زینب ترابی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در گرگان گفت: کتاب «فرمانده مقداد»؛ فرازهایی از سیره زندگی، مجاهدتها و خاطرات قاسم تیموری، ششمین شهید مدافع خرم استان گلستان، به قلم اعظم سادات حسینی به تحقیق و پژوهش سید روحالله حسینی و بازنگری و واپایش زینب ترابی در ۲۶۸ صفحه و مصور رنگی و با حمایت و اهتمام ویژه مرکز حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و بسیج نینوا و کنگره بزرگداشت ۴۰۰۰ شهید استان گلستان توسط انتشارات شهدای نینوا منتشر شد.
وی افزود: مقرر است این کتاب در مراسمی در روز پنجشنبه ۶ دیماه از ساعت ۸ تا ۱۰.۳۰ در سالن شهید آوینی حوزه هنری انقلاب اسلامی استان گلستان معرفی و رونمایی شود.
ترابی ادامه داد: سخنران آیین رونمایی، سرتیپ دوم پاسدار محمدرضا جعفری است و خاطره گویی همرزمان شهید، تجلیل از نویسنده و پژوهشگر اثر و رونمایی و تقریظ کتاب از دیگر برنامههای پیشبینیشده ویژه این مراسم است.
به گزارش ایبنا، شهید قاسم تیموری، پاسدار رشید اسلام و فرمانده دلاور گردان، تخریبچی و عضو تیپ ۴۵ جوادالائمه شهرستان گرگان و یکی از جانبازان دفاع مقدس بود که در دفاع از حرم در سوریه به شهادت رسید.
شهید قاسم تیموری، در سال ۱۳۴۸ در روستای شموشک علیا از توابع شهرستان گرگان در خانوادهای مذهبی و انقلابی چشم به جهان گشود. پدرش از رجال انقلابی و مبارز علیه حکومت ستمشاهی در گرگان بود و درحالیکه فقط هفت سال داشت پدر را از دست داد و به همراه چهار برادر و سه خواهر در کنار مادربزرگشان زندگی کرد.
قبل از اعزام به جبهههای جنگ باسن کم برای کمک به امرارمعاش خانواده در کارگاه چوببری کار میکرد و نوجوانیاش را همزمان با جنگ تحمیلی رژیم بعث علیه ایران سپری کرد و در سال ۱۳۶۴ در سن ۱۶ سالگی بهعنوان نیروی بسیجی به جبهههای غرب کشور اعزام شد و در تاریخ بیست و پنجم اسفند ۱۳۶۶ به عضویت رسمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درآمد.
وی در ششم فروردین ۱۳۶۵ به منطقه جنوب اعزام و در عملیاتهای والفجر مقدماتی، مرحله سوم والفجر ۸، کارخانه نمک فاو کندن تونل شرکت داشته و در عملیات مهم کربلای یک قله آویزان، کربلای ۴، کربلای ۵ و تک شلمچه حضور مؤثر داشت، وی پس از جنگ در گردان حضرت ابوالفضل تیپ ۴۵ مهندسی رزمی جوادالائمه (ع) مشغول به کار شد.
شهید تیموری در تاریخ بیست و چهارم آبان ۱۳۷۷ در شهر بانه کردستان در میدان مین مشغول پاکسازی و جمعآوری مینهای بهجامانده از جنگ بود که براثر انفجار مین گوجهای پای راستش بهشدت مجروح شد. وی سومین مجروحیت خود را در تاریخ بیست و چهارم آبان ۱۳۸۹ در میدان مین تجربه کرد اما این بار پای راستش را از زیر زانو از دست داد.
وی باآنکه جانباز ۵۰ درصد بود باروحیه خستگیناپذیر دست از کار نکشید. او در سال ۸۴ در منطقه شوویده شهر بانه در حال پاکسازی میادین مین بود که به همراه یکی از نیروهایش براثر انفجار مین مجروح شد. قاسم تیموری پس از کردستان در مأموریتهای زاهدان، بندرعباس، سیریک، شمال غرب و درگیریهای گروهک پژاک حضور گسترده و مؤثر داشت و در سال ۱۳۹۰ به فرماندهی گردان حضرت ابوالفضل تیپ ۴۵ منصوب شد.
شهید تیموری پس از ۲۸ سال خدمت خالصانه بهنظام مقدس جمهوری اسلامی ایران بهصورت داوطلبانه در تاریخ بیست و دوم آذر سال ۹۴ به سوریه اعزامشد و فرماندهی محور را بر عهده داشت و بعد از ۱۳ روز مبارزه علیه دشمنان، برای انجام مأموریت به همراه یکی از نیروهایشان به خط مقدم رفته و بعد از انجام عملیات درراه برگشت موردحمله دشمن قرار گرفت و براثر اصابت خمپاره به شهادت رسید.
نظر شما