شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۱
جشنواره‌ای برای کشف استعدادهای جوان حوزه شعر در سیستان و بلوچستان

سیستان و بلوچستان - دبیر انجمن شعر آزاد سرو سیستان با اعلام برگزاری جشنواره استعدادیابی «از مدرسه و محله» گفت: هدف این طرح کشف، شناسایی و آموزش جوانان مستعد و علاقه‌مند به حوزه شعر است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، انجمن شعر و ادب آزاد سرو سیستان در سال ۱۳۶۸ توسط عباس باقری از شاعران سیستان و بلوچستان و جمعی از شاعران و نویسندگان منطقه راه‌اندازی شد و در سال ۱۳۷۰ به ثبت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رسید. هدف از تأسیس این انجمن، ایجاد فضایی مناسب برای نشست شاعران منطقه و همچنین سر و سامان دادن به فعالیت‌های ادبی منطقه سیستان بود.

برگزاری برنامه‌های ادبی، ایجاد بستری مناسب برای رشد و شکوفایی شاعران نوقلم، آموزش و نقد و بررسی آثار، ارتباط با دیگر انجمن‌های ادبی کشور، از دیگر اهداف این انجمن ادبی است. در حال حاضر ۷۰ عضو علاقه‌مند به حوزه ادبیات به صورت مداوم از فضای انجمن ادبی آزاد سرو استفاده می‌کنند. زمان تشکیل جلسات از ابتدای تأسیس تاکنون روزهای سه‌شنبه هر هفته در محل دفتر انجمن واقع در خیابان فردوسی جنب اداره ثبت احوال شهرستان زابل است.

دبیر انجمن شعر آزاد سرو سیستان در این رابطه به خبرنگار ایبنا گفت: یکی اهداف مهم این انجمن از همان ابتدا ایجاد علاقه‌مندی در نوجوانان و جوانان با برگزاری برنامه‌های متعدد ادبی و دعوت از بزرگان این حوزه در سیستان بوده است. آشنایی شاعران منطقه با شعر روز ایران و معرفی شاعران مطرح و آثار چاپ شده از دیگر اهداف این انجمن ادبی است.

داوود مختاری افزود: هر ساله با برگزاری برنامه‌های استانی و ملی شاعران مطرحی به سیستان می‌آیند و این خود باعث انگیزه و همچنین بحث و تبادل نظر در مورد شعر سیستان و ایران می‌شود که در رشد شاعران سیستان و حتی استان تأثیر بسزایی داشته است.

وی گفت: یکی از مهمترین برنامه‌های اکنون انجمن کشف و شناسایی استعدادهای نوجوان و جوان سیستان بوده است به طوری که سومین جشنواره استعداد یابی از مدرسه و محله در حال برگزاری است که هدف این طرح ایجاد علاقه نزد این قشر مهم و حساس جامعه است و همچنین کشف و شناسایی و آموزش جوانان مستعد و علاقمند به حوزه شعر از اهداف این جشنواره است.

وی خاطرنشان کرد: وضعیت شعر استان را می‌توان از چند زاویه و دیدگاه بررسی کرد، اما به طور کلی باید گفت که نسبت به تاریخ و تمدن بزرگ این استان و پیشینه درخشان شعر سیستان، رضایت بخش نیست. اما نمی‌شود از حضور و ظهور شاعران مطرحی که باعث زنده نگهداشتن شعر و ادبیات در این منطقه شده‌اند حرفی نزد، شاعرانی که نام سیستان را همواره در جوامع ادبی ایران بر سر زبان‌ها انداخته و باعث شده‌اند تا شاعران مطرح زیادی به استان و سیستان سفر کرده و از نزدیک با شاعران این منطقه دیدار کنند.

دبیر انجمن شعر آزاد سرو سیستان بیان کرد: چهره‌های جوان زیادی نیز در حال رشد هستند که در سایه پیشکسوتان این حوزه قلم می‌زنند و می‌توان به آینده شعر و ادبیات در سیستان خوش بین بود.

وی افزود: چالش‌های زیادی در راه تحقق اهداف و برنامه‌های ادبی وجود دارد که یکی از مهمترین آنها دور بودن از مراکز مهم شعر و ادبیات ایران است و به طبع آن دسترسی کمتر شاعران به کتاب‌های تأثیر گذار و حضور در جوامع مهم ادبی کشور است. اگر چه با سرعت انتقال اطلاعات این موضوع اندکی تسهیل شده است، اما همچنان به یک چالش اصلی برای جوانان علاقه‌مند تبدیل شده است، چالش بعدی تخصیص اعتبارات کافی برای مسیر پر پیچ و خم رشد و پیشرفت شعر این منطقه است که باعث رکود و سرخوردگی نزد عوامل اجرایی و مسؤلان این حوزه شده است. وجود جوانان علاقمند یکی از مهمترین فرصت هایی است که می‌توان به آن اشاره کرد.

وی افزود: فرهنگ بومی یکی از مهمترین و تأثیرگذارترین حوزه‌هایی است که همه دستگاه‌های فرهنگی باید برای رشد و تقویت آن آستین همت را بالا بزنند. انجمن هم با برگزاری محافل و برنامه‌های ادبی با رویکرد بومی سروده‌ها هر ساله تلاش دارد تا نقش خود را ایفا کند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

تازه‌ها

پربازدیدترین