به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در خرمآباد، حجتالاسلام علیاکبر سبزیان ظهر دوشنبه در آیین تجلیل از مادران و زنان کتابخوان لرستان که به مناسبت بزرگداشت هفته مقام مادر در کتابخانه غدیر خرمآباد برگزار شد، با اشاره به اینکه بر اساس آمارها زنان و مادران از مردان کتابخوانتر هستند، افزود: با توجه به اینکه ورود کتاب به خانه و خانواده برای فرزندان و حتی همسران توسط بانوان انجام میگیرد؛ بنابراین برای ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی باید ابتدا به سراغ زنان و مادران رفت.
سرپرست کتابخانههای عمومی لرستان با اشاره به اینکه مجموعه کتابخانههای عمومی به عنوان فرهنگسراهای اجتماعی و دانشگاه مردم، مکان سوم بعد از خانه محسوب میشود، افزود: بخش عظیمی از متولیان کتابخانههای عمومی در استان لرستان را بانوان تشکیل میدهند و این اتفاق مبارکی است.
سبزیان با بیان اینکه ۶۰ درصد نیروی انسانی در کتابخانههای عمومی لرستان را بانوان تشکیل میدهند، افزود: اگر نگاه عمیق به حوزه بانوان و زنان و تاثیرگذاری آنان در حوزه فرهنگ جدی گرفته شود و به این حوزه توجه ویژه صورت بگیرد، قطعاً اتفاقات مبارکی رقم خواهد خورد.
مادران و کودکان مخاطبان وفادار کتابخانههای عمومی
وی با اشاره به تاثیرگذاری بخش کودک و نوجوان در ایجاد شور و شوق در کتابخانههای عمومی گفت: امروزه کودکان برای مراجعه به کتابخانهها با مادران خود حضور پیدا میکنند و مادران و کودکان، مخاطبان وفادار کتابخانههای عمومی هستند و نسل جدید سکوت کتابخانهها را برهم زده و گفتوگوهای اجتماعی را مطرح میکنند.
رشد کتابخانههای عمومی با حضور مادران رقم خواهد خورد
سبزیان افزود: باعث افتخار است که رشد کتابخانههای عمومی که به تبع آن فرهنگ و توسعه یافتگی را در جامعه پدیدار میکند، با حضور مادران جامعه است.
سرپرست اداره کل کتابخانههای عمومی لرستان با اشاره به اهداف برگزاری این آیین گفت: هدف از برگزاری این مراسم نخست این است به جامعه نشان دهیم که مادران و زنان کتابخوانتر هستند و جایگاه ویژه دارند و ما به عنوان متولیان فرهنگی و کتابخانههای عمومی به حوزه بانوان توجه ویژه داریم.
کتابداران به صورت اجتهادی برای افزایش نشاط جامعه تلاش میکنند
وی ضمن تشکر ویژه از اهتمام جدی کتابداران به ویژه بانوان کتابدار گفت: کتابداران به صورت اجتهادی برای ارتقا امید و افزایش نشاط و کاهشهای آسیب اجتماعی تلاش میکنند.
نظر شما