مترجم كتاب «معرفتشناسي تجربه ديني» اين اثر را يكي از مهمترين آثار غربي در اين موضوع برشمرد و گفت: «كيث يندل» در كتاب خود ميكوشد با تحليل تجربه ديني در اديان مختلف، وصفپذيري آن را بررسي كند.\
وي افزود: نويسنده براي يافتن پاسخ اين پرسش كه آيا تجربه ديني وصفپذير است يا خير، آن را در تمامي اديان و مذاهب نظير اسلام، مسيحيت، يهوديت، بوديسم و كنفوسيونيزم بررسي ميكند و به اين نتيجه دست مييابد كه تجربه ديني و وصفپذيري آن امري است كه بايد آن را پذيرفت.
مترجم كتاب «سه چالش با اخلاق» ادامه داد: يندل همچنين تجربه ديني را با تجربههاي علمي و عرفاني مقايسه ميكند و به پرسشهاي بنيادين فلسفه ميپردازد و ميكوشد با بررسي و مقايسه تجربه ديني در ميان ملل مختلف، به پاسخهاي خود دست يابد.
حقي افزود: نويسنده اين اثر ميكوشد در پژوهشهاي خود دريابد آيا تجربه ديني ميتواند قرينهاي را در دفاع از باور ديني فراهم كند و اگر پاسخ اين سوال را مثبت در نظر بگيريم، كيفيت آن چگونه است.
وي در پايان گفت: ترجمه اين اثر در حدود 450 صفحه پايان يافته و از سوي انتشارات آسمان خيال در دست انتشار است.
در تعريف تجربه ديني بايد گفت دین ابعاد گوناگونی نظير عقیده، اخلاق، فقه، حقوق و تجربه دارد و نگاه تکبعدی به دین، سبب محروم شدن فرد از هویت و حقیقت دین خواهد شد.
منظور از جنبه تجربی دین، ساحتی از دین است که نه تنها مربوط به منشأ ادیان الهی است، بلکه غایاتی را هم که ادیان، پیروان خود را به آنها نایل میگردانند، نظير احساس تعلق و وابستگی به وجودی غايب و نادیدنی، شهودهای معنوی، آرزوها، امیدها، دعا و مناجات و استجابت دعا نیز دربر میگیرد. افزون بر این، مجموعهای از آموزههای دینی را نیز که به گزارش حالات یاد شده در زندگی انبیای الهی اختصاص یافته است، شامل میشود.
نظر شما