سه‌شنبه ۳ مهر ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۷
کتاب و خاطرات شهدای فارس دست مایه پروانگی شد

فارس_ جمعی از هنرمندان نقاش استان فارس لحظه شهادت برخی از شهدای استان را در رویداد پروانگی به تصویر می‌کشند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در شیراز، کارگاه نقاشی «پروانگی» به مناسبت هفته دفاع مقدس و دومین کنگره شهدای استان فارس در شیراز برپاشد.

محمد حسین عظیمی، مسئول واحد مطالعات فرهنگ و ادبیات پایداری حوزه هنری فارس در گفت‌وگو با خبرنگار ایبنا درخصوص این رویداد هنری توضیح داد: از زمانی که بصورت جدی در حوزه روایت نویسی فعالیت را آغاز کردیم دغدغه داشتیم که روایت‌ها در همین مرحله نمانند، چون تولیدات روایی ما قابلیت ایجاد انواع تولیدات هنری دارد و می‌تواند بعنوان محتوا در اختیار سایر هنرمندان قرار گیرد. با اقتباس از کتاب و روایات زندگی شهدا محصولات هنری متنوعی می‌توان تولید کرد.

وی تصریح کرد: امسال به همین منظور رویداد هنری پروانگی ذیل کنگره ۱۵ هزار شهید استان فارس که دبیرخانه هنری آن در اختیار حوزه هنری قرار گرفته شکل گرفت و تولید نقاشی از شهدای شاخص استان یکی از برنامه های این دبیرخانه هنری است.

البته یک وجه تمایز جدی این آثار این است که قبلاً صرفاً پرتره بدون توجه به داستان زندگی شهید زیاد تولید شده اما دغدغه تولید هنری برمبنای روایت ها باعث شد پیشنهاد داده شود که نقاشی شهدا براساس یک روایت از زندگی شهید باشد که هنرمند نقاش با آن ارتباط برقرار می‌کند.در واقع هنرمند یک صحنه از زندگی شهید را نقاشی کند.

عظیمی یادآور شد: در ادامه از ۵۰ شهید حماسه ساز استان عکسها و خاطرات مختلف جمع آوری شد و در اختیار واحد هنرهای تجسمی قرار گرفت. برای خود نقاش ها هم این روند جذابیت داشت که پیش از تولید اثر درباره شهدا مطالعه کنند و این ستاره ها را بهتر بشناسند.

وی افزود: علاوه بر جمع آوری خاطرات شهدا یک جلسه هم قبل از کارگاه پروانگی از مجید ایزدی پژوهشگر و نویسنده دفاع مقدس دعوت شد که برای هنرمندان خاطره گویی از شهدا داشته باشند. در این جلسه وجوه دراماتیک زندگی شهدا که قابلیت تصویرسازی داشتند، مطرح شد و هنرمندان شهدای خود را برای به تصویر کشیدن روی بوم نقاشی انتخاب کردند.

امیرحسین عبادیان، مسئول واحد هنرهای تجسمی حوزه هنری فارس نیز در خصوص این رویداد توضیح داد: در این رویداد هنری، ۱۱ هنرمندنقاش برجسته استان فارس مانند استاد مصطفی فتوح نژاد، استاد صولت الله باصری، سلمان زارع مهذبیه، علی خوب یار، مجتبی کشاورزی، مهسا روستا، فرنوش فلاح، رایحه سجادیان، فهمیه فرازنده، نجمه راسخ و مریم فرهادی تصویرگر لحظه شهادت یازده تن از شهدای والامقام، بر بوم‌های خود بودند.

وی افزود: ایده «لحظه شهادت» اولین بار است که بر بوم‌های هنرمندان نقش می‌بندد. شهدای منتخب به عنوان موضوع خلق اثر، توسط دفتر روایت حوزه هنری به هنرمندان ارائه شده بود. عبادیان که ایده نقاشی لحظه شهادت را مطرح و اجرای آن را به‌عهده دارد درباره انگیزه این ایده توضیح داد: ما در خصوص پرتره شهدا آثار زیادی داریم ولی دنبال یک اتفاق تاثیر گذار بودیم و به لحظه شهادت فکر کردیم. در همین راستا با آقایان عظیمی و ایزدی گفتگو کردیم محتوای اولیه با تلاش آنها جمع آوری شد و کارگاه اول با حضور ۱۱ هنرمند نقاش استان برگزار شد. ممکن است کارگاه های دوم و سوم هم در هفته دفاع مقدس داشته باشیم.

وی با اشاره به کیفیت و تعداد آثار خاطرنشان کرد: آثار تولیدی که در ابعاد ۱۰۰ در ۷۰ در سبک های مختلف اکریلیک و رنگ روغن کار شده، قابلیت ارائه بصورت نمایشگاهی و تولیدمحتوای مجازی و نمایشگاه دائمی هم خواهد داشت.

در پایان این رویداد، از هنرمندان شرکت‌کننده تقدیر به عمل آمد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها