محمدعلي اينانلو، مستندساز و مدير مؤسسه طبيعت در مراسم رونمايي از کتاب «شاهرود قاره كوچك» با تقدير از پديدآورندگان اين کتاب گفت: اين اثر گام مهمي براي معرفي جاذبههاي گردشگري و بناهاي تاريخي شاهرود با توجه به تنوع اقليمي اين شهرستان است._
به گفته عليرضا اسلامپناه؛ دبير اجرايي اداره ميراث فرهنگي، تصاوير اين کتاب شامل آثار جمعي از عکاسان شاهرودي است و متن آن توسط کارشناسان ميراث فرهنگي، منابع طبيعي، محيط زيست، مردم شناسي و گردشگري گردآوري شده است.
دبير اجرايي مراسم رونمايي كتاب يکي از اهداف چاپ اين کتاب را معرفي شهرستان شاهرود دانست و گفت: اين کتاب در قالب 232 صفحه مشتمل بر 30 جاذبه تاريخي،70 جاذبه طبيعي، 15 جاذبه طبيعي، معرفي 15 سوغات و 10 چشم انداز شهري و روستايي و... است.
بر اساس پي گيري خبرنگار «ايبنا»، کتاب گردشگري «شاهرود قاره کوچک» در چهارمين روز از هفته جهاني جهانگردي طي مراسمي با حضور جمعي از مسوولان، مديران کل و اساتيد هنر و علاقهمندان به فرهنگ و طبيعت عصر پنجشنبه (9 مهرماه) در تالار بهمن فرهنگسراي مهر شاهرود رونمايي شد.
مجتبي رحيمي معاون استاندار و فرماندار شهرستان شاهرود گفت: اين کتاب که حاصل تلاش يک ساله 101 نفر از عکاسان، نويسندگان و علاقهمندان به صنعت گردشگري در اين شهرستان است و به معرفي 140 جاذبه توريستي اين شهرستان ميپردازد.
وي افزود: براي گردآوري مطالب مستند جاذبههاي گردشگري اين شهرستان از بين چهار هزار و 500 عکس ارسالي عکاسان در مسابقه «شاهرود در آينه تصوير» تعداد 230 عکس برتر انتخاب شد.
محمدعلي اينانلو مستندساز و مدير مؤسسه طبيعت در مراسم رونمايي از اين کتاب با تقدير از پديدآورندگان اين کتاب گفت: اين اثر گام مهمي براي معرفي جاذبههاي گردشگري اين شهرستان با توجه به تنوع اقليمي اين شهرستان به شمار ميرود.
يحيي رحمتي، مدير کل حفظ و احياي هنرهاي سنتي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري نيز انتشار اين کتاب را از نقاط قوت فرهنگي در اين شهرستان دانست و گفت: انتشار اين کتاب وظيفه مردم و مسوولان اين شهرستان را سنگينتر کرده است.
در ادامه اين مراسم، پديدآورندگان و دستاندرکاران اين کتاب تقدير شدند. به گفته معاون استاندار و فرماندار شهرستان شاهرود، پشتيبان مالي چاپ اين کتاب بر عهده شرکت فولاد شاهرود بوده و براي انتشار اين چاپ در پنج هزار نسخه مبلغ 400 ميليون ريال هزينه شده است.
شاهرود بزرگترين شهرستان ايران است و به خاطر تنوع اقليم و آب و هواي ويژهاش از دير باز قاره كوچك نام گرفته و در سازمان ملل نيز به همين نام ثبت شده است. تنوع اقليم، تنوع آداب و رسوم، صنايع دستي و محصولات کشاورزي در شاهرود مشاهده ميشود و در آنجا كوچكترين و كوتاهترين مسير ميان كوير با جنگل و دريا را ميتوان طي كرد و به خوبي چهار فصل سال را تجربه کرد.
شاهرود با وجود ۵ روستاي هدف گردشگري و روستاهايي با بافت تاريخي با ارزش نظير روستاشهر مجن در بخش بسطام، قلعه بالا و زمان آباد در بخش بيارجمند، عباس آباد، فيروزآباد و طلوبين در بخش ميامي از معماري بومي و جاذبههاي طبيعي و حيات وحش منحصر به فردي بهرهمند است که کشاورزي و دامپروري در اين روستاها منبع اصلي درآمدها را به خود اختصاص داده است.
نظر شما