به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در کرمان، کارگاه دو روزه «جهان نوجوان»، شروعی برای آفرینش رمان نوجوان به همت حوزه هنری انقلاب اسلامی کرمان و با کمک کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمان با حضور علاقمندان به حوزه نویسندگی و کودک و نوجوان ۱۷ و ۱۸ آبان ماه در محل کانون پرورش فکری کرمان برگزار شد. این کارگاه در روزهای پنجشنبه و جمعه در دو نوبت در هر روز برگزار شد و تا شامگاه روز جمعه ادامه داشت.
عباس جهانگیریان در تشریح مبحث شخصیت پردازی به بررسی ابعاد فیزیکی، روانی، جهان بینی و بعد دراماتیک شخصیت پرداخت.
وی تصریح کرد: داستانی باور پذیر میشود که نویسنده در پرداخت صحنه ها و توصیفاتش از پنج حس استفاده کرده باشد؛ مهمترین اشتباه نویسندگان حوزه نوجوان این است که مخاطب را دست کم میگیرند، نوجوان دوست دارد بزرگتر از سنش به نظر برسد، من وقتی میخواهم برای نوجوان بنویسم، یک فرد ۱۲ ساله را نه بلکه یک فرد ۱۸ ساله را در نظر میگیرم.
در ابتدای روز دوم زهرا محسنیفرد ابتدا به اصلاح کلیشهها و تصورهای اشتباه از نوجوان و تصویر ایدهآل شکل گرفته از آنان پرداخت؛ در ادامه نیز با ارجاع به پژوهشهای خود در این زمینه به تبیین ۹ دسته یا تیپ غالب نوجوانان طبقه متوسط شهری اشاره کرد.
در بخش پایانی روز معصومه توکلی با بررسی عناصر محبوبیت رمان نوجوان و چگونگی مسألهمند بودن در رمان نوجوان افزود: مسئلهای که نویسنده حول آن رمان مینویسد، باید از آن نویسنده شده و علاوه بر تحقیق و اشراف به موضوع، باید به دغدغه نویسنده تبدیل شده باشد؛ این چیزیست که مخاطب میتواند حس کند که آیا نویسنده با این مسئله مانوس بوده یا سطحی و سرسری به آن نگاه کرده است.
نظرات