جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۶
کتاب «تاریخ اساطیری ایران» به چاپ سوم رسید

کتاب «تاریخ اساطیری ایران» تالیف کورش سالاری از سوی انتشارات ره‌آوردمهر به چاپ سوم رسید. در این مجموعه اساطیر ایرانی با زبانی ساده و گویا و با پرهیز از پرداختن به توضیحات اضافی به رشته تحریر کشیده شده است، تا ضمن فهم بهتر مطالب از حجیم شدن غیرضروری آن اجتناب شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا کتاب «تاریخ اساطیری ایران» تالیف کورش سالاری از سوی انتشارات ره‌آوردمهر به چاپ سوم رسید.

این کتاب در سه فصل به شرح موضوعاتی همچون واژه اسطوره، تعریف اسطوره، اهمیت اسطوره، دلیل وجودی اسطوره، فایده شناخت اساطیر، منابع اساطیر ایران، آفرینش از دیدگاه اساطیر ایرانی، پیشدادیان، کیومرث، هوشنگ، تهمورث، جمشید، ضحاک، فریدون، سلم، تور، ایرج، منوچهر، آرش، گرشاسب، سام، زال، رستم، نوذر، زاب یا زو، گرشاسب و در فصل سوم به کیانیان می‌پردازد.

در پیشگفتار این کتاب می‌خوانیم: اسطوره خود زبانی است برای حقایق، حقایق درونی بشر و حقایق برون از توان و تخیل بشر. وقتی حقایق شکل و تصویر می‌پذبرد، اساطیر چهره می‌نمایند و با تاریخ عجین می‌شوند.

اگر افسانه‌ها و قصه‌ها برای خوابیدن است، اسطوره‌ها برای بیداریند، اگر در واقع اشیا و موجودات برای بهره‌وری و تملکند، در اسطوره‌ها دارای قداست و منشا آگاهی و هوشیاریند.

اسطوره‌ها آینه‌هایی هستند که تصویرهایی را از ورای هزاره‌ها منعکس می کنند و آنجا که تاریخ و باستان‌شناسی خاموش می‌مانند، اسطوره‌ها به سخن در می‌آیند و فرهنگ آدمیان را از دوردست‌ها به زمان ما می‌آورند و افکار بلند و منطق گسترده مردمانی ناشناخته، اما اندیشمند را در دسترس ما می‌گذارند.

در این مجموعه اساطیر ایرانی با زبانی ساده و گویا و با پرهیز از پرداختن به توضیحات اضافی به رشته تحریر کشیده شده است، تا ضمن فهم بهتر مطالب از حجیم شدن غیرضروری آن اجتناب شود.

اسطوره‌ها آینه‌هایی هستند برای حقایق، حقایق درونی بشر و حقایق برون از توان و تخیل بشر. وقتی حقایق شکل و تصویر می‌پذیرد، اساطیر چهره می‌نمایند و با تاریخ عجین می‌شوند. اگر افسانه‌ها و قصه‌ها برای خوابیدن است، اسطوره‌ها برای بیداریند.

اساطیر ایران باستان در این دنیای پر رمز و راز جایگاه بسیار والایی دارند و شناخت آن رهنمون ما در شناخت فرهنگ غنی و پرارزش این سرزمین است. کتاب تاریخ اساطیری ایران؛ با زبانی ساده و گویا به بیان نگرش ایرانیان باستان از لابلای زندگی پادشاهان پیشدادی، کیانی و پهلوانان می‌پردازد.

این کتاب در غمنامه رستم و سهراب به ایرانی فهیم و حتی به جهانیان متذکر می‌شود: که فردوسی انوشه‌روان ما را به جایی می‌رساند که سهراب به دست پدرش، رستم کشته می‌شود. این تنها یک اتفاق نیست، بی مروتی هم نیست، سهل‌انگاری هم نیست. بدون تردید در بطن این داستان باشکوه معانی ژرف دیگری نیز نهفته است. فردوسی انوشه‌روان با بیان ساده و شیوایی کلام در این داستان می‌خواهد، بگوید که اگر ملتی تاریخ و گذشته خودش را نشناسد، محکوم به مرگ است. همانگونه که سهراب پدرش را نشناخت.

کتاب «تاریخ اساطیری ایران» تالیف کورش سالاری با ۸۲ صفحه، شمارگان ۵۰۰ نسخه و بهای ۱۴۵ هزار تومان از سوی انتشارات ره‌آوردمهر به چاپ سوم رسید.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها