شنبه ۱۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۷:۵۱
فامنین نیازمند کافه کتاب است/ لزوم استفاده از فناوری‌های نوین و هوش مصنوعی در کتابخانه‌ها

همدان - فرماندار فامنین به کمبود کافه کتاب در شهرستان فامنین اشاره کرد و گفت: باید تلاش شود این فضاها توسط افراد علاقمند به کتاب راه‌اندازی شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در فامنین، محمد فتحی ظهر شنبه در انجمن کتابخانه‌های عمومی شهرستان فامنین که به منظور بررسی مسائل و مشکلات مربوط به حوزه کتابخانه‌های شهرستان با حضور مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان برگزار شد اظهار کرد: کتابخانه‌ها و در مجموع کتابخوانی نقش بسیار مهمی در توسعه فردی و اجتماعی ایفا می‌کنند و تشویق به تأسیس کتابخانه‌ها و ترویج فرهنگ کتابخوانی می‌تواند به ایجاد جامعه‌ای آگاه‌تر، پویاتر و شکوفاتر کمک کند.

وی با بیان اینکه کتاب‌ها دریچه‌ای به سوی فرهنگ‌های مختلف جهان هستند، افزود: این کتاب‌ها هستند که به افراد کمک می‌کنند با دیدگاه‌ها و ارزش‌های گوناگون آشنا شوند بنابراین استفاده از فناوری‌های نوین و هوش مصنوعی باید در کتابخانه‌ها در اولویت قرار بگیرد.

فرماندار فامنین با اشاره به اینکه اداره کتابخانه‌ها و مطالعه در بین دانش‌آموزان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و نقش به سزایی در شکل‌گیری آینده آن‌ها و جامعه دارد، گفت: اداره صحیح کتابخانه‌ها و ترویج فرهنگ مطالعه در بین دانش‌آموزان، سرمایه‌گذاری ارزشمندی برای آینده آن‌ها و جامعه است و این امر نیازمند توجه و حمایت همه ما از جمله مدارس، خانواده‌ها و … است.

وی به کمبود کافه کتاب در سطح شهرستان اشاره کرد و گفت: باید تلاش شود این موضوع نیز در شهرستان توسط افراد علاقمند به کتاب راه‌اندازی شود.

سند ملی خواندن در ترویج کتابخوانی موثر است

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان نیز در این جلسه گفت: کتابخانه‌ها به عنوان یک شبکه بزرگ فرهنگی بعد از مساجد و مدارس فعالیت کرده و به همه اقشار جامعه خدمات ارائه می‌دهند به طوری که بیش از ۶۰ نوع خدمت در کتابخانه‌های عمومی به شهروندان ارائه می‌شود.

سید جواد معینی افزود: اهمیت وجود کتابخانه‌های عمومی در هر منطقه علاوه بر افزایش فرهنگ کتاب‌خوانی در جامعه، موجب کاهش آسیب‌های اجتماعی می‌شود.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان افزود: یکی از برنامه‌ها که موجب ایجاد نشاط و پویایی در کتابخانه‌ها می‌شود، برگزاری برنامه‌های فرهنگی است.

وی اضافه کرد: یکی از مهمترین برنامه‌های فرهنگی که در شهرستان پیگیری شد، جشنواره کتابخوانی رضوی بود که بیش از ۲۴ هزار نفر در استان و دو هزار نفر در شهرستان در این جشنواره حضور داشتند و این برنامه‌ها در کشف استعدادهای فرهنگی بسیار مؤثر است.

وی به گردآوری سند ملی خواندن در کشور اشاره کرد و گفت: این سند برای ۲۱ دستگاه دولتی و غیردولتی تکالیفی مفید در نظر گرفته است و امیدواریم با این سند ما شاهد ترویج خواندن باشیم.

در ادامه جلسه هر یک از اعضا به بیان مطالبی در خصوص فعالیت‌های صورت گرفته در بحث کتابخوانی پرداختند و از دو نیروی فعال کتابخانه‌های عمومی شهرستان تقدیر به عمل آمد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

تازه‌ها

پربازدیدترین