به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، علیاکبر طالبیمتین، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در قزاقستان برای توسعه روابط دو کشور در امور موزهای با بریک عبدالغلی اولی، رئیس جدید موزه ملی جمهوری قزاقستان در پایتخت این کشور، دیدار و گفتوگو کرد.
رایزن فرهنگی کشورمان در این دیدار ضمن ضمن تبریک روز جمهوری و قدردانی از برگزاری باشکوه نخستین کنگره بینالمللی موزه از سوی موزه ملی، به اجرای تفاهمنامه امضاء شده بین موزههای ملی ایران و قزاقستان نیز اشاره کرد.
وی افزود: در ملاقات اخیر سفیر، رایزن فرهنگی و رئیس موزه ملی ایران با آیدا بالایوا وزیر فرهنگ و اطلاعرسانی قزاقستان، پیشنهاد برگزاری نمایشگاه «شکوه ایران باستان» ازسوی رئیس موزه ملی ایران مطرح شد که از سوی وزیر فرهنگ این کشور مورد استقبال قرار گرفت.
طالبیمتین اظهار داشت: افزون بر این، در این دیدار وزیر فرهنگ قزاقستان درخواست مشارکت ایران در پروژه مرمت مقبره خواجه احمد یسوی، شخصیت بزرگ قزاقی را داشت که مراتب نیز مورد پذیرش هیئت ایرانی قرار گرفت که مقرر شد با توجه به موافقت اولیه وزیر جزئیات موضوع در این جلسه مورد بررسی و تصمیمگیری واقع شود.
رایزن فرهنگی کشورمان با اشاره به استقبال وزیر فرهنگ قزاقستان از پیشنهاد برگزاری نمایشگاه شکوه ایران باستان در قزاقستان، گفت: برای برگزاری گسترده این نمایشگاه و پیگیری مقدمات امر لازم است نشست وبیناری در آینده نزدیک بین رؤسای موزه ملی ایران و قزاقستان برگزار شود تا درباره جزییات آن نظیر تاریخ و نحوه برگزاری به تصمیم مشترکی برسیم.
وی در ادامه سخنان خود از رئیس جدید موزه ملی قزاقستان دعوت کرد جهت آشنایی با ظرفیتهای میراث باستانی ایران، تبادل تجربه و افزایش سطح همکاریها به ایران سفر کند.
بریک عبدالغلی اولی رییس موزه ملی قزاقستان نیز در این دیدار، گفت: موزه ملی قزاقستان آمادگی دارد برنامههای فرهنگی و هنری بزرگی را که شکوه ایران باستان را به مردم قزاق معرفی میکند و آگاهی آنها را از پیوندهای دیرینه دو ملت ارتقاء میدهد، در محل موزه ملی قزاقستان برگزار کند.
وی مطرح کرد: با بررسی جدول برنامههای ۶ماهه اول سال جدید میلادی، موزه ملی قزاقستان اقدامات لازم را برای هماهنگی و برنامهریزی نمایشگاه «شکوه ایران باستان» را به عمل آورده است.
رئیس موزه ملی قزاقستان ادامه داد: فعالیتهای پژوهشی موزه ملی قزاقستان در زمینه تاریخ، باستانشناسی و قومنگاری متمرکز است و با توجه به پیشینه روابط دو کشور و دو ملت که از دوران باستان آغاز شده است، علاقه داریم با طرف ایرانی پروژههای مشترک علمی و پژوهشی انجام دهیم و به ریشههای مشترکمان دست یابیم.
وی ابراز امیدواری کرد که با این سفر تعاملات دو طرف در زمینه موزه و میراث تاریخی مشترک گسترش یابد و پروژههای متعددی با همکاری دو طرف انجام شود.
نظر شما