دوشنبه ۲ مهر ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۰
بزرگداشت «مجید نظافت» و «ابوطالب مظفری» در مشهد برگزار شد

خراسان‌رضوی- به بهانه روز شعر و ادب فارسی، همایش زبان فارسی و جغرافیای شاهنامه به همراه بزرگداشت «مجید نظافت» و «ابوطالب مظفری» دو تن از شاعران ایرانی و افغانستانی و همچنین رونمایی کتاب «شعر مقاومت خراسان» در مشهد برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در مشهد، به بهانه روز شعر و ادب فارسی، همایش زبان فارسی و جغرافیای شاهنامه به همراه بزرگداشت مجید نظافت‌یزدی، شاعر پیشکسوت مشهدی و ابوطالب مظفری، از شاعران شاخص مهاجر و همچنین رونمایی کتاب «شعر مقاومت خراسان» به‌کوشش سعید حیدری یکشنبه شب در تالار فرهنگ‌سرای فردوسی جهاد دانشگاهی مشهد و با حضور پرشور اهالی شعر و ادب و مسئولان برگزار شد.

محمد حسین‌زاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در این نشست با اشاره به اهمیت برگزاری نکوداشت و تقدیر از شاعران خراسانی اظهار کرد: روز ملی شعر و ادب پارسی بهانه‌ای بود تا از زحمات شاعران و نویسندگان تقدیر کنیم. مشهد از دیرباز و فردوسی بزرگ در حوزه شعر و ادب پارسی اثرگذار بوده است. صدها شاعر و نویسنده در این دیار زیسته و بزرگ‌ترین اثر حماسی در خراسان بزرگ سروده شده است.

بزرگداشت «مجید نظافت» و «ابوطالب مظفری» در مشهد برگزار شد

وی افزود: حقیقت این است که زبان فارسی مرز ندارد. ارتباط ما با کشور در افغانستان و تاجیکستان از طریق زبان فارسی گره خورده است. این زبان در زمانی بین کشورهای منطقه رواج داشته، اما با ورود استعمار سبب شده زبان فارسی وارد گرفتاری‌هایی شود و حافظه تاریخی آنها از بین رفته است.

مجید نظافت‌یزدی، شاعر پیشکسوت مشهدی هم در این نشست گفت: ما با مردم دیار افغانستان برادر هستیم. این نکوداشت که توامان برای بنده و آقای مظفری برگزار شده، به دل من نشست که نشانه‌ای از برابری و برادری ما است.

بزرگداشت «مجید نظافت» و «ابوطالب مظفری» در مشهد برگزار شد

ابوطالب مظفری، شاعر شاخص افغانستانی هم در این نشست گفت: برای من وصف این حس دشوار است. من زمانی که به ایران آمدم نوجوانی ۱۴ ساله بودم که در همین شهر کار و تحصیل کردم. در طی این سال‌ها تجربیات تلخ و شیرینی کسب کردم اما خوشحالم که توانستم در طی این سال‌ها با ادبیات و روزنامه‌نگاری ارتباطی بین زبان و ادب و فرهنگ ایران و افغانستان برقرار و درد هم‌وطنان افغانستانی‌ام را از طریق این زبان بیان و منعکس کنم.

در آئین زبان فارسی و جغرافیای شاهنامه محمد نیک، محمدکاظم کاظمی، عباس ساعی، قاسم رفیعا، بهزاد پورحاجیان، سیدحسین سیدی شعرخوانی کردند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها