چهارشنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۱
«سومین اول شخص مفرد»؛ روایت قصه‌های عکس‌ها با زبانی عامیانه

این کتاب با ۸۱ جستار و عکس، به زبانی بسیار ساده و عامیانه اما فلسفی روایت گشوده‌ای که راوی آن اول شخص مفردی است که از زاویه‌ای نو به زندگی نگاه می‌کند، زاویه ای که او را در مقامی نشانده که زمانهای ناممکن و نبودنش را نیز شرح دهد

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا کتاب «سومین اول شخص مفرد» مجموعه جستارهایی به نویسندگی یوریک کریم‌مسیحی است که با رویکرد «عکس به من چه می‌دهد و من از عکس چه می‌گیرم؟» نگاشته شده است.

کریم مسیحی، نویسنده، عکاس و منتقد هنری است که در سال ۱۳۴۳ در تهران متولد شد. او در حوزه‌های گوناگون هنری از جمله داستان‌نویسی، عکاسی و طراحی گرافیک فعالیت کرده و صاحب آثاری است. طبقۀ همکف، نَفَسِ عمیق، صد میدان از جمله آثار داستانی کریم‌مسیحی است و کتاب‌های شب سپیده می‌زند، در جهت عکس، عکس و دیدن عکس، نگاهم کن! خیالم کن! و اول شخص مفرد مجموعه جستارهای اوست.

این کتاب ۸۱ جستار دارد و در هر جستار شاهد عکسی مرتبط با موضوع متن هستیم، زبان متن بسیار ساده و به شکلی عامیانه و راحت فهم اما عمیق و فلسفی است و روایت گشوده‌ای است که راوی آن اول شخص مفردی است که از زاویه‌ای نو به زندگی نگاه می‌کند، زاویه‌ای که او را در مقامی نشانده که زمان‌های ناممکن و نبودنش را نیز شرح می‌دهد.

کریم مسیحی، بعد از جستارها، یک فصل را با عنوان «عام و خاص» به گفتارهایی اختصاص داده که به زبان عامیانه و صورت گفتاری و نوشتاری آنکه معرفی از نثر کتاب حاضر است. نویسنده در این فصل به مباحثی چون نظم و قاعده، قواره ساختمان‌، یکدستی و چند دستی و … می‌پردازد و در انتهای کتاب به شرح‌نویسی از عکس‌های پرداخته که منابع ارجاعی دارند.

نویسنده در انتهای کتاب در متنی برای معرفی اثر آورده است؛ «حافظه آدمی محمل رویدادهای گذشته است، و حتی محمل آنچه روی نداده. حافظه میل به دستکاری رویدادها دارد و آهسته‌آهسته طوری در رویدادها دست می‌برد که ما، در مقام به‌یادآورنده، بدان آگاه نمی‌شویم.

از این روست که امروز با دیدن عکسی مربوط به گذشته دور، یک روایت داریم و دیروز روایتی دیگر داشته‌ایم و فردا احتمالاً روایتی داشته باشیم. یکسر متفاوت با امروز و دیروز. روایت جهان درونی یک عکس، چه خود روشن و سرراست باشد و چه مبهم و انتزاعی، ذهن ما روایت خود را با تکیه بر شناخت پیشینی‌مان از زندگی سپری‌شده می‌سازد.

سومین اول شخص مفرد، به قرار دو اول شخص پیشین، به زبان محاوره عامیانه نوشته شده است. نگارنده بر آن است روایت قصه‌های عکس‌ها با زبانی عامیانه بگوید تا به دنیای درونی قصه‌ها نزدیک‌تر شود، یا شاید اصلاً این قصه‌ها می‌بایست با این زبان تعریف می‌شدند؛ زبان عامیانه‌ای که روی در اضمحلال دارد و زبان عامیانه دیگری جای آن را می‌گیرد.»

کتاب «سومین اول شخص مفرد» به نویسندگی یوریک کریم‌مسیحی توسط نشر نو، با جلد سخت در ۲۳۸ صفحه و به قیمت بهای ۴۰۰ هزار تومان روانه بازار کتاب و نشر شده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها