به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، این نشست با حضور زبانآموزان مرکز آموزش زبان فارسی آنکارا و علاقهمندان به زبان فارسی و استادان دانشگاههای مختلف در سالن فارابی دانشگاه آنکارا برگزار شد.
سفرای جمهوری اسلامی ایران، افغانستان و کاردار سفارت تاجیکستان در آنکارا، معاون دانشگاه آنکارا و رئیس دانشکده زبان و تاریخ و جغرافی دانشگاه از جمله حاضران در بزرگداشت رودکی بودند و نمایندگانی از کشورهای ایران، ترکیه، افغانستان و تاجیکستان درباره شخصیت رودکی و مشترکات فرهنگی و ادبی سخنرانی کردند.
محمدحسن حبیب الله زاده؛ سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکیه با خواندن شعری از عنصری در ستایش از غزلهای رودکی، تبحر این شاعر پرآوازه را در سرودن غزل ستود و گفت: رودکی شاعر بزرگ زبان فارسی است که نه تنها در شعر فارسی تحولی عظیم ایجاد کرد، بلکه با بهرهگیری از استعداد بینظیرش توانست زمینه برای ظهور دیگر شاعران بزرگ پس از خود را فراهم کند.
وی افزود: رودکی سمرقندی بیشترین تعداد ابیات شعر فارسی را داراست و جزو اولین شعرای زبان فارسی است که دیوان اشعار را پایه گذاری کرد و برای خود دیوان شعر داشت.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکیه به نقل از شمس قیس رازی، رودکی را خالق رباعی یا دوبیتی دانست و افزود: او اولین بار رباعی را به اوج رساند و بعدها از سوی شاعران دیگر مانند خیام نیشابوری مورد استفاده قرار گرفت.
کاردار سفارت جمهوری تاجیکستان، سفیر افغانستان، اسماعیل سویلمز؛ رئیس گروه زبان و ادبیات فارسی دانشکده زبان و تاریخ و جغرافی دانشگاه آنکارا و معاون دانشگاه آنکارا از دیگر سخنرانان بزرگداشت رودکی بودند. همچنین سخنرانیهای عبدالغفور آرزو؛ سفیر اسبق افغانستان در دوشنبه و ابراهیم جان دوستعلی زاده؛ عضو اتحادیه نویسندگان تاجیکستان به صورت ویدئویی پخش شد.
نظر شما