم لوح تقدیر، تندیس جشنواره و جایزه نقدی به ناهید رفیعی از تهران اهدا شد.

لوح تقدیر، تندیس جشنواره و جایزه نقدی در رتبه اول نیز به لیلا جعفری از چهارمحال و بختیاری اهدا شد.

همچنین زهرا داوری از بجنورد، سید محمدحسین آل‌مجتبی از قم، مصطفی توفیقی از مشهد، مریم زارعی از شیراز، مریم شیخیونی از بوشهر و زهرا علیشاهی از تهران، عنوان شایستگان تقدیر بخش سرایش لالایی با امتیاز انتشار لالایی را از آن خود کردند.

آذر

برگزیدگان بیست‌وپنجمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی معرفی شدند

در یزد، برگزیدگان بیست و پنجمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی در پایتخت قصه ایران در مراسم اختتامیه این جشنواره در یزد معرفی شدند.

اسامی برگزیدگان این جشنواره به شرح زیر است:

برگزیده بخش آیینی و سنتی در رده نوجوانان علیرضا متقی با اجزای قصه غلام عشق از استان مرکزی؛ برگزیده بخش آیینی و سنتی بزرگسالان حسین کاظمی با اجرای نقل رستم و تهمینه از مازندران معرفی شدند.

همچنین برگزیده بخش مدرن و کلاسیک در رده بزرگسالان زهرا اکبری نژاد با قصه چقل‌ووس از لرستان و برگزیده بخش مدرن و کلاسیک نوجوانان نیز محیا کمالیان با قصه خربرفت از یزد اعلام شدند.

برگزیده بخش بین‌المللی بیست و پنجمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی ایران به زینب فاطیما از هند با قصه قطره رسید.

جایزه ویژه سردار سلیمانی در بیست و پنجمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی به سیمین محمدعلی پور از آذریایجان شرقی با قصه سی‌ام رسید.

جایزه ویژه بخش لبخند در این دور از رقابت‌ها نیز به زهره باقری از استان البرز به قصه طوطی و بقال اعطا شد.

دی

برگزیدگان سوگواره بچه‌های اربعین در بخش ادبی معرفی شدند

برگزیدگان سوگواره بچه‌های اربعین در بخش ادبی شامل شعر، داستان کوتاه و سفرنامه‌نویسی در استان ایلام معرفی شدند. در بخش داستان کوتاه به ترتیب مقام اول تا سوم پریا امیدی از همدان، یاسین علی‌بیگی از چهارمحال و بختیاری و رستا جبرائیلی از زنجان برگزیدگان نونهال (۹ تا ۱۱ سال)، سپیده بحرودی از تهران، ریحانه امیدی از همدان و سنا خدایی از خراسان جنوبی برگزیدگان نونگاه (۱۲ تا ۱۴ سال) و طیبه قربانی از چهارمحال و بختیاری، یاسمین‌زهرا شکل‌آبادی از همدان و محمدحسام صادقی از مرکزی برگزیدگان نوجوان (۱۵ تا ۱۷ سال) معرفی شدند.

همچنین در بخش سفرنامه‌نویسی به ترتیب آیلین کاکی از ایلام، فاطمه مسلمی‌عقیلی از گلستان و آیناز باقریان از یزد برگزیدگان نونهال (۹ تا ۱۱ سال)، فاطمه عبدالعلی‌زاده از آذربایجان‌غربی، اسرا عزیزی از آذربایجان‌غربی و فاطمه دهقانی از بوشهر برگزیدگان نونگاه (۱۲ تا ۱۴ سال) معرفی شدند. در مقام اول بخش نوجوان (۱۵ تا ۱۷ سال) نیز کسی حائز رتبه نشد و میترا صیدزاده و محمدحسین زینی وند از ایلام در مقام‌های بعدی قرار گرفتند.

در بخش شعر نیز از میان نونهالان (۹ تا ۱۱ سال)، مبین شاملو از قزوین، الینا شهابی‌تبار از کردستان و یاسین علی‌بیگی از چهارمحال و بختیاری تقدیر شد.

مهتاب آذری از چهارمحال و بختیاری، فاطمه محمدنژاد و محمدمبین شهبازی از ایلام به ترتیب برگزیده گروه سنی نونگاه (۱۵ تا ۱۷ سال) شدند.

همچنین در بخش نوجوان (۱۵ تا ۱۷ سال) مریم احمدی از زنجان، اسماً حسینی‌زاده از اردبیل و هانیه‌سادات مرتضوی از گلستان برگزیده شدند.

بهمن

فهرست کوتاه جایزه هانس کریستین اندرسن ۲۰۲۴ اعلام شد

دفتر بین‌المللی کتاب برای نسل جوان (IBBY) فهرست کوتاه جایزه هانس کریستین اندرسن ۲۰۲۴ را اعلام کرد. اسامی ۶ نویسنده که به فهرست کوتاه راه یافتند و وارد رقابت نهایی شدند به شرح زیر است:

مارینا کولاسانتی (برزیل)

هاینز یانیش (اتریش)

لی گئوم-یی ا (کره جنوبی)

بارت موئیرت (بلژیک)

تیمو پارولا (فنلاند)

ادوارد ون د وندل (هلند)

اسامی ۶ تصویرگر که به فهرست کوتاه راه یافتند و وارد رقابت نهایی شدند نیز عبارت‌اند از:

چای گائو (چین)

ایوانا خمیلوفسکا (لهستان)

نلسون کروز (برزیل)

النا اودریوزولا (اسپانیا)

سیدنی اسمیت (کانادا)

پالوما والدیویا (شیلی)

اسامی ۱۰ نفر اعضای هیات داوری جایزه هانس کریستین اندرسن ۲۰۲۴ که این داوری، تحت ریاست لیز پیج برگزار شد، عبارت‌ند از:

اولین آریزپه (مکزیک / انگلیس)

برندا دیلز (ایالات متحده)

صبین فوکس (اتریش)

دیانا لورا کواچ (آرژانتین)

شیرین کریدیه (لبنان)

بتینا کومرلینگ-مایبائر (آلمان)

یانا پسونن (فنلاند)

تان فنگشیا (چین)

پاول اوچاکار (اسلوونی)

مورگان واستا (فرانسه)

کارولینا بالستر به نمایندگی از دفتر بین‌المللی بر داوری نظارت داشت.

برگزیدگان گروه کودک و نوجوان هجدهمین دوره جشنواره بین‌المللی شعر فجر

کتاب «بعضی از پرنده‌ها شاعرند» اثر اسماعیل الله‌دادی از انتشارات گویا به عنوان برگزیده و «شعرهای رودخانه» اثر محمود پوروهاب از انتشارات آستان قدس رضوی (به نشر) به عنوان شایسته تقدیر معرفی و تجلیل شدند.

نامزدهای «کودک و نوجوان» جایزه کتاب سال معرفی شدند

نامزدهای گروه «کودک و نوجوان» چهل‌ویکمین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران در موضوع‌های «داستان تألیف»، «داستان ترجمه»، «دین»، «علوم و فنون» و «علوم انسانی و هنر» از سوی دبیرخانه این رویداد در مؤسسه خانه کتاب و ادبیات ایران معرفی شدند.

در موضوع «داستان تألیف» کتاب‌های زیر نامزد شدند:

«سیب و جیب»، نوشته محمدرضا شمس، تهران: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، ۱۴۰۱، ۴۸ ص.

«خانه من کجاست؟»، نوشته ریحانه جعفری، تهران: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، ۱۴۰۱، ۳۶ ص.

«توک توکی»، نوشته محبوبه یزدانی، تهران: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، ۱۴۰۱، ۳۲ ص.

«خاطرات یک زامبی در قرنطینه»، نوشته سپیده نیک‌رو، تهران: قدیانی، کتاب‌های بنفشه، ۱۴۰۱، ۸۸ ص.

«دروغ زیبا»، نوشته حسن احمدی، تهران: گویا، ۱۴۰۱، ۱۰۲ ص.

«افسانه دلاوران»، نوشته عبدالمجید نجفی، تهران: قدیانی، کتاب‌های بنفشه، ۱۴۰۱، ۱۳۶ ص.

«مردی که از خواب آمد»، نوشته عبدالمجید نجفی، تهران: قدیانی، کتاب‌های بنفشه، ۱۴۰۱، ۸۰ ص.

«تنگه سیاه گرگ»، نوشته مهین‌دخت حسنی‌زاده، تهران: قدیانی، کتاب‌های بنفشه، ۱۴۰۱، ۸۸ ص.

«من مهدی آذریزدی هستم»، نوشته هادی حکیمیان، تهران: صاد، ۱۴۰۱، ۲۷۷ ص.

«دشت مرموز»، نوشته محمد میرکیانی، مشهد: به‌نشر، ۱۴۰۱، ۳ ج.

«روزی که پنجره دنیایش را دید»، نوشته اعظم تبرایی، تهران: مدرسه، ۱۴۰۱، ۳۲ ص.

«سرقت در میدان صدویکم»، نوشته نیلوفر مالک، تهران: مدرسه، ۱۴۰۱، ۱۶۸ ص.

در موضوع «داستان ترجمه» نیز کتاب‌های زیر به عنوان نامزد شناخته شدند:

«دره آسیاب»، نوشته نوئلیا بلانکو، ترجمه بی‌تا حسینی، تهران: میچکا، ۱۴۰۱، ۴۰ ص.

«آخرین درخت»، نوشته امیلی هاورث‌بوث، ترجمه اکرم حسن‌پور، تهران: فاطمی، کتاب‌های طوطی، ۱۴۰۱، ۳۲ ص.

