یکشنبه ۲۲ مهر ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۰
«نقدِ ادبی در عصر مشروطه» بررسی می‌شود

نود و ششمین سخنرانی ماهانهٔ فرهنگستان زبان و ادب فارسی به «نقدِ ادبی در عصر مشروطه» اختصاص دارد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نود و ششمین سخنرانی ماهانهٔ فرهنگستان زبان و ادب فارسی به موضوع یادشده اختصاص که با سخنرانی باقر صدری‌نیا، عضو وابستۀ فرهنگستان زبان و ادب فارسی روز دوشنبه ۲۳ مهر از ساعت ۱۱ در محل این نهاد به نشانی بزرگراه شهید حقّانی، بعد از ایستگاه مترو، ورودی کتابخانهٔ ملی، بلوار دکتر حسن حبیبی، فرهنگستان زبان و ادب فارسی، طبقهٔ سوم برگزار می‌شود.

باقر صدری‌نیا، سخنران این مراسم کتابی با عنوان «ادبیات مشروطه؛ از ناسیونالیسم تا ممالک محروسه ایران» دارد. نویسنده در این کتاب کوشیده است پس از ارائۀ تصویر واضحی از تکوین ادبیات مشروطه و تکاپوها و انگاتره‌های نوگرایانۀ نخستین نظریه‌پردازان و پیشگامان تجدد ادبی، پرتوی بر زوایای کمتر کاویده شدۀ ادبیات این دوره بیفکند.

او همچنین مقالات «ادبیات مشروطه»، «تجدّد ادبی»، «اندیشهٔ عدالت اجتماعی در شعر عصر مشروطه» و «پژوهشی در باب اصطلاح ممالک محروسهٔ ایران» درباره مشروطه چاپ کرده است.

نهضت مشروطه‌خواهی در ایران رخدادی شگرف و دوران‌ساز بود که اندیشه‌های تازه‌ای به سپهر تفکر ایران راه یافت و افق‌های نوینی در برابر نگاه فرهیختگان ایرانی گشوده شد و متعاقب آن، بسیاری از ساحت‌های اندیشه، فرهنگ، ادبیات و جامعه نیز دستخوش تحول شد و این بی‌گمان دستاورد اندکی نبود. بر اثر این اندیشه‌ها و الزامات نوپدید بود که ادبیات ایران هم به‌تدریج از موازین و معیارهای عصر سنت فاصله گرفت.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها