به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در اهواز، سردار حاجتی در آئین اختتامیه بخش استانی بیست و ششمین کنگره ملی شعرودفاع مقدس و سیزدهمین جایزه ادبی یوسف ظهر پنجشنبه در اهواز با اشاره به اینکه خوزستان یکی از پایگاه شعر در کشوراست؛ اظهارکرد: درکشوری که رهبر آن الگوی شعر و شاعری است، شاعران این کشور باید حضورشان را پر رنگ کنند.
وی افزود: دنیای شعر و شاعری قشنگ وخاص است که زمان و مکان نمیشناسد هروقت حسش آمد شاعر دست به قلم میزند و فرقی نمیکند شب یا روز است.
سردارحاجتی درخصوص اهمیت شعرگفت: شعر یک حقیقت است که سخن از آن سوی آرزو میگوید و نابترین لحظات زندگی وقتی از روحی بزرگ و پراحساس برخاسته باشد با وزن، بیان زیبا ودل نشین ثبت میکند.
وی با اشاره به اینکه شعرتصویر زندگی است، افزود: با اعجاز کلمه، شاعر هنرمندانه آن را با زبان که مهمترین بنای آن است میسازد و درنگاه جامعه قرار میدهد تاحس خوشایندی در آنها شکل گیرد و میگویندکه شعر رستاخیز کلمه است روح آدم را تسکین میدهد.
حاجتی گفت: بهره بردن از این گنیجینه عظیم نعمت بزرگی است که خداوند توفیق آن را به ما داده است تا باتوجه به این امر پاسدار خون شهیدان وقدرشناس مجاهدت های دلاورمردان رزمنده باشیم و جامعه را از داشتههای این گنج نیز بهرهمند سازیم و باید از این فرصت ارزشمند استفاده مطلوب کنیم تا درخشش گوهرهای این گنج بزرگ، به جامعه و زندگی امروز روشنی بخشند.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خوزستان توضیح داد: جایزه ادبی یوسف از رویدادهای بسیار مهم وجریانهای تاثیر گذار عرصه ادبیات دفاع مقدس ومقاومت است که امسال سیزدهمین دوره آن را تجربه کردیم.
وی ادامه داد: جشنواره ادبی یوسف علاوه بر رشد ظرفیت ادبی استانها میتواند نیاز نسلها در مقابله با تحریف اغراق و وارونگی وقایع هشت سال دفاع مقدس پاسخ دهد و ارسال قریب ۴۰۰ اثر به دبیرخانه استانی از اعتماد جامعه به این جریان حکایت دارد.
سردار حاجتی بیان کرد: با این رویکرد و به منظور قدردانی از سرایندگان و بهرمندی دیگران از اشعار به تدوین این مجموعه که اشعار برگزیده مربوط به شرکتکنندگان در بیست و ششمین کنگره ملی شعر دفاع مقدس استان خوزستان پرداختیم و از همه مجریان، داوران، و عوامل برگزار کننده مرحله استانی قدردانی میکنم و آرزومندم تحت توجهات حضرت ولی عصر (عج) و مقاممعظم رهبری موفق باشید.
در این اختتامیه دبیرعلمی جشنواره بیست و ششمین کنگره ملی شعردفاع مقدس و سیزدهمین جایزه ادبی یوسف، اظهارکرد: جایزه ادبی یوسف وبیست وشمشین کنگره ملی شعرودفاع مقدس دو ظرفیت بزرگ هستند که با وجود تمامی قصورات باید از آنها استفاده کنیم زیرا موضوع دفاع مقدس بیانگر هویت دینی و ملی جامعه است که شاعران موظف هستند این سنتها و آثار را به نسلهای جامعه بعدی انتقال دهند.
عبدالرحیم سوارنژاد گفت: اگر به این دو ظرفیت توجه ویژه شود جامعه به حالت تعادل میرسد زیرا شاعران دلسوز استان، باید در این مسابقات شرکت کنند و در تحول پذیری جامعه با شعر وداستان خود نقش مثبتی ایفا کنند.
وی با بیان اینکه ۳۷۹ اثر به دبیرخانه ارسال شد اما از آن آثار ۱۸۰ یا ۱۹۰ آثار قابلیت بررسی نداشتند؛ گفت: دربخش شعر ۵۱۱ اثر ارسال شد که حدود ۲۶۰ اثر شعر ودفاع مقدسی نبود و موردبررسی قرار نگرفت.
وی افزود: برای تشویق و ترغیب افراد دراین عرصه از هر رتبهای سه نفر انتخاب شدند تا به قوه الهی این کنگره به سطح ملی برسد و شاعران عصاره ادبیان فاضل هستند و باید مولفههای هویتی را حفظ کنیم.
برگزیدگان جشنواره:
در بخش داستان کوتاه: «لیلا غلامی» با داستان ونول» نفراول، نفر دوم «شهناز گرجی» با داستان ققنوس عاشق، نفر سوم «مهرانگیز حسینی» با داستان توبوس قرمز، «اکرم راهنورد»
داستان بی صدا مادر، «سیمین پور محمدی» داستان کابوس خون، «مژگان دشتستانی» داستان «دومسیر»
بخش داستانک: نفراول مریم کیانوش راد
با داستان «پرواز قوی سفید»، نفردوم زینب نورکی داستان «یادم تورا فراموش»، نفرسوم محمدحسین عبدی سعیدی داستان «علم»، و آوا احمدی بلوطکی با داستان «تسبیح یلدا» به عنوان جوانترین نویسنده شایسته تقدیر بودند.
بخش شاعران:
سه نفر اول: محسن کاویانی (شهدای غواص)،زنگ آخر سارا شجاعی، وفاطمه معین زاده
سه نفر دوم:،نرگس موسوی، حامد میساقی مکوندو اکرم نوری
پنچ نفر سوم؛ محمدرضا داودی، حمدالهی احمدی، امین بهاری زاده، ام البنین بهرامی، امین بهاری زاده،
برگزیدگان جایزه یوسف
لیلا غلامی، شهناز گرجی زاده، مهرانگیز حسینی، سیمین پورمحمودی
نظر شما