«آواز ذرت‌ها»، نوشته باربارا سانتوچی، ترجمه مجید عمیق، تهران: میچکا، ۱۴۰۱، ۳۲ ص.

«ویکنت دونیم شده»، نوشته ایتالو کالوینو، ترجمه غلامرضا امامی، تهران: هوپا، ۱۴۰۱، ۱۳۶ ص.

«کتابخانه نیمه‌شب»، نوشته مت هیگ، ترجمه زهرا عباسی‌آلنی، قم: آسمانگون، ۱۴۰۱، ۱۶۰ ص.

«درخت بلوط بزرگی در دانه بلوط کوچک»، نوشته مکس لوکادو، ترجمه اعظم‌سادات ملک، تهران: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، ۱۴۰۱، ۴۸ ص.

«پیرزن و دختر جوان»، نوشته ماری اوبینه، ترجمه مهناز عسگری، تهران: محراب قلم، ۱۴۰۱، ۲۴ ص.

«بادام»، تألیف وون پیونگ سون، نوشته ارغوان آقایی، تهران: نارنگی، ۱۴۰۱، ۱۸۹ ص.

«ربات مخفی»، نوشته دیوید ادموندز و برتی فریزر، ترجمه میثم محمدامینی، تهران: فرهنگ نشر نو، ۱۴۰۱، ۲۳۰ ص.

پنج کتاب زیر در موضوع «دین» به مرحله دوم داوری این دوره از جایزه کتاب سال راه پیدا کردند:

«پیام‌های آسمانی: معارف قرآنی برای کودک و نوجوان»، دفتر سوم، نوشته مرتضی دانشمند، قم: مؤسسه بوستان کتاب، ۱۴۰۱، ۲۰۸ ص.

«در اسارت نفرت»، نوشته عطیه‌سادات صالحیان، اصفهان: مهرستان، ۱۴۰۱، ۱۲۶ ص.

«میثم و شهر ترس‌های ممنوعه»، نوشته احمدرضا امیری‌سامانی و مرضیه مولوی، اصفهان: مهرستان، ۱۴۰۱، ۲۵۱ ص.

«والفور، دسیسه‌گری از هلاس»، نوشته سعید تشکری، اصفهان: مهرستان، ۱۴۰۱، ۱۲۳ ص.

«یک آدم بیست»، نوشته علی شعیبی، قم: جمال، ۱۴۰۱، ۱۶۰ ص.

همچنین در موضوع «علوم و فنون» کتاب‌های زیر نامزد شدند:

«پرندگان ایران: تعدادی از گونه‌های شاخص و در معرض خطر»، تألیف جمشید منصوری، تهران: شرکت انتشارات فنی ایران، کتاب‌های نردبان، ۱۴۰۱، ۱۶۰ ص.

«مجموعه برترین شغل‌ها در حوزه STEM (علوم، فناوری، مهندسی، ریاضی)»، تألیف کریس آکسلید، ترجمه مجید عمیق، تهران: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، ۱۴۰۱، ۴ ج.

«خداحافظ عمومیر»، تألیف حمید نوایی‌لواسانی، تهران: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، ۱۴۰۱، ۳۲ ص.

«اسرار درخت‌ها»، تألیف پیوتر سوخا و ویچه گرایکوفسکی، ترجمه محمد کرام‌الدینی، تهران: طلایی، ۱۴۰۱، ۵۶ ص.

چهار کتاب زیر در موضوع «علوم انسانی و هنر» به مرحله دوم داوری این دوره از جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران راه پیدا کردند:

«فارابی»، تألیف حمید عبداللهیان، تهران: میچکا، ۱۴۰۱، ۱۶۰ ص.

«کلاس فلسفه چی می‌تونه باشه؟»، تألیف هانیه صانعی، مشهد: ابومسلم؛ کتابدار توس، ۱۴۰۱، ۲۳۸ ص.

«معماری از زبان کبوترها»، تألیف اسپک لی تیلفدر، ترجمه پویان روحی و مهرناز زرین، تهران: معماران معاصر؛ کتابکده کسری، ۱۴۰۱، ۷۲ ص.

«کودکی نامداران»، تألیف پرویز امینی، تهران: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، ۱۴۰۱، ۱۰ ج.

برگزیدگان بخش «کودک و نوجوان» جایزه کتاب سال

گروه شعر نوجوان
«بعضی از پرنده‌ها شاعرند»، سروده اسماعیل الله‌دادی؛ ویراستار: حمیدرضا داداشی، تهران: گویا، ‏‫۱۴۰۱، ۷۲ ص.‬‬‬‬‌

همچنین آثار زیر به عنوان شایسته تقدیر شناخته شدند؛

گروه داستان کودک (تألیف)

دو اثر زیر به‌صورت مشترک انتخاب شدند:
«توک توکی»، نوشته محبوبه یزدانی، تهران: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، ۱۴۰۱، ۳۲ ص.
«روزی که پنجره دنیایش را دید»، نوشته اعظم تبرایی، تهران: مدرسه، ۱۴۰۱، ۳۲ ص.

گروه شعر کودک
«شعرهای رودخانه»، سروده محمود پوروهاب؛ تصویرگر: سحر فرهادروش، مشهد: آستان قدس رضوی، شرکت به‌نشر، کتاب‌های پروانه، ‏‫۱۴۰۱، ۲۴ ص.‬‬‬‬

گروه کودک (تألیف)
«کودکی نامداران»، تألیف پرویز امینی، تهران: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، ۱۴۰۱، ۱۰ ج.

گروه نوجوان (تألیف)
«فارابی»، تألیف حمید عبداللهیان، تهران: میچکا، ۱۴۰۱، ۱۶۰ ص.

گروه نوجوان (تألیف)
«پرندگان ایران»، تألیف جمشید منصوری، تهران: شرکت انتشارات فنی ایران، کتاب‌های نردبان، ۱۴۰۱، ۱۶۰ ص.

گروه نوجوان (ترجمه)
«مجموعه برترین شغل‌ها در حوزه STEM»، تألیف کریس آکسلید، ترجمه مجید عمیق، تهران: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، ۱۴۰۱، ۴ج.

گروه کودک (تألیف)
«خداحافظ عمومیر»، تألیف حمید نوایی‌لواسانی، تهران: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، ۱۴۰۱، ۳۲ ص.

اسفند

نامزدهای گروه «کودک و نوجوان» جایزه کتاب سال دفاع مقدس معرفی شدند

دبیرخانه بیست‌ویکمین دوره جشنواره انتخاب بهترین کتاب دفاع مقدس (جایزه کتاب سال دفاع مقدس)، از میان ۲۰۴ عنوان کتاب رسیده و تأیید شده در «گروه آثار کودک و نوجوان» و پنج زیرگروه آن، ۸ عنوان کتاب را به عنوان نامزد معرفی کرد. فهرست این کتاب‌ها در هر شاخه موضوعی، به صورت جداگانه و به ترتیب الفبایی عنوان اعلام می‌شود.

زیرگروه شعر کودک

هیأت داوران شاخه «شعر کودک»، از میان ۲۵ عنوان کتاب رسیده و تأیید شده در این گروه، یک عنوان کتاب زیر را به عنوان نامزد دریافت جایزه این دوره انتخاب کردند.

۱. «درخت خانه ما» / سروده زهرا داوری / نشر معبر.

زیرگروه شعر نوجوان

هیأت داوران شاخه «شعر نوجوان»، از میان ۶ عنوان کتاب رسیده و تأیید شده در این گروه، ۲ عنوان کتاب زیر را به عنوان نامزدهای دریافت جایزه این دوره انتخاب کردند.

۱. «با زبان واژه‌های لال» / شاعر تقی متقی / نشر سومیتا.

۲. «سلام لاله‌ها سلام» / سروده مهدی طهماسبی‌دزکی / نشر صریر.

زیرگروه داستان کودک

هیأت داوران شاخه «داستان کودک»، از میان ۸۳ عنوان کتاب رسیده و تأیید شده در این گروه، هیچیک از کتاب‌ها را حائز شرایط نامزدی دریافت جایزه این دوره تشخیص ندادند.

زیرگروه داستان نوجوان

هیأت داوران شاخه «داستان نوجوان»، از میان ۲۳ عنوان کتاب رسیده و تأیید شده در این گروه، یک عنوان کتاب زیر را به عنوان نامزد دریافت جایزه این دوره انتخاب کردند.

۱. «موندو» / نوشته محمدرضا آریان‌فر / نشر سوره مهر.

مستند داستانی نوجوان

هیأت داوران شاخه «مستند داستانی نوجوان»، از میان ۶۷ عنوان کتاب رسیده و تأیید شده در این گروه، ۴ عنوان کتاب زیر را به عنوان نامزدهای دریافت جایزه این دوره انتخاب کردند.

۱. «بچه‌های لب خط: بر اساس زندگی سردار شهید سیدمحمدرضا دستواره فرمانده لشکر ۲۷ محمدرسول‌الله (ص)» / نوشته اصغر فکور / نشر سوره مهر.

۲. «جنگ پر ملات: خاطرات طنز از زندگی پرملات حسین ملات» / نوشته فاطمه تقی‌زاده / نشر کتاب جمکران.

۳. «سروقامتان (مجموعه داستان کوتاه و مستند ۴۰ جلدی از زندگی شهدای نوجوان)» / نوشته فرانک انصاری / نشر خط هشت.

۴. «وقتی بابا رئیس بود: بر اساس زندگی شهید علی بیطرفان» / نوشته تقی شجاعی / نشر کتاب جمکران.

برگزیدگان گروه کودک و نوجوان جایزه کتاب سال دفاع مقدس

شعر کودک
شایسته تقدیر:
«درخت خانه ما» (شعر کودک) / سروده زهرا داوری / نشر معبر.

داستان نوجوان
شایسته تقدیر:
«موندو» (داستان نوجوان) / نوشته محمدرضا آریان‌فر / نشر سوره مهر.

مستند داستانی نوجوان
شایسته تقدیر:
«وقتی بابا رئیس بود: بر اساس زندگی شهید علی بیطرفان» / نوشته تقی شجاعی / نشر کتاب جمکران.
«بچه‌های لب خط: بر اساس زندگی سردار شهید سیدمحمدرضا دستواره فرمانده لشکر ۲۷ محمدرسول‌الله (ص)» / نوشته اصغر فکور / نشر سوره مهر.
«سروقامتان [مجموعه ۴۰ جلدی داستان کوتاه و مستند، از زندگی شهدای نوجوان استان اردبیل]» / نوشته فرانک انصاری / نشر خط هشت.

تصویرگری کتاب کودک
برگزیده:
«دختر رودخانه‌ها» / تصویرگر زهره یاری / نشر یاران رضا (ع).

شایسته تقدیر:
«دیو سیاه» / تصویرگر ناهید سلیمانی / نشر پلاک عشق

نامزدهای راه‌یافته به مرحله نهایی بیست‌ویکمین دوره جشنواره ملی کتاب رشد

فهرست کتاب‌های راه‌یافته به مرحله نهایی بیست‌ویکمین دوره جشنواره ملی کتاب رشد (نامزد، برگزیده و تقدیری) از سوی دبیرخانه این جشنواره به شرح زیر اعلام شده است:

محور «داستان هویت کودک»

«جغد در مهتاب»، نوشته جین یولن، ترجمه لاله آتشی، میچکا

«گنج واقعی»، نوشته افسانه موسوی گرمارودی، شرکت انتشارات سوره مهر

«کفش‌های بافتنی»، نوشته کلر ژوبرت، به‌نشر

«خدای ما چه جوریه؟»، نوشته سیدمحمد مهاجرانی، قدیانی

«کتاب‌های مرغک: من این شکلی هستم؟!»، نوشته مسعود قره‌باغی، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

«آبی سربلند»، نوشته محمد ابتهاج و علی ساجدی، ترجمه لیلا کاشانی وحید، مهرسا. مهروماه

محور «داستان شایستگی‌های کودک»

«اسب چوبی»، نوشته مجید راستی، آستان قدس رضوی

«چیک..چیک..چیک»، نوشته سنا سقفی، مهرستان

«روزی که بابا توی جیبم بود»، نوشته منیره هاشمی، سروش

«مجموعه نامداران یک صدسال اخیر ایران؛ کودکی نامداران»، نوشته پرویز امینی، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

«هیچی هیچی برای خدا»، نوشته کلر ژوبرت، رود آبی

محور «داستان‌های آموزشی»

«دنیا از اینجا»، نوشته مسعود ملک‌یاری، پرتقال

«بترسم یا نترسم»، نوشته زهره پری‌رخ، توت

«توک توکی»، نوشته محبوبه یزدانی، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

محور «داستان نوجوان»

«مهری: داستان سروهای بلند»، نوشته فاطمه غلامی، جمال

«رمان نوجوان: تنگه سیاه‌گرگ»، نوشته مهین‌دخت حسنی‌زاده، قدیانی

«آسنا و راز کنیسه»، نوشته سمانه خاکبازان، مهرستان

«آینده کهن»، نوشته آرمان آرین، پرتقال

«والفور: دسیسه‌گری از هلاس»، نوشته سعید تشکری، مهرستان

«پیامبر»، نوشته نقی سلیمانی، به‌نشر

محور «شعر کودک و نوجوان»

«نام این پرنده چیست؟»، نوشته اکرم‌السادات هاشمی‌پور، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

«دوچرخه فکر می‌کند به ما دوتا»، نوشته عباسعلی سپاهی یونسی، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

«جنگل»، نوشته معصومه معصوم‌زاده، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

«چهره‌ات چه‌قدر آشناست»، نوشته اسماعیل اله‌دادی، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

«اول شما بفرما»، نوشته فاطمه غلامی، جمال

«بوی گل سوسن»، نوشته سمیه تورجی، به نشر

«سینه‌ام پر از دویدن گوزن‌هاست»، نوشته مهدی مردانی، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

«جاده‌ای که زائر شد»، نوشته منیره هاشمی، جمال

«روستای پله‌کانی»، نوشته مسعود طاهری عضد، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

محور «مطالعات فرهنگی و اجتماعی»

«سلول‌های بهاری: تاریخ شفاهی سلول‌های بنیادی به روایت پدرعلم سلول‌های بنیادی ایران»، نوشته بهنام باقری، راه یار

«حقوق محیط زیست در اندیشه قرآنی علامه طباطبایی»، نوشته علی رضایی بیرجندی، مؤسسه بوستان کتاب

«ایستاده برافق: کنکاشی در رفتار مدیریتی سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی»، نوشته محمدرضا سلطانی، مؤسسه فرهنگی هنری قدر ولایت

«علامه محمدتقی جعفری، سرگذشت و ایام، آرا و اندیشه‌ها»، نوشته علی جعفری، دفتر نشر فرهنگ اسلامی

«دوجان: خرده روایت‌های بارداری»، نوشته زهرا قدیانی، مؤسسه جام جم

«پناهم باش: روایت‌های مستند از مواجهه با موضوع سقط جنین عمدی»، نوشته راضیه ترکان و مهناز محمدیان، دفتر نشر معارف

محور «مطالعات تاریخی»

«سازمان سیاسی بهاییت ۱۹۷۹-۱۸۹۲»، نوشته حمیدرضا اسماعیلی، مؤسسه مطالعات و پژوهش‌های سیاسی

«کومله، سازمان انتقالی زحمتکشان کردستان ایران»، نوشته محمود نادری، مؤسسه مطالعات و پژوهش‌های سیاسی

«کار من بود»، نوشته محمد رحمانی، راه‌یار

«پهلوی ستایی در ترازوی تاریخ»، نوشته سیدمصطفی تقوی‌مقدم، مؤسسه مطالعات و پژوهش‌های سیاسی

«اقیانوس آرام: چند روایت کوتاه از سبک زندگی علامه سیدمحمدحسین طباطبایی»، نوشته محمدعلی عباسی اقدم، دفترنشرفرهنگ اسلامی

«چاپیدشاه: اندر احوالات امانت‌داری و مملکت‌داری پهلوی‌ها»، نوشته سپیده انوشه، کتاب جمکران

در محور «مطالعات دینی»

«فرودگاه فرشتگان ۳»، نوشته اصغر آیتی، مهرستان

«الجمل»، نوشته آزاده جهان‌احمدی، شهید کاظمی

«مجموعه: سیره تربیتی پیامبران حضرت یوسف علیه‌السلام»، نوشته محمدرضا عابدینی، دفتر نشر معارف

«هو معکم: دیدار حق»، نوشته منصوره شایسته، مؤسسه فرهنگی آرمان رشد

محور «علوم تربیتی و روان‌شناسی»

«کلمات نمی‌میرند»، نوشته محسن عموچی، مهرستان

«مدرسه کتاب نخوانی»، نوشته حمید سپهر، کتاب طه

مجموعه ۳ جلدی: «من یک دخترم»، نوشته لیلا سلیقه‌دار، مؤسسه فرهنگی مدرسه برهان

«آشنایی با طرح نهادینه‌سازی ارزش‌ها»، نوشته رضا فرهادیان، مؤسسه بوستان کتاب

«هنر متفاوت بودن»، نوشته مژگان توکلی، پایگاه فرهنگ

محور «علوم مهارتی و کاربردی»

«تأسیسات و ادوات باغبانی»، نوشته مرجان نوروزی، اکسیر قلم

«پیچ‌ها»، نوشته زهرا آریامند، ژاله نوینی، معصومه نوروزی و حمیدرضا غلامرضایی، مؤسسه فرهنگی مدرسه برهان

محور «تفکر و سبک زندگی»

«چرا دعوا می‌کنی»، نوشته بریجیت ونینگر، مترجم بهمن رستم‌آبادی، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

«من باهوش هستم»، نوشته جوری جان، ترجمه آناهیتا حضرتی، پرتقال

«اولین پرواز مل»، نوشته کورِی تیبر، ترجمه معصومه نفیسی، سیمای شرق

«من ساکتم، خجالتی نیستم»، نوشته اندی پاورز، ترجمه پروین علی‌پور، پرتقال

«این قلعه‌ی منه»، نوشته درو دیوالت، ترجمه سمیه حیدری، مهرسا / مهر و ماه نو

محور «مستندنگاری»

«تاریخ شفاهی جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی، پیشگامان مردمی انقلاب: پرده دوم: خاطرات شفاهی محمدرضا شرکت توتونچی»، نوشته نوید ظریف‌کریمی، راه‌یار

«باغ‌های معلق»، نوشته سمیه عالمی، شهید کاظمی

«سفیر ما در بهشت»، نوشته حبیبه آقایی‌پور، شهید کاظمی

«نهضت ادامه دارد»، نوشته مریم استادی، راه‌یار

«مادر ایران: خاطرات شفاهی عصمت احمدیان، مادر شهیدان اسماعیل و ابراهیم فرجوانی»، نوشته نورالهدی ماه‌پری، راه‌یار

محور «کتاب‌های کمک آموزشی و کمک درسی»

