چهارشنبه ۱۸ مهر ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۴
سیدجعفر حمیدی در بیمارستان بستری شد

بوشهر – سیدجعفر حمیدی، استاد بازنشسته ادبیات دانشگاه تهران و نویسنده و مولف جنوبی به دلیل عفونت ریه در بیمارستان مهر تهران بستری شد.

آکا صفوی، نویسنده و موسیقیدان بوشهری که از افراد نزدیک به استاد سیدجعفر حمیدی است، با تائید این خبر به خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در بوشهر گفت: متاسفانه استاد در پی افتادن در خانه با وجود اینکه خوشبختانه دچار شکستی نشده، اما با افت شدید سطح هوشیاری مواجه می‌شود که بلافاصله به بیمارستان مهر منتقل شده و تحت درمان قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: در حین درمان مشخص می‌شود که استاد حمیدی دچار عفونت شدید ریه شده و هم‌اینک در آی‌سی‌یو تحت مراقبت ویژه قرار دارد. با اینکه عفونت ریه وی کنترل شده اما همچنان سطح هوشیاری استاد پایین است. امیدواریم که استاد حمیدی هر چه زودتر سلامتی خود را بازیابد.

نویسنده کتاب «ورار» یادآور شد: استاد سیدجعفر حمیدی، استاد تمام ادبیات است که چندسالی به افتخار بازنشستگی نائل آمده است. او در دوران پربرکت حیات خود آثار فاخر و شاخصی را در حوزه ادبیات کلاسیک و بومی به رشته تحریر درآورده است.

صفوی گفت: افزون بر این، استاد حمیدی آثار دسته‌اول و منحصربه‌فردی را در خصوص بوشهر نوشته است که امروز به‌عنوان مرجع در پژوهش‌های پژوهشگران مورد استفاده قرار می‌گیرد که مهم‌‎ترین آن‌ها شامل «فرهنگ‎‌نامه بوشهر»، «سی بوشهر؛ اشعاری همراه با واژه‌های محلی بوشهری»، «بوشهر در مطبوعات عصر قاجار» و… می‌شود.

این نویسنده و موسیقیدان جنوبی تاکید کرد: استاد حمیدی همچنین بخشی از منابع درسی رشته زبان و ادبیات فارسی دانشگاه را نظیر رودکی و منوچهری، فرخی سیستانی و کسایی، گلبانگ سربلندی، متون عرفانی، گزیده متون فارسی، آیین نگارش با همکاری سیداحمد حسینی‌کازرونی تدوین کرده که همچنان در دانشگاه تدریس می‌شوند.

به گزارش ایبنا؛ دکتر سید جعفر حمیدی، استاد تمام وقت ادبیات، شاعر و نویسنده جنوبی فرزند سید آقا در سال ۱۳۱۵ در بندر بوشهر متولد شد. وی تحصیلات ابتدایی تا متوسطه را در بوشهر سپری کرد. پس از آن به عنوان شاگرد اول دیپلم ادبی، بدون کنکور دوره لیسانس ادبیات فارسی را در دانشگاه شیراز گذرانید. حمیدی بعد از پایان خدمت سربازی به تدریس در دبیرستان سعادت بوشهر مشغول شد.

وی در سال ۱۳۴۶ به تهران آمد و موفق به اخذ فوق لیسانس علوم تربیتی و روانشناسی شد. پس از آن در سال ۱۳۵۵ دوره فوق لیسانس ادبیات فارسی را در دانشگاه تهران گذرانید. استاد حمیدی پس از اخذ کارشناسی ارشد در رشته ادبیات، برای گذراندن دوره دکترا در همین رشته وارد دانشگاه فردوسی مشهد شد و در سال ۱۳۶۳ به این مهم دست یافت.

این استاد دانشگاه و نویسنده جنوبی تا سال ۱۳۶۵ در وزارت آموزش و پرورش مشغول به خدمت بود و در این سال به وزارت علوم و دانشگاه شهید بهشتی انتقال یافت و در نهایت با درجه استاد تمام از دانشکده ادبیات فارسی این دانشگاه بازنشسته شد. وی در زمینه شعر نیز فعالیت داشته و دارد و به گفته خودش تا قبل از سال‌های ۱۳۴۰ شعر کلاسیک می‌سروده، ولی پس از آن به شعر نیمایی نیز گرایش پیدا می‌کند. وی به شاملو، چوبک و هدایت علاقه زیادی دارد و شاملو را به خاطر اشعارش می‌ستاید. حمیدی همچنین در زمینه کارهای پژوهشی نیز فعالیت‌های زیادی داشته است و تاکنون در بسیاری از سمینارهای داخلی و نیز کنفرانس‌هایی در آلمان، انگلیس، چین و فرانسه شرکت کرده است.

«وصلت در سده تظلم»، «ابراهیم ابراهیم»، «از خون کبوتران»، «ابر باران بار»، «از سایه تا نشان»، «آینه شروه‌کسرایی»، «وزیرکشان»، «تاریخ نگاران»، «سعدی در کیش»، «تاریخ اورشلیم»، «بوشهر در مطبوعات عصر قاجار، «بندر ریگ»، «فرهنگ‌نامه بوشهر»، «سی بوشهر»، «صد رباعی، صد غزل، صد دوبیتی» و… از جمله تالیفاتی است که حمیدی در این سال‌ها منتشر کرده است.

برچسب‌ها

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 1
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • سیداحمدحسینی کازرونی IR ۱۵:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۸
    ضمن آرزوی تن درستی عاجل آن بزرگوار/ با همکاری جناب ایشان و شادروان دکتر تبرا که به مدت ۲۶ سال (۱۳۹۸-۱۳۷۳) درواحد دانشگاه آزاد بوشهر ادامه داشت توانستیم دوره های کارشناسی تا دکتری ربان وادبیات فارسی را برای نخستین بار درمرکزاستان تأسیس وازاقصا نقاط کشور به جذب دانشجوبپردازیم/ که هم اکنون بسیاری ازآنان درمسؤولیت مهم استانی وکشوری مشغول به ادامه خدمتند/ خداوند یار و یاورشان باشد/

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها