به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در مشهد، حجتالاسلام میری، دانش آموخته دانشگاه رضوی بیان کرد: مهمترین وظیفه هر نهاد علمی، آموزشی و پژوهشی، حمایت از محققان و پژوهشگران است و این حمایت، علاوه بر ایجاد انگیزه برای پژوهشگران، ارج نهادن به سالها تلاش و زحمات پیشکسوتان است.
وی با تأکید بر ظرفیتهای حوزه علمیه خراسان افزود: در سالهای اخیر، با مدیریت جدید پژوهشی و توجه ویژه به ساختارهای علمی، شاهد تحولات چشمگیری بودهایم، تشویق پژوهشگران و دغدغهمندی مسئولان در این حوزه، افق روشنی را برای ارتقای جایگاه علمی حوزه علمیه خراسان نمایان کرده است.
پژوهشگر حوزه علمیه خراسان، با اشاره به ظرفیتهای علمی این حوزه، تصریح کرد: حوزه علمیه خراسان، با استعدادهای فراوانی که دارد، باید به مرجعی علمی در سطح بینالملل تبدیل شود.
برای این مرجعیت علمی، طلاب باید احساس مسئولیت بیشتری داشته باشند و علاوه بر تعمق در معارف اهل بیت (ع)، به گسترش آن در سراسر جهان، اهتمام ورزند.
وی ادامه داد: تحقق این مرجعیت علمی به مقدمهای نیازمند است؛ مقدمهای که در آن هر طلبه خود را موظف بداند در کنار تحصیل، فعالیتهای پژوهشی را نیز جدیتر دنبال کند.
حجتالاسلام میری به آسیبشناسی وضعیت پژوهش در حوزه پرداخت و پیشنهادهایی از جمله «ایجاد پایگاه علمی مستقل»، «اعطای گرنتهای پژوهشی»، «معرفی نخبگان به مراکز علمی معتبر» و «فراهم کردن زیرساختهای پژوهشی مناسب» را، برای رفع مشکلات فعلی، ارائه داد.
وی بر ضرورت تأسیس یک پایگاه مستقل، برای عرضه آثار پژوهشی و تولیدات علمی طلاب تأکید کرد، و گفت: اگر آثار پژوهشی طلاب و پژوهشگران بهروز و منظم معرفی و عرضه شوند، قطعاً ضمن تأثیرگذاری گستردهتر، موجب تشویق بیشتر آنان خواهد شد.
حجتالاسلام میری با بیان اینکه، پایش مستمر پژوهشگران و شناسایی پژوهشگران شاخص، امکان اعطای گرنتهای پژوهشی و پشتیبانیهای مالی هدفمند را فراهم کند، افزود: پژوهشگران باید احساس کنند که حمایت از آنها فقط به مراسم تقدیر و اهدای جوایز محدود نمیشود، بلکه این حمایت در طول مسیر پژوهشی نیز وجود دارد.
پژوهشگر حوزه علمیه خراسان، تأکید کرد: اگر پژوهشگران برتر حوزه به مراکز علمی معتبر معرفی شوند و ارتباط مستمری میان آنها و نهادهای تصمیمساز شکل بگیرد، نه تنها عرصه پژوهش گسترش مییابد، بلکه سرعت دستیابی به مرجعیت علمی حوزه، افزایش خواهد یافت.
نظر شما