سرویس استانهای خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا): یکی از اقدامات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان حضور «کتاب یاران» در نمایشگاه بینالمللی کتاب است. «خدیجه میرزایی» مربی فرهنگی و نماینده انجمن قصهگویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان البرز است که انتخاب شده تا در سی و پنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران به عنوان «کتاب یار» و راهنمای کتاب، در غرفه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان حضور پیدا کند و کتابهای متناسب گروه سنی ۴ تا ۷ سال را به مخاطبان و خانوادههای آنان معرفی کند.
با این مربی که ۲۶ سال در حوزههای هنری و فرهنگی فعالیت دارد، گفتوگویی ترتیب داده ایم که در ادامه میخوانید.
-لطفا از حضورتان در نمایشگاه کتاب و فعالیتهایتان بگویید؟
از نوزدهم اردیبهشت ماه در نمایشگاه حاضر شدم. پس از تقسیمبندی مربیان در غرفههای مربوط به خود، کتابهایی که بر محتوایشان اشراف کامل داشتم را انتخاب و بر اساس موضوع تقسیم و دستهبندی کرده و از هر عنوان کتاب یک جلد به عنوان نمونه در قفسه مربوط به خود قرار دادم.
تقسیمبندی کتابها را بر اساس دستهبندی موضوعی و با توجه به نیازهای مخاطبین انجام دادم تا علاوه بر ترویج فرهنگ مطالعه بتوانم مخاطبین را با توجه به کتابهای مورد نیاز و علاقهشان بهتر راهنمایی کنم.
-درباره دستهبندی موضوعات کتابها بیشتر بگویید؟
خداشناسی، اخلاقی، تربیتی، روانشناسی، خلاقیت، کاردستی، مهارتی، دوستی، مهربانی، مسئولیت پذیری، همدلی، طنز و معرفی کتابهای خاطره انگیز و قدیمی کانون مثل «مهمانهای ناخوانده»، «بابابرفی» و «مجموعه سه جلدی فسقلی» و مجموعه پر طرفدار «کوتی، کوتی»، از کتابهایی بود که من برای معرفی انتخابشان کردم.
-استقبال خانوادهها را چطور دیدید؟
خوشبختانه استقبال خانوادهها خوب بود و خوشحالم که کتاب در سبد خرید خانوادهها قرار دارد و خوشحال تر از بابت اینکه کتابهایی که معرفی کردم از کتاب های پر فروش پنج روز اول غرفه کانون در سی و پنجمین نمایشگاه کتاب بود.
-از نقاط قوت غرفه کانون در نمایشگاه کتاب برایمان بگویید؟
حضور نویسندگان، مترجمان و تصویرگران در بین کودکان و نوجوانان و خانوادههای آنان، انجام فعالیتهای رسانهای (استفاده از فعالان فضای مجازی و تولید محتواهای مناسب)، ضبط برنامههای تلویزیونی و معرفی غرفه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به خانوادهها، اجرای ویژه برنامه «قفسه» و پخش زنده آن از طریق شبکههای «روبیکا» و «شاد» کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، حضور مربی برای راهنمایی ثبت نام مجازی، معرفی کارگاهها و مراکز کانون کشور، حضور مدرسان کانون زبان ایران در نمایشگاه، جهت تعیین سطح رایگان، حضور مربیان کتابیار از استانهای مختلف با پوشش محلی از جمله فعالیتها و نقاط قوتی است که میشود از آنها به عنوان فعالیتهای جذاب برای معرفی کتابهای کانون نام برد.
-یک مربی چگونه میتواند بچهها را به خواندن یا خرید کتاب تشویق کند؟
اگر مربیان آگاهی کامل از متن و پیام کتابها داشته باشند میتوانند تاثیر بسزایی در ترویج فرهنگ مطالعه، کتاب و کتاب خوانی، فروش و تعامل با انتشارات سایر کشورها داشته باشند. چرا که به عنوان نمونه نایب رئیس انتشارات عراق پس از بازدید از غرفه کانون ابراز خرسندی کرد و گفت؛ حاضر است با انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان همکاری داشته باشند و این مهم متأثر از توضیحات و راهنمایی خوب مربیان کتاب یار در نمایشگاه بود.
نظرات