سه‌شنبه ۱۱ اسفند ۱۳۸۸ - ۱۳:۴۲
سیدعلی صالحی: چهل سالگی کلامم را جشن نمی‌گیرم

کمتر از دو سال دیگر، چهل سال از انتشار نخستین شعر سیدعلی صالحی، شاعر و نویسنده مطبوعاتی می‌گذرد. خودش معتقد است برای این چهل سالگی کلام جشنی نمی‌گیرد و جشن انتشار نخستین شعرش در مطبوعات، جشن اول و آخر بود. این شاعر سه دفتر شعر در دست انتشار دارد.\

صالحی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری کتاب ایرا ن(ایبنا) درباره سه دفتر از تازه‌ترین شعرهای در دست انتشارش گفت: مجموعه شعرهای «رد پای برف تا بلوغ کامل گل سرخ»، «ما نباید بمیریم، رویاها بی ‌مادر می‌شوند» و «انیس... آخر همین هفته می‌آید» بیش از هزار صفحه هستند و سروده‌های منتشر نشده من طی سال‌های 1384 تا اوایل 1387 را شامل می‌شوند.

وی درباره هر یک از این مجموعه‌ها توضیح داد: مجموعه شعر «رد پای برف تا بلوغ کامل گل سرخ» در 270 صفحه مراحل اداری انتشار را توسط نشر نگاه طی می‌کند. اما مجموعه شعر «ما نباید بمیریم رویاها بی ‌مادر می‌شوند» در اردیبهشت سال 1389 توسط انتشارات آگاه با بازار کتاب می‌آید.

این شاعر ادامه داد: از سوی دیگر دفتر شعر «انیس... آخر همین هفته می‌آید» دربرگیرنده شعرهای سروده شده در سال 1387 است و در حجمی حدود 300 صفحه آخرین مراحل چاپ را توسط نشر نگاه می‌گذراند.

وی درباره دفتر شعرهای پیشینش که در حال حاضر در بازار کتاب موجود نیستند اظهار داشت: مدت‌هاست که قریب به اتفاق دفترهای پیشینم که حتی برخی از آن‌ها به چاپ پنجم و ششم رسیده‌اند، در بازار کتاب نایاب شده‌اند. امیدوارم چاپ جدید برخی از این آثار را در سال 1389 روانه بازار کتاب کنم.

صالحی به چهل سالگی انتشار نخستین شعرش در رسانه‌ها اشاره و تصریح کرد: کمتر از دو سال دیگر، چهل سال از انتشار نخستین شعرم در رسانه‌ها می‌گذرد. برای این چهل سالگی کلام، جشن نخواهم گرفت؛ چراکه با چاپ نخستین شعرم، جشنی یک‌نفره گرفتم که لذت آن‌را هرگز فراموش نمی‌کنم. آن جشن، جشن اول و آخر بود.

سید علی صالحی متولد ۱ فروردین ۱۳۳۴ در روستای مرغاب از توابع ایذه است. نخستین شعرهای او در سال ۱۳۵۰ به اهتمام ابوالقاسم حالت در مجله محلی شرکت نفت منتشر شد. وی پایه گذار جریان موج ناب و جنبش شعر گفتار در شعر معاصر ایران است.

دفترهای شعر او شامل کتاب‌های «لیالی ِلا»، «یوماآنادا – ۱۳۸۴»، «پیشگو و پیاده شطرنج»، «مثلثات و اشراق‌ها»، «عاشق شدن در دی‌ماه، مردن به وقت شهریور»، «دیرآمدی ری‌را... نامه‌ها»، «نشانی‌ها»، «سفر بخیر مسافر غمگین پاییز پنجاه و هشت»، «آسمانی‌ها»، «رویاهای قاصدک غمگینی که از جنوب آمده بود»، «ساده بودم، تو نبودی، باران بود»، «آخرین عاشقانه‌های ری را»، «دعای زنی در راه که تنها می‌رفت»، «چیدن محبوبه‌های شب را تنها به باد یاد خواهد داد»، «دریغا ملا عمر...»، «از آوازهای کولیان اهوازی» (شعرهای دوران جوانی، ۱۳۵۷-۱۳۵۰) و «سمفونی سپیده‌دم» می‌شوند.

این شاعر همچنین دو گزینه اشعار را در سال 1383 و 1384 منتشر کرده است و در میان آثارش می‌توان به رمان «علو» نیز اشاره کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط