به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در شیراز، سعید حسامپور، رئیس مرکز حافظ شناسی چهارشنبه شب در این آیین که در تالار حافظ اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس با حضور حمیدرضا قانعی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس و روح الله منوچهری مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی منطقه جنوب کشور برگزار شد، شمهای از عملکرد مرکز ذکر کرد و گفت: مرکز حافظ شناسی پیوسته میزبان برگزاری کلاسهای آزاد حافظ خوانی است.
وی با بیان اینکه اقشار مختلف با رویکردهای مختلف در این کلاسها شرکت میکنند، افزود: مرکز حافظ شناسی با راهاندازی مجله تخصصی حافظ پژوهی در حوزه شناخت اندیشه حافظ اقدام کرده که امیدوارم به صورت مداوم منتشر شود تا نمایه بین المللی شود.
حسامپور از اعطای نشان علمی حافظ شناسی در سالهای اخیر نام برد و گفت: کرسی پژوهشی حافظ دیگر کار مرکز است که برای افرادی است که در مسیر پژوهش در اندیشه حافظ فعالیت دارند که تاکنون چهار نفر توانستند از این کرسی استفاده کنند.
ایجاد فرصت مطالعاتی برای استادان زبان و ادبیات فارسی
رئیس مرکز حافظ شناسی از ایجاد فرصت مطالعاتی برای استادان زبان و ادبیات فارسی بهعنوان یکی دیگر از اقدامات مرکز خبر داد و افزود: در راستای پژوهانههای حافظ شناسی مرکز پنج مورد کرسی پژوهشی اعطا کرده است.
وی با بیان اینکه اقدامات مرکز حافظ شناسی محدود به پژوهش و آموزش نیست به حوزه حمایت از کتابهایی که در حوزه حافظ منتشر میشوند اشاره کرد و گفت: آثار این حوزه که شایسته تقدیر هستند نشان کتاب سال حافظ را کسب می کنند.
به گفته حسامپور، در جریان آیینهای مرتبط با یادروز حافظ نشستهای تخصصی حافظ شناسی به صورت بینالمللی برگزار میشود.
رئیس مرکز حافظ شناسی خاطرنشان کرد: حافظ در اندیشه و زبان و در فرم و محتوا معجزه آسا توانسته هر دو وجه را شناسایی کند. منشوری که هر کس بنا بر ذوق و اندیشه خود با او ارتباط برقرار میکند.
منصور پایمرد، حافظ پژوه نیز در این آیین تاریخچهای از کلاسهای حافظ شناسی بیان کرد و گفت: از سال ۱۳۷۹ کلاسهای حافظ آموزی در یک مقبره خانوادگی در آرامگاه حافظ شکل گرفت.
۲۰ هزار نفر از کلاسهای حافظ آموزی بهره بردند
وی افزود: در طول همه این سالها بیش از ۲۰ هزار نفر از کلاسهای حافظ آموزی بهره بردند.
به گفته پایمرد، قدیمیترین حافظ آموز این مرکز معصومه مدبری ۲۵ سال است در این کلاسها شرکت میکند.
وی با تاکید بر اینکه هیچ محدودیتی برای ثبت نام در این کلاسها وجود ندارد، افزود: هر حافظ آموز بسته به میل خویش استادان را انتخاب میکند و حداقل شهریه از حافظ آموزان دریافت میشود.
پایمرد تصریح کرد: آنچه این کلاسها را با دوام ساخته است عشق به حافظ است.
وی مزایای کلاسهای حافظ شناسی را ساده خوانی و روخوانی حافظ اعلام کرد.
با این حال پایمرد از عدم اهتمام متولیان فرهنگ و رسانهها به خدمات این مرکز و کلاسها انتقاد و ابراز امیدواری کرد که توجه بیشتری به این گنجینه معنوی و کلاسها شود.
وی در پایان از مدرسن فقید کلاسها دکتر رهنما و دکتر عزیز شبانی یاد کرد.
حمیدرضا قانعی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس نیز در این مراسم با تقدیر از خدمات مرکز حافظ شناسی، مدرسان و متولیان این نهاد علمی و فرهنگی را دلسوزان تمدن و تاریخ این کشور دانست و گفت: این جمع که از سال ۷۵ شکل گرفته گویای علاقه به یگانه چهره ادبی و هنر ایران حضرت حافظ است.
به گفته او، خوشبختی یک مدیر فرهنگی وجود مجموعه ای مانند مرکز حافظ شناسی در کنار خویش است که امور مرتبط با اندیشه حافظ را به این مرکز بسپارد.
به گزارش ایبنا؛ در پایان این مراسم پس از کنسرت گروه موسیقی سنتی گوران از ۲۱ سال تدریس استاد مجید اسکندری تقدیر شد.
نظر شما