سه‌شنبه ۱۴ مهر ۱۳۸۸ - ۱۶:۴۷
مجموعه‌اي مرجع در شناخت مشاغل و حرفه‌هاي گوناگون ايراني

گردآورنده مجموعه «شرح و طبقه‌بندي جامع مشاغل» از اين اثر به عنوان مجموعه‌اي مرجع در معرفي و شناخت مشاغل گوناگون تأييد شده از سوي مركز آمار ايران ياد كرد و اظهار داشت: راهنمايي در طبقه‌بندي مشاغل در قانون خدمات كشوري، يكي از كاربردهاي اين اثر پژوهشي به شمار مي‌رود._

ابراهيم ابراهيم باي‌سلامي، مدير مسوول موسسه دانش پارسيان، در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، با بيان اين موضوع عنوان كرد: در اين كتاب علاوه بر اين كه ويژگي‌هاي لازم براي داشتن مشاغل گوناگون عنوان شده‌اند،‌ توانايي‌هاي افراد براي فعاليت در آن رشته و اين كه بايد چه اقداماتي را انجام دهند تا در شمار افراد شاغل در آن حرفه محسوب شوند، تشريح شده‌اند.

وي ترسيم نقطه تلاقي «تعريف ويژگي‌هاي يك شغل» و «ويژگي‌هاي فرد شاغل در آن حرفه» را يكي از ويژگي‌هاي اين نوشتار برشمرد و تصريح كرد: اطلاعات تعريف شده در اين كتاب، اطلاعاتي جهاني‌اند كه با توجه به شرايط سرزمين ما بومي‌سازي شده‌اند. در تدوين اطلاعات 10 درصد از اين مشاغل، تحقيقات گسترده ميداني و ساير اطلاعات از راه تحقيقات كتابخانه‌اي فراهم آمده است.

ابراهيم باي‌سلامي زمان تأليف اين مجموعه را بيش از پنج سال با همكاري گروهي متشكل از 35 نفر از متخصصان بخش تحقيق و توسعه موسسه دانش پارسيان عنوان كرد و گفت: از ميان 926 عنوان شغل اصلي و سي‌ هزار و پانصد و پنج شغل فرعي شناخته شده در جهان، 606 شغل اصلي و شش هزار و شصت شغل فرعي از سوي مركز آمار ايران ـ مطابق با آخرين اطلاعات سرشماري سال 1375 ـ تأييد شده‌اند و اطلاعات مربوط به آنها در اين مجموعه منبع به چشم مي‌خورد.

وي هدف اصلي از گردآوري و تدوين اين مجموعه را شناخت ويژگي‌هاي افراد شاغل در هر شغل و معرفي مشاغل كشور براي استفاده در مديريت منابع انساني، اجراي قانون خدمات كشوري،‌ طبقه‌بندي مشاغل، نيازسنجي‌هاي آموزشي و سنجش و مشاره‌هاي شغلي و تحصيلي بيان داشت.

مدير مسوول موسسه دانش پارسيان در پاسخ به اين پرسش كه «آيا اين اثر با درخواست و حمايت نهادهاي دولتي انجام شده است» گفت: خير، به عنوان موسسه‌اي تخصصي در حوزه تحقيقات شغلي اقدام به انجام اين طرح كرديم و در ادامه با حمايت و استقبال افراد، نهادها و ديگر سازمان‌ها مواجه شديم.

وي درباره كاربرد اين مجموعه اظهار داشت: اطلاعات اين مجموعه در زمينه‌هاي گوناگوني مفيدند كه از آن ميان مي‌توان تعريف محتواي درسي رشته‌هاي دانشگاهي، مشاوره‌هاي تحصيلي به دانش‌آموزان، طبقه‌بندي مشاغل در قانون خدمات كشوري براي نيازسنجي‌هاي آموزشي دولت و استخدام و ارتقاي بخش‌هاي خصوصي و دولتي را نام برد.

گردآورنده اين مجموعه، استفاده از اين اثر در موارد حقوقي را از ديگر كاربردهاي اين مجموعه علمي ـ پژوهشي برشمرد و يادآور شد كه مديريت بر اين كار گروهي را برعهده داشته و در تحقيقات ميداني، مراجعه به متخصصان مشاغل، پژوهش‌هاي كتابخانه‌اي و ورود اطلاعات با گروه متخصصان اين مركز همكاري كرده است. 

وي از رونمايي مجموعه «طراحي و طبقه‌بندي جامع مشاغل؛ هنر، طراحي، سرگرمي، ورزش و رسانه» در نشستي با حضور جمعي از كارشناسان، صاحب‌نظران و متخصصان دانشگاهي خبر داد و اعلام كرد: اين مجموعه در 22 جلد در طرح‌ها و رنگ‌هاي گوناگون و در قطع رحلي چاپ شده است. مخاطبان اين اثر را افراد و اقشار گوناگون تشكيل مي‌دهند.

موسسه دانش پارسيان علاوه بر فعاليت‌هاي انتشاراتي و پژوهشي، مجري آزمون‌هاي سنجش نيروي انساني در موسسات گوناگون نيز به شمار مي‌رود. 

نشست رونمايي از مجموعه كتاب‌هاي «شرح و طبقه‌بندي جامع مشاغل؛ هنر، طراحي، سرگرمي، ورزش و رسانه» چهارشنبه (15 مهرماه) ساعت 10 تا 12 در ساختمان سراي اهل قلم برگزار خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط