جمعه ۱۲ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۰
نمایشگاه کتاب جشن گفت‌وگوی میان کیشوندان و گردشگران است/ کتاب؛ زبانی مشترک در کرانه‌های خلیج فارس

هرمزگان - مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران با اشاره به اینکه نمایشگاه کیش، اولین نمایشگاه کتاب در دولت چهاردهم است، گفت: این رویداد مهم کتابی، جشن گفت‌وگوی میان کیشوندان و گردشگران است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در بندرعباس، ابراهیم حیدری در آیین گشایش پنجمین نمایشگاه کتاب کیش که پنجشنبه در سالن شماره ۳ مرکز نمایشگاه‌های بین‌المللی کیش برگزار شد با گرامی‌داشت ایام باشکوه پیروزی انقلاب و شادباش چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران، عنوان کرد: بسیار خرسندم که امروز در این جزیرهٔ خورشید و دریا، گرد هم آمده‌ایم تا یک رویداد ارزشمند را جشن بگیریم.

وی ادامه داد: امروز در کیش، جایی که شن‌های طلایی ساحل با برگ‌های زرین کتاب درهم می‌آمیزد، شاهد شور، همدلی و هماهنگی زیبایی بودم که میان جامعهٔ محلی و جهانگردان در سایهٔ کتاب شکل گرفته است.

حیدری با اشاره به اینکه این نمایشگاه، نخستین نمایشگاه کتاب در دولت چهاردهم است، اضافه کرد: این نمایشگاه، با حضور ۳۰۰ ناشر برجسته و عرضهٔ ۱۸ هزار عنوان کتاب در ۸۰ هزار جلد، نه تنها آینهٔ فرهنگ ایرانی است، بلکه نمادی است از تعادلی ظریف و تعادل میان نیازهای هویتی کیشوندان و اشتیاق گردشگران برای کشف گنجینه‌های ادبی ایران زمین است.

مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران اذعان کرد: پنجمین نمایشگاه کتاب کیش پیش از هر چیز، جشن گفت‌وگوی میان کیشوندان و گردشگران است. حضور ۱۸ هزار عنوان کتاب در حوزه‌های کودک، دانشگاهی، دیجیتال و زبان، نشان می‌دهد که این رویداد برای پاسخگویی به نیازهای جامعهٔ محلی و دعوت از گردشگران به خواندن طراحی شده است.

حیدری با بیان اینکه کیشوندان، ریشه‌ها در خاک و کتاب در دست دارند، عنوان کرد: کودک کیشوندی که با کتاب‌های مصورِ بومی‌سازی‌شده، با اسطوره‌های خلیج فارس آشنا می‌شود، دانشجویی که منابع دانشگاهی را در حوزه‌های نوین گردشگری و محیط‌زیست می‌یابد و مادری که نسخه‌های رمان‌های کلاسیک را برای فرزندانش خریداری می‌کند، همگی گواهی هستند بر اینکه کتاب، سنگ بنای هویت است.

وی همچنین گفت: رقم خیره‌کنندهٔ ۱۴۸ میلیارد ریال ارزش کتاب‌ها نیز تنها یک موفقیت اقتصادی نیست؛ این عدد، اعتماد جامعهٔ محلی و گردشگران به کتاب را فریاد می‌زند. این روزها اگرچه سخن از دشواری خرید کتاب هست، اما کتاب در میان مردم چرخش دارد و این حجم از سرمایه‌گذاری ناشران نشان می‌دهد که بازار کتاب رونق دارد.

مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران با تاکید بر ظرفیت گردشگران، افزود: اما در کنار کیش‌وندان، جهانگردانی هستند که کتاب‌های این نمایشگاه را همچون گنجینه‌ای از فرهنگ ایرانی کشف می‌کنند. تصور کنید، گردشگری از آلمان، ترجمهٔ اشعار حافظ را می‌خرد و با خود به اروپا می‌برد. یا میهمانی از چین، کتابی دربارهٔ معماری بومی خلیج فارس را به زبان خود می‌یابد و مشتاق تماشای بادگیرهای تاریخی کیش می‌شود.

حیدری با بیان اینکه جهانگردان، میهمانانی که کتاب را به خانه می‌برند، ادامه داد: گردشگری که از تهران، مشهد یا شیراز کتاب تازه‌ای را در این نمایشگاه کشف می‌کند به سفر او معنا می‌دهد و آن را در ذهنش ماندگار می‌کند. این همان گردشگری ادبی است که جزیره کیش نیاز دارد در برنامه‌های خود بگنجاند. گردشگری ادبی اقتصاد محلی را رونق می‌بخشد و درخشش نگین کیش بر نقشهٔ بزرگ ایران را نمایان می‌کند.

وی، کتاب را زبانی مشترک در کرانه‌های خلیج فارس دانست و اظهار داشت: این نمایشگاه با ترکیبی هوشمندانه، هم جامعهٔ محلی را توانمند می‌سازد و هم کیش را به قطب گردشگری فرهنگی تبدیل می‌کند.

ابراهیم حیدری همچنین عنوان کرد: از یک سو، ۸۰ درصد کتاب‌ها پاسخگوی نیازهای آموزشی و فرهنگی کیشوندان است و از سوی دیگر، ۲۰ درصد عناوین به زبان‌های خارجی یا موضوعات بین‌المللی اختصاص یافته تا جهانگردان را جذب کند.

مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران با اشاره به شعر حضرت حافظ «درخت دوستی بنشان که کام دل به بار آرد»، در پایان بیان کرد: این نمایشگاه، درخت دوستی را در خاک کیش می‌کارد؛ درختی که ریشه‌هایش به عمق فرهنگ ایرانی می‌رسد و شاخه‌هایش به گردشگران جهان پیوند می‌خورد. باشد که این رویداد، الگویی شود برای همهٔ ایران تا ثابت کنیم کتاب نه کالایی لوکس، بلکه نیازی همگانی و پل ارتباطی میان انسان‌ها است.

به گزارش ایبنا، پنجمین نمایشگاه کتاب کیش توسط خانه کتاب و ادبیات ایران با مشارکت سازمان منطقه آزاد کیش و همکاری معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برپا شده و هر روز از ساعت ٩ تا ۱۳:۳۰ به بازدید دانش‌آموزان مدارس اختصاص دارد.

ساعت بازدید عموم مخاطبان نیز از ساعت ۱۶ تا ۲۲ است. روزهای پنجشنبه و جمعه نیز نمایشگاه از ساعت ۱۶ تا ۲۲ تا نوزدهم بهمن (۱۴۰۳) پذیرای مخاطبان است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

تازه‌ها

پربازدیدترین

اخبار مرتبط