به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در ارومیه، افشار کبیری ظهر یکشنبه در آئین اختتامیه دوازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی، گفت: اداره کل کتابخانههای عمومی با حضور جهادی همیشه در صحنه خود در پویشهای مختلف، مناسبتهای و فعالیتهای متنوع سعی داشتهاند کتابها به دست علاقمندان برسد.
وی به جایگاه رفیع فرهنگ در جامعه اشاره و گفت: جایگاه رفیع فرهنگ در جامعه در واقع به فراموشی سپرده شده که باید برای اعتلای فرهنگ عمومی، بازسازی و تجدید نظرهای اساسی داشته باشیم و باید از تمامی ظرفیت ها و امکانات برای اعتلا بخشیدن به فرهنگ استفاده کنیم.
مدیر کل دفتر امور فرهنگی و اجتماعی استانداری افزود: در بحث فرهنگ، جایگاه کتاب و کتابت و کتابخوانی و مطالعه ارزشی بس بالاتری نسبت به سایر رسانه ها و کالاهای فرهنگی دارد که ما باید این بحث را در جامعه توسعه بدهیم.
این مسئول بیان کرد: آن چیزی که با اهمیت است نهادینه کردن کتابخوانی از سنین پایین افراد در خانوادهها است و وجود فیزیکی کتاب در هر خانهای به عنوان یک کالا و سرمایه فرهنگی می تواند تاثیر مثبتی در گرایش به مطالعه و خواندن انسان داشته باشد.
وی تاکید کرد: رابطهای مسقیم بین کتابخوانی و توسعه یافتگی است، آن توسعهای در تاریخ ماندگار است و تمدنی در تاریخ خواهد توانست پیشرفت کند که تمدنی مبتنی بر توسعه فرهنگی داشته باشد.
وی با اشاره به نقش کتاب و کتابخوانی در توسعه و پیشرفت بیان کرد: بدون رشد فرهنگ کتابخوانی در جوامع نمیتوان به رشد هیچ تمدنی رسید، هیچ رسانه جمعی نتوانسته است تا کنون نقشی را که کتاب در رشد تمدنها داشته است، ایفا کند.
کبیری با تاکید به اینکه کتابخوانی باید به یک ارزش تبدیل شود، تصریح کرد: چنانکه از کتاب و کتابخوانی حمایت نشود باید در جامعه شاهد افزایش هر روز کمپهای معتادین و سایر آسیبهای اجتماعی جدی در جامعه باشیم.
خدیجه معصومی، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان آذربایجانغربی در اختتامیه دوازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی گفت: این جشنواره در بخشهای مختلف خانوادگی، فردی، پویش کتابخوانی، چهار گزینهای، هنرهای تجسمی، هنرهای دیجیتال، دست سازه، داستانک، مکتوب ویژه زندانیان، شعر و قصهگویی برگزار شد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان آذربایجانغربی با اشاره به مشارکت گسترده ارگانهای مختلف در جشنواره افزود: در دوازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی، اکثر ادارات کل آذربایجان غربی، زندانهای استان، دادگستری، شهرداریها، خادمیاران رضوی استان، انجمن نابینایان وناشنوایان، فرهنگسراها، کانونهای فرهنگی مساجد، انجمن خوشنویسان، آموزش و پرورش همکاری قابل توجهی با دستاندرکاران در برگزاری هر چه باشکوهتر با کتابخانههای عمومی داشتند.
وی گفت: قریب به ۴ هزار برنامه فرهنگی از ابتدای سال تا کنون در سطح استان برگزار شده است و جشنواره کتابخوانی رضوی نیز یکی از این برنامههای فرهنگی است که بیش از ۱۵۰۰ برنامه مختص جشنواره در ادامه برنامه های بیستمین دوره جشنواره بین المللی امام رضا (ع) برنامهریزی و اجرا شده است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان آذربایجانغربی افزود: دوازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی با مشارکت حدود ۲۰ هزار نفر شرکتکننده در بخشهای مختلف و در قالب الکترونیکی در استان آذربایجان غربی برگزار شد، از این تعداد حدود ۱۰۰۰ نفر زندانی نیز در بخش مکتوب مسابقه مشارکت کردند.
وی خاطر نشان کرد: ۱۳۶ برگزیده استانی، شامل ۸۹ نفر در بخش انفرادی و ۴۲ نفر در بخش خانوادگی و ۵ نفر از میان زندانیان انتخاب شدند، و ۵ منتخب ملی نیز داشتیم که در مراسم اختتامیه ملی با حضور مسئولان کشوری از آنان تقدیر شد.
به گزارش ایبنا؛ در این روز از پوستر دوره سیزدهم نیز رونمایی شد و در پایان مراسم از برگزیدگان با اهدای لوح و جوایز نقدی تقدیر به عمل آمد.
نظر شما