به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نگاهی به آمار انتشار کتاب در آخرین ماه فصل تابستان ۱۴۰۳، نشان میدهد که حدود ۷ هزار و ۶۹۶ عنوان کتاب در این ماه منتشر شده است که از میان آنها ۵ هزار و ۱۳ عنوان کتاب چاپ اولی و ۲ هزار و ۶۸۳ عنوان تجدید چاپ هستند.
براساس آمار و دادههای سایت موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، از میان کتابهای منتشر شده در شهریور ۱۴۰۳، بیشترین آمار تولید کتاب به حوزه ادبیات با هزار و ۳۶۴ عنوان و پس از آن کتابهای علوم اجتماعی با هزار و ۲۴۶ عنوان، کتابهای کودک و نوجوان با هزار و ۱۹۵ عنوان و کتابهای کمک درسی با هزار و ۷۶ عنوان قرار دارند.
همچنین کمترین آمار کتابهای ماه گذشته، حوزه کلیات با ۸۵ عنوان، علوم طبیعی و ریاضیات با ۹۹ عنوان و زبان با ۱۰۷ عنوان اختصاص داشت.
سهم کتابهای تالیف شده در این ماه، ۵ هزار و ۸۷۹ عنوان و کتابهای ترجمه شده هزار و ۸۱۷ عنوان بود، که کتابهای علوم اجتماعی با هزار و ۴۸ عنوان و کتابهای کمک درسی با یک هزار و ۴۵ عنوان اثر تالیفی در صدر آن هستند؛ همچنین بیشترین کتابهای ترجمه شده نیز با ۴۱۷ عنوان در اختیار حوزه ادبیات قرار دارد و پس از آن کتابهای کودک و نوجوان با ۳۸۴ عنوان است.
طبق این آمار، سهم استان تهران از کتابهای منتشر شده در شهریور ماهی که گذشت؛ ۵هزار و ۴۰۶ عنوان و سایر استانها ۲ هزار و ۲۹۰ عنوان بود که بیشترین عنوان کتاب در تهران به حوزه کمک آموزشی با هزار عنوان، حوزه ادبیات با ۹۳۶ عنوان و حوزه کودک و نوجوان با ۸۵۷ عنوان اختصاص دارد.
نگاهی به آمار کتابهای کودک و نوجوان با هزار و ۱۹۵ عنوان نشان میدهد که ۸۱۱ عنوان از این آثار تالیفی و ۳۸۴ عنوان ترجمه شده هستند که ۵۰۷ عنوان آن چاپ نخست و ۶۸۸ عنوان آن تجدید چاپ هستند، در این حوزه پیشی گرفتن آثار تالیفی از ترجمه شده و فاصله معنیدار آن با ترجمه نویدبخش ورود اهالی قلم به حوزه تالیف است.
در حوزه ادبیات نیز با هزار و ۳۶۴ عنوان کتاب، سهم آثار تالیفی ۹۴۷ عنوان و آثار ترجمه شده ۴۱۷ عنوان است، ۹۰۷ عنوان از کتابهای این حوزه چاپ نخست و ۴۵۷ عنوان تجدید چاپی هستند که در این حوزهها نیز آثار تالیفی از ترجمه پیشی گرفته است.
همچنین براساس این گزارش، شمارگان کل کتاب در ماهی که گذشت، حدود ۶ میلیون ۵۳۵ هزار و ۶۵۶ نسخه بود و میانگین شمارگان کتاب نیز ۸۴۹ عنوان بود.
نظر شما