شنبه ۸ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۰۹
نام حاج قاسم در مثنوی‌ها خواهد درخشید

علیرضا قزوه در اختتامیه کنگره شعر «شهید القدس» گفت: در آینده مثنوی‌های زیادی درباره پهلوانی حاج قاسم سروده خواهد شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا اختتامیه کنگره شعر شهید القدس شنبه ۸ دی ماه در بنیاد رودکی با حضور سردار اسماعیل قاآنی، زینب سلیمانی، رضا صفی‌الدین، حجت‌الاسلام محمد قمی، علیرضا قزوه، محمد اللهیاری و سایر چهره‌های فرهنگی با اجرای نجم‌الدین شریعتی برگزار شد.

علیرضا قزوه گفت: من در هندوستان مشغول سرودن مثنوی انقلاب اسلامی بودم که خبر شهادت حاج قاسم سلیمانی را شنیدم. آن زمان، قصد کردم کتابی بنویسم و قاتلان سردار را رسوا کنم.

او افزود: درست مانند کتابی که پابلو نرودا، شاعر شیلیایی سرود و نیکسون را بی‌آبرو کرد. کتاب این شاعر شیلیایی درباره کودتایی است که با حمایت آمریکا در شیلی انجام شد و آلنده را سرنگون و پینوشه را جایگزین او کردند. نرودا در این کتاب علاوه بر این کودتا به بمباران اتمی هیروشیما و ناکازاکی پرداخته است.

این شاعر اظهار کرد: من هم قصد کردم چنین اشعاری بسرایم در یک کتاب ۱۷۰ صفحه‌ای به بیان رشادت‌های حاج قاسم بپردازم و من نام این کتاب را «انگیزه ترامپ‌کشی و جشن انقلاب فلسطین» گذاشتم. این کتاب در دست بازخوانی است و به زودی منتشر می‌شود.

قزوه گفت: در آینده مثنوی‌های زیادی درباره پهلوانی حاج قاسم سروده خواهد شد. درست مثل رشادت‌های رستم که هر وقت از او در شاهنامه نام برده می‌شود؛ نامش لرزه بر تن دشمنان می‌اندازد. حاج قاسم در عراق و سوریه پهلوانی‌ها کرد و امروز اگر او نیست، پهلوانان جوانی خواهند آمد که نام و یاد حاج قاسم و ایران را زنده خواهند کرد.

نام حاج قاسم در مثنوی‌ها خواهد درخشید

حجت‌الاسلام محمد قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی گفت: مکتب حاج قاسم تشعشع و امتدادی از مکتب امام خمینی (ره) است. این مردان بزرگ و اثربخشی که در این عصر دیدیم و درک کردیم، فخر ما و دست‌پرورده امام خمینی هستند. چقدر خوب می‌شود شاعران در قالب شعری نسبت امام با این شهدا را بیان کنند. ویژگی شعر در این است که حقایق و مسائل را راحت‌تر و سرراست‌تر و بهتر از فلاسفه و برآمده از درون بیان می‌کند.

او ادامه داد: شاعران، خادمان مکتب حاج قاسم و مکتب مقاومت به شمار می‌آیند. آنها می‌توانند در اشعار خود رابطه میان امام و شهدا را رمزگشایی کنند. درباره‌اش شعر بسرایند و این نوع رابطه (مرید و مرادی) را بستایند.

تاثیر انقلاب بر شعر فلسطین
محمدکاظم کاظمی، دبیر کنگره شعر شهید القدس در ادامه این برنامه گفت: شعر فلسطین در ادبیات فارسی سابقه زیادی دارد. سابقه‌ای که به تاریخ پر آشوب و پر ماجرای فلسطین برمی‌گردد. سرودن شعر درباره فلسطین از روزهای نخست تهاجم اسرائیل به فلسطین از سوی شاعران فارسی زبان آغاز شد و با پیروزی انقلاب اسلامی به اوج خود رسید. به طوری که شعر درباره فلسطین پس از انقلاب از کمیت و کیفیت خوبی برخوردار شد. در این رابطه می‌توان به کتاب‌های شعری مثل «زیتون و سنگ» و «از خیبر جنوب» اشاره کرد.

او افزود: کتاب «گزیده شعر فلسطین» با کوشش مشترک حسین مؤدب و سیدمحمدمهدی شفیعی گردآوری شده و بنده در ویراستاری و تدوین این کتاب نقش داشته‌ام. درواقع شعرهای این کتاب هم گزیده شعر فلسطین است، هم شعرهای برگزیده کنگره شهید القدس که این شعرها در یک فصل مستقل در کتاب جای گرفتند. سعی بر این بود هرچه شعر خوب درباره فلسطین در حوزه زبان فارسی است، گردآوری کنیم که از میان اشعار زیادی که وجود داشت، اشعار خوب گزینش و در این کتاب جای داده شد.

کاظمی گفت: بعد از انتشار فراخوان، جمع وسیعی از شاعران در آن شرکت کردند و شعرهای به کنگره بسیاری آمد. وقتی که این شعرها با بررسی می‌کنیم، می‌بینیم که شاعران جوان پیشرفت خوبی داشته‌اند. شعرها هم از لحاظ کمیت و هم کیفیت بسیار قابل توجه بود. یعنی وقتی شعرهایی را که کتاب هستند می‌بینیم، تعداد قابل توجهی از آنها از شاعرانی است که در یکی دو دهه اخیر بالیده‌اند. از کتاب‌های قبل هم شعرهایی گزینه شده است ولی تعدادشان خیلی زیاد نیست. یعنی بیشتر شعرهای این کتاب، حاصل شعر شاعران جوان در سال‌های اخیر است. این به خاطر این بود که ما در سال‌های اخیر شاهد یک موج قوی، هم از نظر کیفیت ادبی و هم از جهت کمیت، بودیم.

او ادامه داد: اشعاری که به دست دبیرخانه کنگره رسید، ابتدا از سوی داورانی چون علیرضا قزوه، مرتضی اسفندقه، محمدعلی مودب، سیار، خانمحمدی و سید محمد مهدی شفیعی در دو مرحله داوری شد و پس از آن اشعاری که انتخاب شد در نشستی حضوری بازخوانی و در نهایت برگزیدگان کنگره انتخاب شدند.

در قسمتی از برنامه امیرحسین سمیعی، خواننده و آهنگسار دو اثر با موضوع حاج قاسم و جبهه مقاومت را برای حاضران اجرا کرد. ابتدا اثری با شعری از محمدمهدی سیار و اجرای دوم با شعری از علی‌محمد مؤدب اجرا شد.

در پایان مراسم تقدیر و تجلیل از برگزیدگان این کنگره برگزار شد و لوح تقدیر و تندیس کنگره به حسن زرنقی، سید سلمان علوی، زهرا سپه کار، فاطمه عارف‌نژاد، مرتضی حیدری ال کثیر، مریم پیله‌ور، مریم خراسانی مطلق، فاطمه اصغری علای و محمدمیر تعلق گرفت.

همچنین به اعضای هیات داوران کتاب گزیده شعر فلسطین و تندیس کنگره اهدا شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها