دوشنبه ۱۶ آذر ۱۳۸۸ - ۱۳:۲۴
«قرمز همیشه انار نیست» منتشر شد

«قرمز همیشه انار نیست» نخستین مجموعه شعر رویا شاه حسین‌زاده در قالب سپید و با مضامین عاطفی و اجتماعی اخیرا توسط انتشارات موسسه هنر و رسانه اردیبهشت منتشر و روانه بازار نشر شده است.\

شاه حسین‌زاده در گفت‌و‌گو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) درباره این مجموعه شعر گفت: «قرمز همیشه انار نیست» نخستین مجموعه شعر مستقل من و شامل 100 قطعه شعر سپید با مضامین عاطفی، اجتماعی، تنهایی انسان‌ها و دغدغه‌ها و مسائل زنانه است.

وی در ادامه با تاکید بر این نکته که هرگز فرم در شعر برایش مهم نبوده اظهار داشت: بسیاری از شاعران همواره به دنبال فرم و تکنیک و پیاده کردن این تئوری‌ها در شعر هستند. اما معتقدم آن‌چه در شعر ارزش دارد، اندیشه و حس شاعری است که تلاش می‌کند آن را به تصویر بکشد، بیان کند و دیگران را نیز به نوعی در آن حس و اندیشه شریک کند.

شاه حسین زاده به دانایی ناخودآگاه شاعر و تاثیر آن بر اندیشه و سرایش شعر اشاره و تصریح کرد: تصویر و خیال عناصر سازنده شعرهای من هستند واز بازی‌های زبانی بیشتر به چشم می‌آیند. اما هیچ‌گاه در سروده‌هایم تعمدا به دنبال تصویرسازی نبوده‌‌ام. فکر می‌کنم تمامی آثاری که یک شاعر مطالعه می‌کند و دانش ادبی که در وجودش ته‌نشین می‌شود، می‌تواند ناخودآگاه در شعر موثر باشد. در شعرهای من نیز همین موضوع دیده می‌شود و تلاش آگاهانه‌ای در شعرها برای تصویرسازی صورت نگرفته است.

وی زبان شعرهای خود را زبانی مستقل می‌داند که ریشه در نگاه زنانه او به محیط پیرامونش دارد و معتقد است توانسته فکر و اندیشه خود را نسبت به هستی و زندگی در این شعرها جاری سازد.

این شاعر در پاسخ به پرسشی مبنی بر این‌که شعر معاصر چند دهه اخیر تا چه اندازه توانسته مخاطب خود را پیدا کند، توضیح داد: شاعران جوان توانایی در سال‌های اخیر به سرودن شعر مشغول هستند؛ اما شعر و زبان شعر امروز مخاطب ویژه‌ای می‌طلبد. دلیل این امر گرایش شاعران به فرم و تکنیک‌های ویژه است. این امر سبب می‌شود شعر دامنه وسیعی از مخاطب خود را از دست بدهد.

وی ادامه داد: شعرهای برآمده از احساس شاعر مخاطب را بیشتر جذب می‌کنند. اما شاعرانی که تنها به دنبال تئوری و پیاده کردن تئوری‌ها در شعر هستند نمی‌توانند با مخاطب ارتباط برقرار کنند. در این سروده‌ها صور خیال از شعر حذف و تکنیک‌زدگی جایگزین آن می‌شود. 

شاه حسین‌زاده با تاکید بر این امر که شعر باید حاصل رسیدن به شعور و درک ویژه شاعر باشد، افزود: شاعر باید به نگاهی ویژه برسد و آن‌گاه مخاطب خود را در آن شریک کند.

وی در پایان به تاثیر دانش ادبی پیش از سرایش شعر اشاره کرد و یادآور شد: نباید تاثیر دانش ادبی بر شعر را نادیده گرفت اما شاعر نباید پس از سرایش شعر و با توجه به تکنیک‌ها و دانش ادبی خود، شعر را تغییر دهد و ویرایش کند.

رویا شاه حسین زاده متولد 1356 و کارشناس زبان و ادبیات فارسی است.

پیش‌تر در مجموعه شعری مشترک بخشی از سروده‌هایش را به همراه دیگر شاعران زن منتشر کرده و تصویرگری چند کتاب شعر و داستان کودک را انجام داده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط