دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۶
لزوم تجهیز کتابخانه‌های عمومی لرستان به منابع تخصصی

لرستان - مدیرکل امور اجتماعی استانداری لرستان گفت: کتابخانه‌های عمومی استان با توجه به شرایط معیشتی موجود باید به منابع تخصصی مورد نیاز جامعه تجهیز شوند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در خرم‌آباد، ناهید پرویزپور روز دوشنبه در آیین تجلیل از مادران کتابخوان لرستان که به مناسبت هفته بزرگداشت مقام مادر در کتابخانه غدیر برگزار شد، ضمن ابراز خرسندی از حضور در این مراسم و تبریک میلاد حضرت فاطمه (س)، گفت: حضرت فاطمه (س) به عنوان الگو و اسوه از ابتدای تاریخ تا انتهای تاریخ توسط پیامبر (ص) برای ما معرفی شده‌اند و مکتب تربیتی ایشان تا همیشه تاریخ تازگی دارد و به عنوان الگو برای تمام زنان مسلمان همیشه اسوه باقی خواهند ماند.

جایگاه ویژه زن در نظام اسلامی

مدیرکل امور اجتماعی استانداری لرستان با اشاره به اینکه الگو بودن حضرت فاطمه (س) برای زنان مسلمان نشات گرفته از ویژگی‌های شخصیتی حضرت زهرا (س) است، افزود: جایگاهی که زن در نظام اسلامی دارد، بر خلاف تعاریف غرب و شرق جایگاه ویژه‌ای است.

پرویزپور با اشاره به پیشرفت‌های بانوان در عرصه‌های مختلف بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: پس از انقلاب اسلامی بازتعریف جدیدی از زن مسلمان ارائه شد.

لزوم تجهیز کتابخانه‌های عمومی لرستان به منابع تخصصی

وی افزود: از زن ایرانی بر خلاف فرهنگ غرب استفاده تبلیغاتی نمی‌شوند و به عنوان بازیچه در دست استثمارگران و تبلیغات شوم آنها نیست و برخلاف الگوی شرقی نیز زن خنثیِ محدود در خانه نیست و با حفظ کرامت و ارزش‌های انسانی در کنار مهم‌ترین وظیفه خود که نقش مادری و همسری است در جامعه مشغول فعالیت در عرصه‌های مختلف است.

مدیرکل امور اجتماعی استانداری لرستان با بیان اینکه زنان جامعه ایرانی توانسته‌اند با تلاش و تجهیز خود به علم، دانش و آگاهی، رفتارهای کلیشه‌ای نسبت به زنان را تا حدودی کنار بزنند، افزود: هرچند تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم، اما زنان باید بیشتر تلاش کنند که به عنوان شهروند ارزشمند در جامعه در کنار نقش مادری که مهم‌ترین و اصلی‌ترین نقش برای زنان است، ایفای نقش کنند.

تربیت فرزند وظیفه اصلی مادران است

پرویزپور با بیان اینکه وظیفه اصلی مادران تربیت فرزندان است، افزود: نباید فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی ما در جامعه نقش مهم و محوری مادران در جامعه را تحت تاثیر قرار دهد.

پرویزپور با اشاره به برنامه‌ریزی‌های اتاق فکر کشورهای غربی برای حوزه خانواده و آسیب‌های اجتماعی دارند، تاکید کرد: مادران باید در حوزه تربیت فرزند و تحکیم بنیاد خانواده مراقبت بیشتری داشته باشند.

مادر کتابخوان در روابط اجتماعی قوی‌تر است

وی افزود: مادری که خود را به کتاب و کتابخوانی مجهز می‌کند، در روابط اجتماعی قوی‌تر ظاهر می‌شود و در موقعیت و مناسبات فردی به صورت سنجیده‌تر عمل خواهد کرد.

پرویزپور با اشاره به اینکه جمع کثیری از اعضای کتابخانه‌های عمومی بانوان هستند، افزود: این نشان از دغدغه‌مندی و آگاهی زنان در این حوزه هستند.

لزوم تجهیز کتابخانه‌های عمومی لرستان به منابع تخصصی

مدیرکل امور اجتماعی استانداری لرستان با اشاره به فعالیت کتابداران در کتابخانه‌های عمومی گفت: فردی که کتابدار است صرفاً وظیفه ندارد که فقط کتاب امانت دهد؛ بلکه باید با توجه به ارتباط فراوانی که با اقشار مختلف جامعه برقرار می‌کند، آگاهی‌ها و مشورت‌های لازم را به مخاطبان ارائه دهد.

تاکید استاندار لرستان بر تقویت سرمایه‌های اجتماعی و انسانی

مدیرکل امور اجتماعی استانداری لرستان با اشاره به تاکید استاندار لرستان در راستای تقویت سرمایه‌های اجتماعی و انسانی گفت: از سرفصل‌های اعتبارات اجتماعی به کتابخانه‌های عمومی استان کمک‌هایی صورت گرفته و این تعاملات و همکاری‌ها در آینده نیز بیشتر خواهد شد.

مدیرکل امور اجتماعی استانداری لرستان با تاکید بر اینکه کتابخانه‌های عمومی استان باید به کتاب‌های تخصصی مجهز شوند، افزود: با توجه به نیاز دانش‌آموزان و دانشجویان به منابع تخصصی و اینکه شاید به‌دلیل شرایط معیشتی برخی از خانواده‌ها نتوانند به منابع تخصصی دسترسی داشته باشند، لازم است در این حوزه کتابخانه‌های عمومی استان نسبت به قرار گرفتن منابع مورد نیاز دانش‌آموزان و دانشجویان رشته‌های مختلفی که در دانشگاه‌های استان مشغول به تحصیل هستند، اهتمام ویژه‌تری داشته باشد.

کودکان از کودکی به کتابخوانی علاقه‌مند می‌شوند

پرویزپور نهاد خانواده را مهم‌ترین نهاد جامعه دانست و افزود: اگر اهالی خانه اهل مطالعه و کتابخوانی باشد، فرزندان در سنین کودکی به صورت مستقیم یاد می‌گیرند خود را به دانش، علم و آگاهی مجهز کنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها