دوشنبه ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۳
نهمین فصل از کتاب نور در مصلی گرگان/ از مصحف عشق تا طنین عترت

گلستان- بهار طبیعت هنوز از راه نرسیده، اما رایحه آیات آسمانی، مصلای وحدت گرگان را زودتر از موعد بهاری کرده است. در نهمین نمایشگاه قرآن و عترت استان گلستان، نور از کلمات وحی می‌تابد، شعرها از عشق اهل‌بیت(ع) لبریزند و کتاب‌ها، فانوس‌هایی‌اند که راه را به سوی دانایی روشن می‌کنند.

سرویس استان‌های خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) - سید حسن حسینی‌نژاد: اینجا مصلای وحدت گرگان است، مأوای نور و تجلی وحی، جایی که از ۱۷ اسفندماه، بهار قرآن، زودتر از موعد بهار طبیعت به دیدار دل‌های مشتاق آمده و تا ۲۳ اسفند ماه چشم‌انتظار قدوم مردم است.

نهمین نمایشگاه قرآن و عترت استان گلستان، چون چشمه‌ای زلال، جاری شده تا کام جان‌ها را از معارف الهی سیراب کند. رایحه آیات آسمانی در فضای نمایشگاه پیچیده و نغمه‌های عاشقانه اهل بیت (ع) در دل‌های زائران آن طنین‌انداز است.

محفلی از نور و دانایی

اینجا کتاب‌ها تنها کلمات روی کاغذ نیستند؛ بلکه راهی برای ورود به دنیای آسمانی مفاهیم الهی‌اند. در غرفه‌های نمایشگاه، آیات قرآن جان می‌گیرند و به زندگی مردم قدم می‌گذارند. انتشارات پیام عدالت و مشعر، کتاب‌هایی را به نمایش گذاشته‌اند که همچون فانوس، مسیر روشنی را به سوی اندیشه‌های بلند اسلامی و معارف ناب اهل بیت (ع) باز می‌کنند.

یکی از جذاب‌ترین بخش‌ها، غرفه‌ای است که آثار مربوط به رهبر انقلاب اسلامی را در خود جای داده و ذهن جستجوگران حقیقت را به تأمل و تدبر در نگاه ایشان به قرآن و معارف دینی فرا می‌خواند.

نهمین فصل از کتاب نور در مصلی گرگان/ از مصحف عشق تا طنین عترت

شعر و کتاب و آیین پلی میان زمین و آسمان

در این نمایشگاه، کتاب نه‌تنها خوانده می‌شود، بلکه زیسته می‌شود. محافل شعر آیینی، رونمایی از آثار جدید و نشست‌های کتاب‌خوانی، شور و شعور را در کنار هم نشانده‌اند. شاعران از عشق به اهل بیت (ع) می‌سرایند و اندیشمندان از تأثیرات قرآن بر زندگی امروز سخن می‌گویند. اینجا، ورق زدن یک کتاب، درکنار شنیدن آیات الهی در کرسی‌های تلاوت و برنامه‌های متنوع فرهنگی و هنری و جمع‌خوانی‌ها آغاز سفری به سرزمین معرفت و روشنی است.

در حاشیه نمایشگاه و حضور پرشور و شعف اقشار مردم در این محفل نورانی، به سراغ تنی چند از مردم دارالمومنین گرگان می‌روم. روحانی میان‌سالی که استادحوزه و دانشگاه است، عنوان می‌کند: این نمایشگاه یک فرصت طلایی برای اُنس بیشتر مردم، به‌ویژه نسل جوان، با مفاهیم قرآنی است.

غرفه‌های متنوعی که به موضوعاتی چون مهدویت، عفاف و حجاب، هوش مصنوعی و هنر دینی اختصاص داده شده‌اند، نشان می‌دهند که مفاهیم قرآنی و دینی می‌توانند در هر عرصه‌ای از زندگی جاری شوند و این تلفیق هوشمندانه، دین را از کتابخانه‌ها به متن زندگی مردم آورده است.

نهمین فصل از کتاب نور در مصلی گرگان/ از مصحف عشق تا طنین عترت

پیوند دین و فناوری

بانویی معلم و مادر دو نوجوان نیز گفت: همیشه دغدغه داشتم که فرزندانم چگونه با مفاهیم قرآنی آشنا شوند و ارتباطی قلبی با اهل بیت (ع) پیدا کنند. اما وقتی با آن‌ها به نمایشگاه آمدم و دیدم چطور با علاقه در کارگاه‌های «زندگی با آیه‌ها» و نیز غرفه کبوترانه شرکت می‌کنند، فهمیدم که این نمایشگاه توانسته است پلی میان نسل جدید و قرآن بسازد. این برنامه‌ها، کودکان و نوجوانان را با زبان خودشان به سمت نور می‌کشاند.

دانشجویی نیز ضمن بازدید از غرفه هوش مصنوعی گفت: نکته جالب این نمایشگاه برای من، توجه به فناوری‌های نوین در ترویج معارف دینی است.

وی افزود: غرفه‌های مربوط به هوش مصنوعی و هنر دینی، نشان دادند که چطور می‌توانیم با بهره‌مندی از فناوری‌های نوین می‌توانیم به طور ملموس مفاهیم حتی دشوار دینی را به زیباترین شکل و پررنگ و تأثیرگذار به نسل جدید انتقال دهیم. در مجموع از دیدن این پیوند زیبا میان دین و فناوری لذت بردم.

کتاب خدا، چراغ راه زندگی ماست

همچنین پژوهشگری گرگانی نیز عنوان کرد: در روزگاری که کتاب‌خوانی کم‌رنگ شده، چنین نمایشگاه‌هایی ضروری‌اند. اینجا کتاب، بهانه‌ای برای گفت‌وگوهای عمیق درباره سبک زندگی قرآنی شده است. مردم از اقشار مختلف، از کودک و نوجوان تا کهنسال، برای مطالعه و گفتگو کنار هم می‌نشینند. این نمایشگاه، کتاب را از قفسه‌ها به دل زندگی مردم آورده است.

وی همچنین در ادامه سخنانش تعابیر زیبایی را به کار برد و گفت: اینجا، در مصلی وحدت گرگان، نور کلمات وحی بر دل‌ها تابیده است و مردمی که از هر قشر و سلیقه‌ای گرد هم آمده‌اند، هم‌صدا با هم زمزمه می‌کنند: «کتاب خدا، چراغ راه زندگی ماست».

در جوار غرفه کبوترانه نمایشگاه هم مادری که فرزندنش را به سمت این غرفه فرستاد، گفت: محافل شعر آیینی و نقد کتاب‌های مذهبی، فضایی برای گفتگو و تبادل اندیشه ایجاد کرده‌اند. این برنامه‌ها نشان می‌دهند که قرآن و عترت، فقط متعلق به گذشته نیستند، بلکه برای امروز و آینده نیز راهگشا هستند.

نهمین فصل از کتاب نور در مصلی گرگان/ از مصحف عشق تا طنین عترت

برنامه‌های تعاملی و گامی برای تعالی

وی افزود: چیزی که این نمایشگاه را خاص کرده، تنوع برنامه‌های آن است. از کتاب و شعر گرفته تا فناوری‌های نوین در حوزه دینی؛ به‌خصوص غرفه‌های هوش مصنوعی و هنردینی که نشان می‌دهند چگونه می‌توان از ابزارهای مدرن برای ترویج مفاهیم قرآنی بخصوص برای بچه‌هابهره برد.

همچنین وی اظهار کرد: یکی از بهترین بخش‌های نمایشگاه، غرفه کبوترانه است که مفاهیم قرآنی را در قالبی جذاب به کودکان آموزش می‌دهد. برنامه‌های تعاملی این بخش باعث شده که فرزندم با اشتیاق در آن شرکت کنند و معتقدم این کار، پیوند نسل جدید با قرآن را محکم‌تر می‌کند.

در گوشه‌ای دیگر از نمایشگاه به سراغ خانواده‌ای رفتیم، آن‌ها که محو به تحریر در آمدن جلوه‌ای از کلام الهی بر روی برگی کاغذ در غرفه هنر دینی به همت جمعی از هنرمندان خوش ذوق گلستانی بودند، عنوان کردند: در مواجهه با آثار هنری خلق شده در این غرفه، احساس عمیقی از ارتباط میان هنر و معنویت در ذهنمان شکل گرفت. غرفه‌ای که از آثار هنری متنوع با موضوعات قرآنی سرشار است و کتابت‌های نفیس قرآن و اشعار با مضامین قرآنی، همچون پلی میان دو جهان متفاوت، یعنی دنیای هنر و عالم قرآن است و صدالبته آثار هنری که با دقت و زیبایی خلق می‌شوند و به‌طور شگفت‌انگیزی درک عمیقی از معانی قرآن را به نمایش می‌گذارند.

پدر خانواده در ادامه با تاکید بر اینکه کتابت قرآن به‌ویژه در این غرفه، به‌عنوان یک هنر سنتی، نه تنها شکوه و زیبایی کلمات خداوند را به تصویر می‌کشید، بلکه در دل خود معناهایی عمیق و روحانی داشت که با هر نگاه، مخاطب را به تفکر و تامل وا می‌دارد و جای بحث فراوانی دارد، افزود: هر صفحه از قرآن که با دقت هنرمندانه نوشته شده بود، نه تنها کلمات را به‌طور زیبا نشان می‌داد بلکه به‌نوعی پیام‌های معنوی و الهی را نیز در قالب هنر منتقل می‌کند که من به عنوان یک مخاطب کم آشنا به وادی هنر را مجذب خودش می‌کرد و هنرمند عزیز هنر دستش را به خانواده ما هدیه داد که بسیار قابل تقدیر است.

نهمین فصل از کتاب نور در مصلی گرگان/ از مصحف عشق تا طنین عترت

وی ادامه داد: معتقدم هنر، نقش بسزایی در نشر مفاهیم قرآنی در جامعه ایفا می‌کند. هنر به‌عنوان یک زبان جهانی، قادر است مفاهیم پیچیده و عمیق قرآن را به‌صورت ساده‌تری به مردم انتقال دهد. این آثار هنری، نه‌تنها زیبایی و عظمت قرآن را نمایش می‌دهند، بلکه درک مردم را از مفاهیم و آموزه‌های قرآنی ارتقا می‌دهند و آن‌ها را به تفکر عمیق‌تری درباره پیام‌های الهی و اخلاقی قرآن دعوت می‌کنند.

همچنین به نظرم هنری که از مفاهیم قرآن سرچشمه می‌گیرد، می‌تواند جویای توجه و احترام بیشتری در جامعه باشد و نقشی مهم در ارتقای سطح آگاهی دینی مردم ایفا کند.

به گزارش ایبنا، در این روزها و شبهای ماه مبارک رمضان و در آستانه بهار طبیعت، چه فرصتی بهتر از اینکه دل‌هایمان را با نسیم معارف الهی جلا دهیم و نهمین نمایشگاه قرآن و عترت استان گلستان، دریچه‌ای است رو به نور، و راهی به‌سوی دانایی است.

این نمایشگاه تا ۲۳ اسفندماه هر شب از ساعت ۱۹ تا ۲۳ در مصلی وحدت گرگان برقرار است و با برنامه‌های متنوع و غرفه‌های متنوع و پربارش، شما را به سفری روحانی و معنوی دعوت می‌کند. پس بیایید، در این ضیافت نور و دانایی، همسفر شویم و گنجینه‌ای از معارف آسمانی را با خود به خانه ببریم.

نهمین فصل از کتاب نور در مصلی گرگان/ از مصحف عشق تا طنین عترت

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

تازه‌ها

پربازدیدترین