به گزارش سرویس دین و اندیشه خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا): کتاب «ارتقای کیفیت زندگی با «ما» ی درونمان؛ مبنای آگاهی کیفی» نوشته دوغان جوجل اوغلو، به ترجمهی شهرام دشتی، مشتمل بر هشت قسمت است. کتاب مولف که متخصص در روانشناسی زبان، آموزش، ادراک و ارتباطات است، مشتمل بر هشت قسمت میباشد.
مترجم اثر، کتاب حاضر را کاربردی و مملو از مثالهای نشأت گرفته از رویدادهای واقعی و در ظاهر پیش پا افتاده در ترکیه و تحلیل روانشناختی دقیق و جالبی میداند که جاذبهی آثار وی را دو چندان میکند. وی، مباحث مولف را «پنجرههای نو در تدام زندگی به مراتب منظمتر، آگاهانهتر و با مسئولیتتر به روی مخاطب» میداند که به فهم علم روانشناسی و کاربردی کردن مفاهیم این علم در سطح خانواده، محیط کاری و در اجتماع کمک شایان توجهی مینماید.
دشتی، این کتاب را شایستهی «نقش بسزا در ارتقای سطح کیفی زندگی، آیندهپنداری و پیشگیری از بحرانهای ارتباطی» میداند. به باور وی، یکی از مباحث قابل توجه این اثر، طرح مبحث بینش «تو-من» و بینش «ما» با بهرهگیری از مثالهای ملموس است. تشریح یکپارچگی حیات و این حقیقت که فرد فرد جامعه در ارتقای کیفیت زندگی مسئول هستند، نیز در این کتاب جلب توجه میکند.
به باور نویسنده، «شما چه مدیر ارشد و چه مدیر میانی باشید و یا به عنوان یک پرسنل ساده مشغول به کار باشید، چه مجرد و چه متأهل باشید، این کتاب چیزهایی برای گفتن به شما دارد و مفید خواهد بود. این کتاب به منظور همسفر بودن با کسانی که میخواهند زندگی سالم، رضایتبخش، متعادل و پرمعنا داشته باشند، نوشته شده است. لذا مطالعهی این اثر به تمام کسانی که دل در گرو ارتقای کیفیت زندگی، زندگی آگاهانه، سالم و به دور از تنش هستند توصیه میشود».
سهیل رحیمی که در ویراش این اثر نقش داشته، در گفتاری، ضمن اشاره به اهمیت روانشناسی مدیریت به عنوان یکی از شاخههای مهم این دانش، دوغان جوجل اوغلو را از محققان مطرح این حوزه به شمار آورده، معتقد است که وی توانسته این علم را گسترش داده، افقهای جدیدی پیش روی این دانش بگشاید. به اعتقاد رحیمی، مولف در این اثر کوشیده روابط حاکم بر محیطهای کاری را با روابط اعضای خانواده مقایسه و تأثیرات دوطرفهی آنها را بر یکدیگر نشان دهد. نیز به مخاطب بگوید که چگونه روابط انسانی در محیطهای گوناگون بر هم کنش داشته و اثرات آن چگونه میتواند باشد.
رحیمی، ذکر مثالهای متعدد و مقایسهی فرهنگ کار و زندگی در جامعهی ترکیه و آمریکا را نشان از درک عمیق مولف از روانشناسی فرهنگی دانسته که با این حال تلاش داشته کتاب را کاربردی و به دور از مباحث سنگین مطرح نماید. وی، مترجم را نیز به واسطهی دانش گسترده در زبان ترکی که از رهگذر ترجمهی آثار بسیار از این زبان حاصل آمده، تحسین کرده و واژهگزینی و بیان سلیس و روان را از ویژگیهای کار ایشان بر میشمارد.
کتاب «ارتقای کیفیت زندگی با «ما» ی درونمان؛ مبنای آگاهی کیفی»؛ در ۳۷۸ صفحه و به همت انتشارات رسپینا منتشر شده است.
نظر شما