به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در سنندج، حامد قادرزاده روز یکشنبه در نشست با رسانه های گروهی کردستان در سنندج، اظهار کرد: توسعه استان از توسعه دانشگاه میگذرد و امروز شاهد رشد فعالیتها و تعداد دانشجویان و رشتههای دانشگاه هستیم.
وی با اشاره به اعلام فراخوان جذب هیئت علمی در رشته زبان و ادبیات کردی گفت: دانشگاه کردستان امروز توانسته با فعالیتهای علمی، پژوهشی، تحقیقی و فرهنگی، حرفی برای گفتن داشته باشد.
رئیس دانشگاه کردستان عنوان کرد: دانشگاه کردستان یک دانشگاه بینالمللی محسوب میشود و از کشورهای همسایه دانشجو جذب کرده است.
قادرزاده با بیان اینکه دانشگاه کردستان درآمدزایی ۸۰ میلیارد تومانی را در سال جاری تجربه کرد، افزود: این درآمدزایی از محل خدمات آموزشی، آزمونهای سراسری و مزارع کشاورزی بوده و در تلاش هستیم تا پایه بودجه دانشگاه در سال آینده از مرز یک همت بگذرد تا بتوانیم زیرساختهای در دست اجرا را به سامان برسانیم.
وی به اجرای طرح تخفیف مالیاتی در صورت همکاری با دانشگاه کردستان اشاره کرد و افزود: شرکتها و واحدهای تولیدی مشمول مالیات در صورت ورود به تکمیل طرحهای اجرایی دانشگاه میتوانند از تخفیفهای مالیاتی برخوردار شوند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۲ هزار دانشجو در تنها دانشگاه دولتی استان کردستان مشغول به تحصیل هستند، اضافه کرد: فعالیت ۹ دانشکده در سنندج، بیجار و قروه، تحصیل ۵۴۴ دانشجوی بینالمللی از ۶ کشور جهان از دیگر ظرفیتهای دانشگاه کردستان است.
چاپ ۷۳ عنوان کتاب با موضوع کردستانشناسی
معاون پژوهشی دانشگاه کردستان نیز در ادامه با بیان اینکه ۲ پژوهشکده کردستان شناسی و آب و کشاورزی در این دانشگاه فعالیت دارد، گفت: در پژوهشکده کردستان شناسی، پنج گروه پژوهشی داریم که در زمینههای هورامان، دریاچه زریبار، تاریخ و فرهنگ و زبان و ادبیات کردی فعالیت میکنند.
علی اکبر مظفری از چاپ ۷۳ عنوان کتاب در یک سال و نیم گذشته در زمینه کردستان شناسی خبر داد و افزود: در زمینه چاپ کتاب داخلی و خارجی، رتبه سوم دانشگاههای کشور را داریم.
وی اضافه کرد: هزار و ۷۵۱ عنوان کتاب در هزار و ۹۱۴ جلد با اعتباری بالغ بر ۴۱۵ میلیون تومان در سال جاری به دانشگاه کردستان اهدا شد.
معاون پژوهشی دانشگاه کردستان ادامه داد: با بودجه دانشگاه نیز ۲ هزار و ۷۴۰ عنوان کتاب با اعتبار ۲۳۰ میلیون تومانی خریداری و ۲ هزار و ۹۸۴ نسخه کتاب نیز به مراکز و سازمانها هدیه داده شده است.
مظفری، نگارش کتاب به زبان کردی برای کودکان را از اقدامات دانشگاه کردستان برشمرد و گفت: هفت کتاب در این زمینه در دست چاپ و پنج عنوان آن زیر چاپ است.
وی با اشاره به ارسال ۶۰۰ اثر در دبیرخانه جایزه قلم هژار گفت: از این تعداد ۱۲۰ اثر به مرحله داوری و ارزیابی راه یافتند.
معاون پژوهشی دانشگاه کردستان یادآوری کرد: در خصوص احداث فرهنگستان زبان کردی هیچ مشکلی نداریم و اساسنامه آن نوشته شده و شورای انقلاب فرهنگی و سازمان امنیت ملی آن را تایید کردهاند.
مظفری گفت: در حال حاضر دانشگاه کردستان رتبه نهم کشور و ۸۰۰ تا هزار دانشگاههای جهان را دارد.
رویکرد فرهنگی دانشگاه کردستان
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه کردستان نیز در این نشست با بیان اینکه استان کردستان استان فرهنگی است، افزود: انتظار میرود این دانشگاه از نظر فرهنگی هم بیشتر بدرخشد.
حجتالاسلام محمود صفیزاده افزود: در حال حاضر ۲۵ کانون فرهنگی و هنری، ۳۰ مجوز نشریه دانشجویی، ۷۷ انجمن علمی دانشجویی و سه تشکل در این دانشگاه فعال و کرسیهای آزاد اندیشی بومی سازی شده و به صورت هفتگی برگزار می شود.
فعالیت ۲۵۵ گروه تحصیلی در دانشگاه کردستان
معاون آموزشی دانشگاه کردستان نیز در این نشست اعلام کرد: ۲۵۵ گروه تحصیلی شامل ۷۳ گروه مقطع کارشناسی، ۱۳۰ مقطع ارشد و ۵۲ مقطع دکترا در دانشگاه کردستان فعالیت دارد.
امین صادقی افزود: در سال جاری مجوز پنج رشته کارشناسی، چهار رشته کارشناسی ارشد و ۱۲ رشته در مقطع دکتری تخصصی دریافت شد که در نوع خود بینظیر است.
وی به برنامه توسعه رشتههای تحصیلی هم گریزی زد و گفت: چهار رشته در مقطع کارشناسی، هفت رشته در مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته و در مقطع دکتری تخصصی ۱۶ رشته سال آینده درخواست می شود.
صادقی با بیان اینکه این دانشگاه ۴۳۰ عضو هیات علمی دارد که شامل ۴۰ استاد تمام، ۱۵۰ دانشیار، ۲۰۵ استادیار و بقیه مربی هستند، ادامه داد: آمایش رشتههای دانشگاهی در سطح ملی در دست اجراست.
نظر شما