فرضی پور با بیان اینکه از نظر فانتزی و خیال، دو نوع شخصیت داریم؛ تصریح کرد: یک شخصیت واقعی که با همه منطقهای دنیای واقعی تطابق دارند، مثل همه آدمهای اطراف ما و دیگری شخصیتهای تخیلی که ویژگیهای عجیب و خارقالعاده دارند مثل هیولاها، و یا متعلق به دنیایی عجیب و دور از ذهن هستند، مثل آدم فضاییها.
نویسنده «خورشید توی بشقاب اژدها» با اشاره به مکان وقوع داستان عنوان کرد: دو نوع هم مکان وقوع داستان داریم: یک مکانهای واقعی، مثل یک رودخانه واقعی که آب در آن جریان دارد و پر از ماهی است. و دوم مکانهای تخیلی مثل جنگلی که درختهای سخنگو دارد.
وی ادامه داد: برای نوشتن داستانهای فانتزی و جادویی کافی است یک شخصیت واقعی را به یک مکان تخیلی ببرید، مثلاً یک پسربچهی واقعی را به یک سیارهی عجیبوغریب ببرید و یا یک شخصیت تخیلی را به یک مکان واقعی ببرید، مثلاً یک آدم فضایی یک دفعه از خانه ما سر دربیاورد. این دو راه جزو سادهترین و کاربردیترین تکنیکهای نگارش داستانهای جادویی و فانتزی است.
جعفر توزنده جانی نیز در این کارگاه با توضیح اینکه یک داستان تخیلی را میخوانم وشما حدس بزنید شخصیت داستان چه کسی است؟ اظهار کرد: یک شیری بود که کم کم شروع کرد به خوردن حیوانات اول فیل خورد و… حالا شما ماجرای بعد قصه را بگویید و در نهایت اینکه آقا شیره سر از بیسکویت باغ وحشی درآورد. و به همین آسانی میتوانید با رفتن به دنیای تخیلی قصه زیبایی بنویسید.
نویسنده «آقا شیره کجارفت؟» افزود: کتابهای متفاوت بخوانید تا با داستانهای متفاوتی روبه شوید و با شاخ و برگ دادن به قوه تخیل خود از عالم جادو و خیال میتوانید به قصههای تخیلی برسید.
مهدی مرادی شاعر و نویسنده خوزستانی با خوانش «مجموعه شعر اره ماهی» بیان کرد: در این مجموعه شعر، از زبان یک اره ماهی سروده شده و ممکن است برای شما سوال پیش بیاید که چرا سراغ اره ماهی رفتم و آن دلیل برمیگردد که باید به اسامی اشخاص ارزش داده و مورد تمسخر قرار ندهیم.
مرادی افزود: دقت کنیم افراد را به علت اسمشان مورد اذیت و آزار قرار ندهید و برخی دوستان خود را با اسم بد خطاب نکنید چون نامگذاری این عناوین خوشایند دوستان نیست.
مرجان ظریفی همچنین دیگر نویسنده خوزستانی در این کارگاه گفت: برای خرید کتاب دقت کنید کتابهای خود را از کتابفروشیهای معتبر بخرید و از دکهها و هرجایی کتاب نخرید چون اگر کتاب مناسب سن خود نخوانید علاقه شما به خواندن ممکن است از بین برود.
ظریفی با خوانش کتاب خود «فقط یکبار میتوانم زنگ بزنم»، بیان کرد: این کتاب تلاش میکند به شما یادآوری کند که چگونه از احساس مسئولیت و استقلال طلبی نسبت به امور محوله خود در منزل بربیایید و اگر تنها در خانه بخواهید کاری انجام دهید و اتفاقی برای شمابیفتد، باید چه واکنشی نشان دهید. آیا خودتان مکشل را حل کنید؟ و یا اینکه با پدر و مادر تماس بگیرید. و اگر آنها در دسترس نباشند چه کاری میتوانید انجام دهید.
نظر شما