«استان آذربایجان شرقی»، نوشته مهدی چوبینه و کوروش امیری‌نیا، محراب قلم

«استان همدان»، نوشته محمدمهدی بهمنی و فاطمه یزدی، محراب قلم

«استان آذربایجان غربی»، نوشته مهدی چوبینه و کوروش امیری‌نیا، محراب قلم

«وای چقدر زباله!»، نوشته جس فرنچ، ترجمه سپیده شهیدی، افق

«ویروس‌ها»، نوشته مهدی ضرغامیان، محراب قلم

«یک آدم بیست»، نوشته علی شعیبی، جمال

«آقاجان! سلام»، نوشته غلامرضا حیدری ابهری، جمال

در محور «تصویرگری»

انتشارت کتاب پرنده برای مجموعه «مهارت برای همه»

انتشارت راه‌یار برای کتاب «سیب آخر»

انتشارت سوره‌مهر برای کتاب «موش کوچولو سر به هوا»

انتشارت به‌نشر برای کتاب‌های «صبح روز هفتم»، «کاشف دریاهای نور» و «مجموعه‌ی زمین به من گفت چی گفت؟»

انتشارت قدیانی برای کتاب‌های «۱۲ قصه از پروین اعتصامی» و «مجموعه ما کودکان مسلمان»

انتشارت طلایی برای کتاب «کتاب ناتمام»

انتشارت مهرستان برای کتاب «مجموعه قانون‌های شکلاتی»

برگزیدگان بیست‌ویکمین دوره جشنواره ملی کتاب رشد

برگزیدگان و آثار شایسته تقدیر، معرفی و از آن‌ها تجلیل و تقدیر شد که اسامی آن‌ها به شرح زیر است:

داستان هویت کودک

برگزیده: «کفش‌های بافتنی»، نوشته کلر ژوبرت، به نشر

شایسته تقدیر: «کتاب‌های مرغک: من این شکلی هستم؟!»، نوشته مسعود قره‌باغی، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

داستان شایستگی‌های کودک

برگزیده: «روزی که بابا توی جیبم بود»، نوشته منیره هاشمی، سروش

شایسته تقدیر: «هیچی هیچی برای خدا»، نوشته کلر ژوبرت، رود آبی

داستان‌های آموزشی کودک

شایسته تقدیر: «توک توکی»، نوشته محبوبه یزدانی، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

داستان نوجوان

برگزیده: «رمان نوجوان: تنگه سیاه‌گرگ»، نوشته مهین‌دخت حسنی‌زاده، قدیانی

برگزیده: «پیامبر»، نوشته نقی سلیمانی، به‌نشر

شایسته تقدیر: «مهری: داستان سروهای بلند»، نوشته فاطمه غلامی، جمال

شعر کودک و نوجوان

برگزیده: «جنگل»، نوشته معصومه معصوم‌زاده، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

شایسته تقدیر: «نام این پرنده چیست؟»، نوشته اکرم‌السادات هاشمی‌پور، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

شایسته تقدیر: «سینه‌ام پر از دویدن گوزن‌هاست»، نوشته مهدی مردانی، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

مطالعات فرهنگی و اجتماعی

برگزیده: «حقوق محیط زیست در اندیشه قرآنی علامه طباطبایی»، نوشته علی رضایی بیرجندی، مؤسسه بوستان کتاب

شایسته تقدیر: «دوجان: خرده روایت‌های بارداری»، نوشته زهرا قدیانی، مؤسسه جام جم

مطالعات تاریخی

برگزیده: «کار من بود»، نوشته محمد رحمانی، راه‌یار

شایسته تقدیر: «چاپید شاه: اندر احوالات امانت‌داری و مملکت‌داری پهلوی‌ها»، نوشته سپیده انوشه، کتاب جمکران

مطالعات دینی

شایسته تقدیر: «مجموعه: سیره تربیتی پیامبران حضرت یوسف علیه‌السلام»، نوشته محمدرضا عابدینی، دفتر نشر معارف

شایسته تقدیر: «هو معکم: دیدار حق»، نوشته منصوره شایسته، مؤسسه فرهنگی آرمان رشد

علوم تربیتی و روان‌شناسی

شایسته تقدیر: «مدرسه کتاب نخوانی»، نوشته حمید سپهر، کتاب طه

شایسته تقدیر: مجموعه ۳ جلدی: «من یک دخترم»، نوشته لیلا سلیقه‌دار، مؤسسه فرهنگی مدرسه برهان

علوم مهارتی و کاربردی

شایسته تقدیر: «تأسیسات و ادوات باغبانی»، نوشته مرجان نوروزی، اکسیر قلم

شایسته تقدیر: «پیچ‌ها»، نوشته زهرا آریامند، ژاله نوینی، معصومه نوروزی و حمیدرضا غلامرضایی، مؤسسه فرهنگی مدرسه برهان

تفکر و سبک زندگی

شایسته تقدیر: «من باهوش هستم»، نوشته جوری جان، ترجمه آناهیتا حضرتی، پرتقال

شایسته تقدیر: «اولین پرواز مل»، نوشته کورِی تیبر، ترجمه معصومه نفیسی، سیمای شرق

مستندنگاری

برگزیده: «سفیر ما در بهشت»، نوشته حبیبه آقایی‌پور، شهید کاظمی

شایسته تقدیر: «مادر ایران: خاطرات شفاهی عصمت احمدیان، مادر شهیدان اسماعیل و ابراهیم فرجوانی»، نوشته نورالهدی ماه‌پری، راه یار

دانش‌افزایی

برگزیده: «یک آدم بیست»، نوشته علی شعیبی، جمال

شایسته تقدیر: «وای چقدر زباله!»، نوشته جس فرنچ، ترجمه سپیده شهیدی، افق

تصویرگری

برگزیده: انتشارات به‌نشر برای کتاب‌های «مجموعه زمین به من گفت چی گفت؟» نوشته زهرا موسوی؛ «کاشف دریاهای نور» نوشته یوسف یزدیان وشاره، «صبح روز هفتم» نوشته حامد جلالی

شایسته تقدیر: «مجموعه مهارت برای همه»، نوشته زهرا موسوی، انتشارات کتاب پرنده

کتاب‌های برگزیده و شایسته تقدیر در گروه اولویت‌های ویژه بیست‌ویکمین دوره جشنواره ملی کتاب رشد به انتخاب دبیرخانه و هیئت انتخاب جشنواره

جایزه ویژه ایران و افتخار

برگزیده: «سلول‌های بهاری»، نوشته بهنام باقری، راه یار

جایزه ویژه روشنا

برگزیده: «الی…»، نوشته فائضه غفارحدادی، شهید کاظمی

جایزه ویژه دست‌های بوسیدنی

برگزیده: «هفدهمین روز»، نوشته فاطمه عالمی و محمدحسین بارونقی، شهید کاظمی

جایزه ویژه رسم زندگی

برگزیده: «ماجراهای کلاس پرحاشیه»، نوشته محمداسماعیل حاجی علیان، ستاد اقامه نماز

جایزه ویژه معنای زندگی

برگزیده: «وریا»، نوشته سیده زهرا محمدی، آرما

جایزه ویژه حامیان جشنواره

بخش فرهنگ کار

برگزیده: «کوهیار» نوشته زهرا محمودیان، سوره مهر

برگزیده: «از چیزی نمی ترسیدم» نوشته سعید مهاجر و مسعود آذرباد، مکتب حاج قاسم

برگزیده: «فکرشم نکن»، نوشته مرضیه احمدی، معارف

پویش‌های ویژه رویداد کتاب‌نما در بیست و یکمین دوره جشنواره ملی کتاب رشد

پویش کتاب نشان در قالب عکس و تصویر

برگزیده: «کتاب یار مهربان»، اثر سیدمحمد حسینی گیگاسری، استان گیلان

شایسته تقدیر: «به سوی کتاب»، اثر فاطمه عاشورپسند، استان گیلان

پویش کتاب جو در قالب سامانه‌ها، کانال‌ها، صفحات مجازی و نرم افزارهای کاربردی

برگزیده: سامانه «کرمجان در آرزوی پروانه شدن»، تولید شده توسط سید محمد صادق رضوی، استان تهران

شایسته تقدیر: نرم‌افزار کاربردی «فکرونه؛ کتابساز و بازیساز هوشمند»، تولید شده توسط سید سعید طباطبایی، استان اصفهان


پویش کتاب یار در قالب ابزارهای کمکی، اسباب بازی، بازی رایانه‌ای و بازی وار سازی کتاب

برگزیده: نرم افزار کاربردی «ماهک» تولید شده توسط محمدکاظم رحیمی، استان قم

شایسته تقدیر: بازی‌سازی کتاب با عنوان «گوسفندی که می‌خواست بزرگ باشد، خیلی بزرگ»، تولید شده توسط مهدیه جعفریان، استان تهران

پویش کتاب بین در قالب فیلم کوتاه، پویا نمایی، مستند، نماهنگ و پادکست

برگزیده: پویانمایی «باید بهت بچسبه!»، اثر محمدمهدی جلالیان، استان تهران

شایسته تقدیر: موشن گرافی معرفی کتاب داستان «کجا می‌روی نردبان؟ و قصه‌های دیگر»، اثر علی جهانگیری از استان تهران

پویش کتاب ران با موضوع ایده‌پردازی و ارائه راهکارهای نوین

برگزیده: سامانه «مدادچه»، تأسیس شده توسط زهرا مهدیان، استان تهران
شایسته تقدیر: کتاب «۱۶ داستان از ۱۶ نویسنده کوچک»، اثر یعقوب ذاکری، استان هرمزگان

برچسب‌ها

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • یک مخاطب IR ۱۰:۲۱ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۴
    سلام و خسته نباشید. چرا به «جشنواره کتاب سال سلام» نپرداختید در این خبر؟

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط