سه‌شنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۹
«کتاب شیوه ی چشم؛بهمن جلالی که بود و چه کرد؟» منتشر شد

هوشمندزاده در این کتاب مجموعه‌ای از مصاحبه‌های بهمن جلالی عکاس سرشناس ایرانی را گردهم آورده و در کنار آنها، خاطرات و عکس های پیمان هوشمندزاده از بهمن جلالی آمده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا کتاب حاضر سرگذشت‌نامه و مصاحبه با بهمن جلالی است که به همت پیمان هوشمندزاده تهیه و تدوین شده است. بهمن جلالی (۱۳۲۳–۲۵ دی ۱۳۸۸) عکاس سرشناس ایرانی بود. او یکی از عکاسان مطرح ایران بود که نقش مؤثری در نسل تازه عکاسان ایرانی داشت. جلالی سال‌ها در دانشکده‌های عکاسی تدریس می‌کرد و تعداد زیادی از عکاسان جوان از شاگردان او بوده‌اند. آثار او در بیش از ۵۰ نمایشگاه عکس در ایران و چند کشور اروپایی به نمایش گذاشته شده‌است. جلالی در سال ۲۰۰۹ از سوی بنیاد نیدرزاکسن برنده جایزه «سپکتروم» شد. قرار بود این جایزه به مبلغ ۱۵ هزار یورو در ژانویه ۲۰۱۱ با برپایی یک نمایشگاه و چاپ کتابی از آثارش در موزه اشپرنگل آلمان به او اهدا شود.

پیمان هوشمندزاده متولد سال ۱۳۴۸ در شهر تهران است. وی نویسنده و عکاس ایرانی و از بنیان‌گذاران جایزه شید (جایزه مستقل عکاسی مستند اجتماعی ایران) است. او چند کتاب نوشته‌است و در زمینه عکاسی برنده جایزه‌های گوناگون شده و نمایشگاه‌های گروهی و انفرادی بسیاری در تهران، بلژیک، دانمارک، یونان، لبنان، برلین، استرالیا، گرجستان، کویت، نیویورک و پاریس برگزار کرده‌است. هوشمندزاده دانش‌آموخته عکاسی از دانشگاه آزاد اسلامی است. او کار خود به عنوان عکاس را ابتدا با نشریات و آژانس‌های عکس شروع کرد و بعد از مدتی با همراهی جواد منتظری و امید صالحی آژانس عکس 135Photos را تأسیس کرد. مجموعه قهوه‌خانه‌های گمرک و دست‌ها و کمربندها از معروفترین آثار او محسوب می‌شوند.

در پشت جلد کتاب آمده است: «عکاس‌ها همیشه آن طرف دوربین هستند، آماده ثبت لحظه‌ای که دیگران از آن غافل‌اند؛ وگرنه آن‌ها هم دوربین به دست می‌گرفتند. اما چه می‌شود اگر کسی بخواهد این عکاس دوربین به دست را درست در لحظه‌ی ثبت عکس ثبت کند؟ این کاری است که پیمان هوشمندزاده، عکاس و نویسنده، در شیوه‌ی چشم کرده است. پرتره‌ای از بهمن جلالی (۱۳۸۸-۱۳۲۳) که چهل سال عکاسی کرد، چهل سال آدم‌ها و دنیاهایشان را دید و با عکس‌هایش چیزی به دنیای عکاسی اضافه کرد. شیوه‌ی چشم پرتره‌ای است به شیوه‌ای خلاق که هم‌زمان تقویم و خاطرات پراکنده را به هم پیوند می‌زند. از عکس‌ها، سندها و گفته‌های جلالی در مصاحبه‌های مختلف کمک می‌گیرد و آن چیزهایی را که در هیچ مصاحبه‌ای نیامده، آن لحظه‌های دور از چشم و دوستانه را از خلال خاطرات نویسنده احضار می‌کند. آدمی با سر و وضع همیشه مرتب، عکاس درجه یکی که در عین ساده و روان بودن، پیچیده هم بود. آشپزی قابل با دو پیش‌بند آشپزی زرد و قرمز و علاقه‌ی بی‌حدی به غذا پختن، زندگی کردن و زندگی دیگران را تماشا کردن و عکس گرفتن»

چاپ اول کتاب شیوه‌ی چشم، نسخه امضا شده به تدوین و گردآوری پیمان هوشمندزاده در ۲۶۷ صفحه و ۲۹۵ هزار تومان توسط نشر چشمه روانه بازار نشر شده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها