به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایران) در ارومیه، بهمن نزهت، صبح سهشنبه، در آئین افتتاحیه این همایش که بههمت دانشگاه ارومیه که با مشارکت دانشگاه ایغدیر ترکیه برگزار شد، گفت: علم به معنای خداشناسی بوده و آن اشرف علوم است.
وی با اشاره به مفهوم تمدن در نگاه مسلمانان، گفت: تمدن شامل تمامی داشتههای مادی و معنوی بشری است و میتواند موجب پیشرفت انسانها شود و با این حال، باید به این نکته توجه داشت که در برخی موارد، تکنولوژی نیز میتواند به نابودی انسان منجر شود.
نزهت بیان کرد: تمدن نوین اسلامی در عصر حاضر، با توجه به داشتههای علمی و فرهنگی خود، به دفاع از ارزشهای خود پرداخته و بهطور همزمان به علوم جدید و فرهنگهای دیگر نیز توجه دارد و این رویکرد نشاندهنده تعهد به حفظ هویت اسلامی در دنیای معاصر است.
وی همچنین به اهمیت حکمت، فلسفه، فقه و عرفان اسلامی و میراث معنوی تمدن نوین اسلامی اشاره کرد و گفت: رسیدن به مرجعیت علمی و ارتقای زبان فارسی از وظایف ما در عصر حاضر است و ما باید به معرفی و شناساندن مفاخر اسلامی همچون فارابی، میرداماد، علامه جعفری و علامه حلی بپردازیم تا نسل جدید با این ارزشها آشنا شود.
وی افزود: موضوع همایش به دلیل گستردگی و تنوع خود، چالشهایی را به همراه داشت، اما با مشورت و همکاری بزرگان علمی، این موضوع جا افتاد و به یک رویداد مهم علمی تبدیل شد وخوشبختانه، ۱۴۰ مقاله به این همایش ارسال شد که پس از بررسی، ۲۲ مقاله به دلیل عدم تطابق با معیارهای علمی رد شد.
دبیر علمی همایش بینالمللی جایگاه علم در تمدن نوین اسلامی با بیان اینکه همچنین در این دو روز همایش ۲۲ مقاله از تعداد پذیرفته شده بهصورت حضوری و مجازی ارائه خواهد شد، ادامه داد: این همایش نه تنها فرصتی برای تبادل نظر و ارائه پژوهشهای علمی است، بلکه به عنوان یک عامل برای گسترش دانش و آگاهی در مورد جایگاه علم در تمدن نوین اسلامی عمل میکند و با حضور محققان و دانشمندان از کشورهای مختلف، این رویداد میتواند به تقویت روابط علمی و فرهنگی بینالمللی کمک کند و زمینهساز همکاریهای بیشتر در آینده باشد.
نظر شما